На пазар в Лозенград и Одрин - 10

• 196 863
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Никол, вземи първо прочети началото на темата и обясненията и редуцирай въпросите си, част от които са реторични  Peace

# 406
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug Кливчеджим,мярнах такова брашно в Кипата,сякаш.

# 407
Здравейте, моля за информация

В събота можеби ще се пътува до Одрин .

Иска ми се да посетим МАрги и Синия пазар ?

Паркинга пред или около Марги свободен или платен е , имате ли GPS кооординати за там?

Синия пазар до колко продължава в събота като час ? 

Конкретнно за събота и неделя ако решим да останем с нощувка какво може да се обиколи и види на спокоиствие ?

Резервира ли сме хотел през букинг в близост до центъра  за 84 лв за трима със закуска - цената нормална ли е ?

Има ли WAIKIKI  в Одрин и къде се намира ? Други магазини с дрехи за момичета ?

???

Изчетох всичко , но за паркинга пред МАрги нищо не открих

# 408
Здравейте, моля за информация

В събота можеби ще се пътува до Одрин .

Иска ми се да посетим МАрги и Синия пазар ?

Паркинга пред или около Марги свободен или платен е , имате ли GPS кооординати за там?

Синия пазар до колко продължава в събота като час ? 

Конкретнно за събота и неделя ако решим да останем с нощувка какво може да се обиколи и види на спокоиствие ?

Резервира ли сме хотел през букинг в близост до центъра  за 84 лв за трима със закуска - цената нормална ли е ?

Има ли WAIKIKI  в Одрин и къде се намира ? Други магазини с дрехи за момичета ?

???

Изчетох всичко , но за паркинга пред МАрги нищо не открих
И пред, и зад Марги аутлет е безплатен.

# 409
Преди месец ходихме до Лозенград. Бях чул от мой приятел че са продали мастика там на хубава цена. За да избием транспортните разходи и ние взехме 2 бутилки. Опитахме се да ги продадем сигурно на 10 човека,но все неуспешно. Сега си отлежават вкъщи.
Питах приятеля ми къде е продал мастиката и се оказа че е бил с организирана екскурзия. Преди Лозенград автобуса отбил и отишли до някаква междуселска кръчма. Екскурзоводката уредила всичко. Т.е. неоткриваемо място.

Някой да има идея къде мога да ги продам следващия път? Може и около Одрин - и там ходим понякога.

# 410
  • Varna
От както съм в тази тема, а това не е от скоро, не ни е споделяно за подобен алъш вериш.
Аз, специално не съм чувала.
Ако някой Ви сподели на лични, това е друга работа. Най- добре питайте....екскурзоводката.
Сам пишете, че приятелят Ви е продал армагана в някаква междуселска кръчма, т.е. на
неоткриваемо място. Пазят се хората, пазят сееее. Търсете кръчма която е далече от хорски
очи, щото властите не спят, а хората се пазят. А сега, ще се пазят още повече.
Бай Ердо стегна каиша за алкохол още през 2010 година.

# 411
  • у нас
Делте, изтървала си Wink Някой беше писал в предните теми, може би преди година - две, че купува от тук мастика и я продава по 10 лири шишето. Даже бях се навила и уговарях мъжо и ние да носим натам. Добре, че не ме послуша. Heart Eyes

# 412
  • Пловдив
Аз бях питала преди доста време - може би 2-3 години, защото като ходихме една жена от автобуса ме помоли да и пренеса една бутилка уиски. Каза после, че носела 3-4 бутилки, там ги продавала и с тях си пазарувала, излизало и по-изгодно. Но не разпитвах повече, останах с впечатление, че ги продава на продавачите на борсата, после попитах тук дали имате някаква информация. Вие казахте, че не знаете и въпросът се приключи.

# 413
И в тази тема се е споменавало

DELTA_DELTA, магазинчето е на борсата, точно срещу паметника на рибаря в уличката, второто в ляво / срещу старчока, който изкупува мастиката/ преди беше само за перилни, сега от декември са отворили още едно помещение-към склада им и има и хранителни неща. Корите са им много добре вакуумирани  и трайни без да са във фризера-на другите места не съм виждала такава марка HASTEL х 5бр.

# 414
  • Varna
Явно не съм видяла или както казва Sinara
съм изтървала Laughing  НапраУ голЕм пропуск. Laughing
Sinara,
Добре си направила душко, че си послушала съпругът си. thumbsup То ще е голям резил,
ако те пипнат с тези шишички.
То е всеизвестно колко е скъп алкохола при комшиите, така, че който му иде отвътре за
такъв бизнес и най-вече има ли си явка може да вкара там някое и друго шише мастика.

Преди две години пътуваме с ММ за Истанбул и носим три бутилки вино за подарък. Знаем,
че имаме право на три бутилки вино двамата. Турският митничар ни пита за алкохол, ние
показваме трите бутилки, не ги крием. Той се развика, че е много. Аз му казвам, че в
Истанбул имаме калабалък аркадашлар. Ами по бутилка вино на семейство. То да го
пиеш ли, да го миришеш ли по напред. Явно се ядоса, че не носехме ракия Joy затова
се е пенил. След това даже хич не са ни проверявали каляската и питат само ракЪ вар му? Мо-
жехме половината кола да я нахардафушкаме със алкохол
Просто ракъто е много скъпо там. Тука в България йени ракъ е много, много по евтино
от колкото е в родината му. Ей, за това за комшиите е сметка да си купят българска мастика
от някой българин който отива там за алъш вериш. И за двете страни е си е на сметка. Но как-
то писах по-горе, който го може това, защото сега е по затегнато положението. Та да не
стават неприятни сцени и човек да остане със горчив вкус от пътуването.

Ние на 5ти Май пътуваме за Истанбул за една седмица и след това ще се разпишем за 2 дена
в Едирнето. Дано случим на сухо време, че почнаха дъждовете.

# 415
Момичета,тъй като ще ходим с приятелки в Одрин искам да попитам в Bizim може ли да се пазарува на дребно,не е ли само за зареждане на магазини,или неправилно съм разбрала?

# 416
Някой може ли да ми каже къде да намеря турските еквиваленти на българските лекарства. Преди имаше в темата линк, но не е активен. А и за новия мол да питам , ако някой е ходил, как е и какви магазини има в него?

# 417
  • Пловдив
Новият МОЛ в Одрин все още не работеше /петък, 21,04/ на главния вход се мъдреше табелка " Внимание - мокър под" , паркинга беше обозначен, но празен, И това е всичко от него - не видях МОЛ, въпреки че пишеше, че откриването ще е  на 13,14,15, април, нямам си идея защо не работеше.
За магазини
Erasta Edirne
H&M, E-bebek, Kahve Dünyası, Starbucks, Hayal Kahvesi, Mac, KFC, Tavuk Dünyası , Colin’s, LC Waikiki, Koton, Defacto, Flo ve Mavi ,Migros, Atlantis.

Или пък просто сме минали много рано Sad

Последна редакция: нд, 23 апр 2017, 21:31 от makak

# 418
  • София
Новият МОЛ в Одрин все още не работеше /петък, 21,04/ на главния вход се мъдреше табелка " Внимание - мокър под" , паркинга беше обозначен, но празен, И това е всичко от него - не видях МОЛ, въпреки че пишеше, че откриването ще е  на 13,14,15, април, нямам си идея защо не работеше.
За магазини
Erasta Edirne
H&M, E-bebek, Kahve Dünyası, Starbucks, Hayal Kahvesi, Mac, KFC, Tavuk Dünyası , Colin’s, LC Waikiki, Koton, Defacto, Flo ve Mavi ,Migros, Atlantis.

Или пък просто сме минали много рано Sad

Възможно е да сте минали рано, защото в 5 след обяд минах покрай него и доста хора влизаха и излизаха. Аз вече бях порядъчно уморена и предпочетох да се ориентирам към границата, където беше просто ужас  #2gunfire

Сутринта си имах доста неприятно изживяване, за което искам да предупредя минаващите с кола през Капъ Куле  Naughty След последната проверка на турската граница има едно широко пространство, което в края преминава в пътя за Одрин и Истанбул. Там има кабинка на жандармерията и едни яки юнаци с палки и някакви униформи ни спряха, пак провериха документите, връчиха ни знаменца и много заплашително ни разясниха правата и задълженията ни в Турция. След което ни взеха по 20 лв на човек за "жандармерията". На прибиране говорих с нашите митничари и казаха, че и други са се оплаквали, на някои са взимали и по 100 лв и предупредиха, че не трябва да им спираме. Само че, като ти размахват палка от далеч как да не спреш, а ако са полицаи? Все пак беше на стотина метра от митничарските кабинки, все още на гранична територия  ooooh! Един друг митничар каза, че не били жандармерия, а са от младежката организация на бащицата и никой не смеел да ги закача  #2gunfire

Дано е било единичен случай това, защото беше много неприятно и на никого не го пожелавам. Все пак бъдете внимателни!

По въпроса с лекарствата - на 1 стр. има активен адрес и може да се проверява по активна съставка, цените, които излизат са актуални.В аптеките са доста любезни, най-малкото разбират български и ако носите опаковка от търсеното лекарство веднага намират еквивалента при тях или някоя генерика, която е и по-евтина. Аз купих лекарства за високо кръвно и бета блокер, Calpol сироп за децата, витамин В12 на ампули ( излиза 0.50 лв ампулата) и разни други неща. Някои лекарства са на сметка, други - не, можете да проверявате и да питате за всичко Simple Smile

В магазините няма някакви сериозни намаления, в De Facto имаше доста приятни неща на добри цени за разлика от LCW, където и изборът, и цените не бяха о.к.
Прахове, препарати и хранителни продукти с прилични намаления и богат избор имаше в Kipa-та, в Migross имаше стоки с доста ниски цени, но трябва да имате карта - продават я на касите, струва лира и нещо и е с валидност 3 месеца. В Карфур - нищо особено.
Не успях да стигна до Koton - не остана време, а в Penti имаше промоция "плащаш 2 взимаш 3"

Това е, за което се сещам. Лек път и хубаво изкарване на пътуващите! Simple Smile

# 419
  • here and now
Alleks, явно тези със знаменцата са наистина от някаква организация., но не са постоянно там де. Веднъж и на мен ми се случи. Обясняваха половин час за правата и задълженията на посетителите в Турция на турско-английски и след като  си изрецитираха каквото имаха да казват ми казват "юро ( евро)." Поогледах ги,  позачудих се, казах "юро йок", вдигнах си прозореца и отпраших. На връщане си минах нормално. Искам да кажа, че това, че не им дадох нищо нямаше последствия за мен. Не беше така обаче, когато веднъж пропуснах да спра на "багаж контрол". Върнаха ме от кабинката и онзи като се разлюти... взе да ми тряска вратите на колата, при което и аз се развиках - панаир. Там нямат униформи, нямат баджове. С едни черни панталони блузки са, ако не пътуваш редовно и ако не ти направят знак трудно ще разбереш, че трябва да спреш. После момчето от кабинката се пошегува, че трябвало да се върна пак. Такива очи опулих, че ...

Общи условия

Активация на акаунт