На пазар в Лозенград и Одрин - 10

• 196 831
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Привет, в събота имаме работа в Харманли и мислим да влезем до Одрин за бърз шопинг. Всяка година на връщане от почивка минаваме, но много набързо пазаруваме в Кипа и потегляме. Сега искам основно дрехи да купим за лятото.
Чета, че доста хвалите новия мол- натам ли да се насочим, имайки предвид че ще имаме не повече от 3-4часа? Има ли там в него някакъв голям хранителен магазин, за да вземем все пак разни варива и сладки за децата?

Втори въпрос- някой ми беше споменал, че е пл-изгодно да се плаща с карта. Но не знам правилно ли съм разбрала и защо всъщност е така- заради курса ли?
Предварително благодаря!

# 661
  • Varna
Яснооо, те кибичат на Капитан Андреево тия кукувци.
Затова не ги засичам на Малко Търново или Лесово.

Гери,
В новият мол в Одрин има голям хранителен магазин на Мигрос.

# 662
  • here and now
Привет, в събота имаме работа в Харманли и мислим да влезем до Одрин за бърз шопинг. Всяка година на връщане от почивка минаваме, но много набързо пазаруваме в Кипа и потегляме. Сега искам основно дрехи да купим за лятото.
Чета, че доста хвалите новия мол- натам ли да се насочим, имайки предвид че ще имаме не повече от 3-4часа? Има ли там в него някакъв голям хранителен магазин, за да вземем все пак разни варива и сладки за децата?

Втори въпрос- някой ми беше споменал, че е пл-изгодно да се плаща с карта. Но не знам правилно ли съм разбрала и защо всъщност е така- заради курса ли?
Предварително благодаря!
По-изгодно е с карта от това да изтеглиш от банкомат и да платиш в брой. Ако успееш да си намериш лири на по-ниска цена от официалния курс е по- изгодно да плащаш в брой.

# 663
  • Бургас / UK
Моля кажете ни в Бизим в Одрин има ли и само на едро ли се пазарува. Нужно ли е да имаш карта и колко е минимално количество което трябва да пазариш.  И другия ми въпрос е дали са скъпи суровите и печени ядки

В Бизим,в Одрин не разрешават да се пазари на дребно.Два пъти сме пробвали и двата пъти ни връщат...В Лозенград няма проблем.

# 664
  • у нас

Последният път като минавахме на Лесово ми се сториха тези хора да са там. Веднага инструктирах ММ да не спира и да не отваря прозореца. Но слава богу, бяха са шофьори на тирове, които просто се бяха струпали до една кола и си говореха.  Simple Smile

# 665
  • Бургас

Последният път като минавахме на Лесово ми се сториха тези хора да са там. Веднага инструктирах ММ да не спира и да не отваря прозореца. Но слава богу, бяха са шофьори на тирове, които просто се бяха струпали до една кола и си говореха.  Simple Smile
Добре де, кой толерира тези идиоти? Надали властите не знаят за тях

# 666
  • Пловдив
Да разкажа и аз малко за нашето пътуване миналата семица  Wink На отиване минахме и двете граници за не повече от15-20мин. На тези въпросни господа въобще не им спрях,информирана разбира се от вас,за което много благодаря,много е полезна тази темичка  Hug Отседнахме в Отоман палас. Изключително сме доволни. много добро местоположение,много отзивчив персонал,говорещ английски.Втората вечер валеше проливен дъжд и понеже нямаше как да излезем за вечеря, момчето от рецепцията ни поръча храна до стаята направо. Обиколихме всички пазари,аутлети,молове и т.н  Mr. Green Молът честно казано не ме впечатли...магазините повечето са същите като на Марги аутлет. А някои цени даже бяха завишени значително Peaceпетъчният пазар определено е много по-добър от Синия в събота. Изкарахме си страхотно,напазарихме си доволно. На връщане на нашата граница почакахме повечко,че някои коли ги проверяваха много щателно,явно за цигари... Нямам търпение пак да се върнем в най-скоро време  Heart Eyes Heart Eyes

# 667
  • до най-прекрасния мъж
На връщане на нашата граница почакахме повечко,че някои коли ги проверяваха много щателно,явно за цигари...

Ние въобще не спираме на безмитния магазин и винаги сме минавали само с надникване в багажника. В темата бях чела, че проверяват щателно колите, които спират на безмитния. Явно гледат камерите, не знам. Дали проверяват щателно всички коли, които спират на безмитния, също не знам.
Винаги питат за цигари и алкохол, но като кажеш, че нямаш, не те ровят.
Последният път ни дадоха брошурка с информация какво може и какво не може да се вкарва на територията на Турция. Това на излизане от турско.
Иначе, към БГ не разрешават вкарване на месни и млечни, но ние си носим по малко кашкавал. Вкарвали сме също кисело мляко и сирене, но да речем една кофа кило мляко и кило сирене. Захарни изделия също не разрешават големи количества, но никой не ни е ровил досега, пък и ние не прекаляваме - обикновено носим 2-3 кг баклава и около кило течен шоколад.

# 668
  • Варна
Благодаря ви за отговорите.

Тъкмо щях да питам за цените как са по моловете. Ние Уайкики си имаме и тук и като им гледам цените онлайн на турския сайт нещо височки ми се струват.
Та къде да идем за по-евтини хубави дрехи? На пазара в Димитровград се продават някои доста качествени дрехи от Турция- искам такива да намеря, марката не ми е важна.

# 669
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря ви за отговорите.

Тъкмо щях да питам за цените как са по моловете. Ние Уайкики си имаме и тук и като им гледам цените онлайн на турския сайт нещо височки ми се струват.
Та къде да идем за по-евтини хубави дрехи? На пазара в Димитровград се продават някои доста качествени дрехи от Турция- искам такива да намеря, марката не ми е важна.
Цените на дрехите в Уайкики са доста по-ниски от тези в БГ магазините, на някои неща почти двойно.
Ние взехме 2 мъжки дълги панталона от плат, 1 мъжка и 4 дамски блузки с къс ръкав на цена от 165 лири.
Само за сравнение - декември си купих дебело зимно яке до коляното от БГ Уайкики намалено от 100 на 80 лв. В сайта беше намалено от 120 на 100 лири /от 60 на 50 лв/. Но бяхме ходили няколко седмици по-рано и не си струваше да бием път за едно яке до турско.
На пазара също има качествени дрехи на смешни цени.
http://www.lcwaikiki.com/en-US/BG/product/LC-WAIKIKI/men/Trousers/2643736/530536 - този панталон от там го взехме за 35 лири или 17,5 лв.
http://www.lcwaikiki.com/en-US/BG/product/LC-WAIKIKI/men/Polo-T- … rt/2437355/485839 - тази тениска струваше 18 лири или 9 лв.
На дамските не им помня цените, общо бяха 77 лири за 4 броя или 38,50 лв.

Последна редакция: пт, 09 юни 2017, 12:03 от blue.angel

# 670
  • Варна
Благодаря, blue.angel, значи все пак ще идем в някой от двата мола. Просто като отворя Турския сайт на Уйкики ми дава едни цени в Евро, дето то и в БГ биха ми излезли толкова та затова малко се учидих. Ама ще идем да видим на място, може намаления да намерим.

# 671
  • до най-прекрасния мъж
Да, и мен също ме препраща към сайта за БГ. В действителност там цените са доста по-надолу и то редовните, а на намаления сме намирали блузи и по 9,99 лири. В Одрин има 4 магазина Уайкики и в 4-те има какво да се види и вземе.

http://www.lcwaikiki.com/tr-TR/TR/kategori/kadin/tisort-body-ve- … p;_=1496999558049
Това е сайта на турски и цените са тези, които са по магазините в Одрин.

http://www.lcwaikiki.com/tr-TR/TR/urun/LC-WAIKIKI/erkek/Standart … no/2643736/530536 - ето в турски сайт - панталон 34,95 лири /17,50 лева/.
http://www.lcwaikiki.com/en-US/BG/product/LC-WAIKIKI/men/Trousers/2643736/530536 - в БГ сайта същият панталон - 26,99 лв.

Последна редакция: пт, 09 юни 2017, 12:19 от blue.angel

# 672
  • Варна
Благодаря за отговорите за пълномощното за автомобил. Само на английски ще го преведа.  bouquet bouquet bouquet

# 673
Ние редовно спираме и пазарим от безмитния магазин, но никога не са ни проверявали.
Но винаги на връщане, съответно не ни проверяват българските митничари, за това питах в Турция какви са разпоредбите.

# 674
  • до най-прекрасния мъж
Може и така да е, така съм чела. Ние не сме пробвали, но и не мислим да пробваме, специално за цигари.
Друго какво интересно има там? Струва ли си спирането?

Общи условия

Активация на акаунт