На пазар в Лозенград и Одрин - 10

• 197 064
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
  • до най-прекрасния мъж
Военното положение трябва да е било до 19.01.2017. В сайта на МВнР няма данни да е удължавано още. Но все пак препоръката е да не се пътува в определени райони на страната, освен при необходимост. В Одрин беше доста спокойно октомври и края на ноември. Дано се задържи така.

# 226
  • На юг от тук
На 16.04. ще се проведе референдума за увеличаване пълномощията на президента. И при тях започва кампания на митинги.И може до тогава да се чувства напрежение.Все пак и там хората са разделени на лагери.Независимо,че в Одрин жените със забрадки се увеличават,този район традиционно е против Ердоган.

# 227
  • Пловдив
За КИПА- та немога да кажа, че е съм я виждала с празни рафтове. През 2016 съм ходила 5 пъти, но все в петъци. Единия път се случи след техен байрям и всички плодове и зеленчуци бяха пакетирани, претеглени и с намалени цени.- В смисъл, че нямаше заредени пресни никакви.
На нова година бяхме в Чанаккале в хотел, срещу който имаше КИПА. Все едно не беше Нова година-магазина си работи през цялото време и си беше нормално зараден.
Предполагам, че "беднотията" се дължи на предимно на съботното "пришествие", може би затова започнах да ходя в петък, да избягам от съботната лудница. Беше ми направило впечатление, че дори местните не ходят в събота в КИПА, а паркингите пред Мигрос и Килер са пълни.

# 228
  • Варна
Цитат
esstela, сигурна ли си за Отривин-а за 3.50 лири? Защото в сайта цената е над 6 лири. и при него има промяна на производителя на част от видовете.

Да,попитах за цената преди да го купя,аптеката на светофара, преди да се спуснеш към централната им алея Peace

# 229
Здравейте, а как вървят цените на домакинските ел.уреди, по-евтини ли са? Аз съм си харесала едно електрическо ренде за зеленчуци в БГ ама не ми дават 150,00 лв.

# 230
Интерисувам се за влизане в Одрин през Гърция.

# 231
  • Димитровград
И какво точно те интересува. Между Гърция и Турция знам 2 КПП - Ипсала и Пазаркуле. Предполагам че питаш за втория защото е близо до Одрин. Минавал съм много пъти - търсиш село Кастаниес. В края на селото е пункта - проверка на документи, багаж контрол и си в Турция. Следва село Карагач и влизаш в Одрин по моста на Марица направо до петъчния пазар.

https://www.google.bg/maps/dir/41.6449852,26.4607322/41.6689047, … 5067112,13z/data=!3m1!1e3!4m2!4m1!3e0?hl=bg

Между другото има нов мост между Караагач и Одрин, който те извежда на входа на Одрин от Капитан Андреево, но не знам дали вече е пуснат за движение. Ще го видиш на картата по-горе.

http://trakya.gtb.gov.tr/saha-canli-goruntu/pazarkule/yunanistan-tarafi
http://trakya.gtb.gov.tr/saha-canli-goruntu/pazarkule/pazarkule/turkiye-tarafi

# 232
Мерси за отговора, питам защото последния път на излизане от Турция много чакахме на границата. Казаха ни, че пътят през Гърция е по- дълъг с 10 км, но се избягва това висене на границата с 2-3 часа..

# 233
  • Бургас
В предишна или по-предишна тема коментирахме работилница за кори, да не са пакетирани, а там на место да ги точат. Спомня ли си някой за адреса?  newsm78

# 234
# 235
  • Бургас
Ей, ама точно такова нещо търсих, мнооооооооооооооого ти благодаря!

# 236
Здравейте, следя Ви постоянно и често ходим на пазар в Одрин. Последно бяхме там на 18.02 и тази седмица на 04.03 пак мислим да ходим. Относно цените и това дали е поскъпнало всичко мога да кажа,че има разлика от преди,но не на всичко. Купихме си много неща и имаше намаления,като се надявам и тази седмица да е така Simple Smile Това с което се сдобихме ние е следното:
Течен Ариел за 70 пранета - 35лири
Течен Первол за черно,цветно - 4литра - 17.50лири
Веро Феари,Прил - 1350мл. - 6лири
Тоалетна хартия Фамилия - 32броя - 18лири
Тоалетна хартия София - 32броя - 22лири
Прах за пране Персил - 7кг. - 22лири
Омекотител Yаmus - 10.50лири
Течен сапун Палмолив - 2000мл.-10 лири
Натурален сок Dimes - 2.50лири
Кори за баница - 2лири
Захтин 1л.-20лири
Всички неща ги закупихме от складовете,ходихме и в Кипа,но определено там беше доста по скъпо.Имаше голeми намаления и в Englishhome, като от там си купих много хубаво одеяло за 50лири с размер 200-220, калъфки 2бр. за 10 лири,хавлиени кърпи и много други неща. След това се отбихме и през съботния пазар, имаше домати за 2-3лири според зависи,мандарини за по 3лири, дюли за 3лири и много други неща,но тъй като парите ни свършиха се ориентирахме към прибиране. Simple Smile Сигурно съм пропуснала някой неща, за това ако имате въпроси питайте Wink

# 237
  • here and now
Мерси за отговора, питам защото последния път на излизане от Турция много чакахме на границата. Казаха ни, че пътят през Гърция е по- дълъг с 10 км, но се избягва това висене на границата с 2-3 часа..
В момента няма токова голямо движение и през КА се минава бързо. Варианта с Гърция е познат на много хора и когато има празници и т.н. и там се чака доста доволно.
Мернах назад, че нямало намаления в Мави. Не е така. Има 2 за 40 лири и 2 за 100 лири. Естествено са на втория етаж.

# 238
Знаете ли намаленията в Мигрос само за тези с карта Money club ли са? Имам една карта отпреди няколко години, дали ще важи?

# 239
За магазин за мебели и санитарни принадлежности да попитам? Насочете ме на някъде Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт