Николов като лекар много ми допадна, които са при него да са спокойни.

Плацентата предпазва плода от инфекции (нещо като филтър, който задържа патогените) и е имало единичен случай на плацентофагия, при който е била заразена със Стрептококи, които са преминали чрез майчината кърма в детето. Била е само изсушена, което означава, че не е минала сериозна термична обработка. Ако си имала някаква инфекция по време на бременността си, не те съветвам да я използваш, аз лично не бих рискувала. В природата животните я консумират непосредствено след раждането, за да си възвърнат изгубените хранителни вещества, както се досещаш, сурова. На мен идеята не ми допада, но ако желаеш, жените, които избират това, я правят на смути с всякакви плодове, ягоди, банани, авокадо и т.н. Аз я задуших на водна баня предварително, за да съм сигурна, че ще убия всякакви болестотворни организми, макар и това да премахва част от полезните вещества. Почистването е малко играчка, аз лично го направих, ти ако искаш помоли мъжа си. Също така имай предвид, че може да не получиш желаните ефекти, наскоро акушерката ми пусна статия, която заключва, че повечето жени са изпитали спад в количеството кърма. Това се случва понеже плацентата съдържа хормони, които са същите, отговарящи за регулация на менструацията.