Ново реалити шоу "Смени жената" по Би Ти Ви от март.

• 207 963
  • 1 924
  •   1
Отговори
# 1 530
Да пусна ли нова тема понеже тази вече е 100+ страници?

# 1 531
Ако е съдружник, е редно да получава половината от оборота, нали е и нейно магазинчето? Или като съдружник е на една гола заплата там?
Дара, извинявам се ама... май повече от продавачка не си работила или много не ти се отдава да мислиш... Защото аз и без да съм работила като такава искам да ти кажа, че от въпросния оборот първо трябва да заделиш пари за наем на магазинчето, за ток, за вода, да си платиш осигуровките, да си платиш данъка, да платиш данък печалба, да заделиш пари за стока /`щот то сиренето и кашкавала ще свършат в един момент, пък ти и утре трябва нещо да продаваш/, да платиш на счетоводител  сигурно и други разходи има за които не се сещам и чак тогава това, което остава го разделяш на две и си го слагаш в портмонето, пък то не е точно половината от оборота.

Ти пък, че и разходи ли има магазинчето? Wink Естествено, че първо ще поемат разходите и каквото остане, ще делят. Толкова подробно ли трябваше да го опиша, че да стане ясно какво имам предвид? Whistling Тя получава и майчинство за детето, та каквото дойде от магазинчето все ѝ е на плюс.
Когато си съдружник, искаш не искаш, животът ти се върти около фирмата (в случая около магазинчето). Моя приятелка имаше магазинче за хранителни стоки и ми е ясно как й протече майчинството. Нямаше ден в който да не е в него, кога с детето, кога без него, въпреки че семейството много ѝ помагаше. А Иванина се опитва да ни убеди, че една година си е гледала спокойно детето и след това рязко ѝ е залипсвала "средата", и е застанала зад щанда. Не вярвам, че е съдружник, това е. А пък вие се хващайте за точката и запетайката в поста ми.

# 1 532
  • София /Абсурдистан
Работата в магазин, пък бил той и собствен, не е точно "среда", за да се използва като аргумент за пращане на едногодишно дете на ясла. Особено в конкретния случай! Проклет мъж и позакъсал семеен бюджет - да Laughing
Ето това е  Peace
Той като е толкова велик и организиран, защо не поеме и магазинчето, докато жена му си гледа детето.
Истината е, че децата около тази възраст се скъсват от боледуване като тръгнат на ясли и градини, не говорим, че някои от тях още не са и проходили на годинка.
Това с копането в уйкенда направо изби рибата  Mr. Green празно няма.

# 1 533
  • в кукувиче гнездо
Работата в магазин, пък бил той и собствен, не е точно "среда", за да се използва като аргумент за пращане на едногодишно дете на ясла. Особено в конкретния случай! Проклет мъж и позакъсал семеен бюджет - да Laughing
Ето това е  Peace
Той като е толкова велик и организиран, защо не поеме и магазинчето, докато жена му си гледа детето.
Истината е, че децата около тази възраст се скъсват от боледуване като тръгнат на ясли и градини, не говорим, че някои от тях още не са и проходили на годинка.
Това с копането в уйкенда направо изби рибата  Mr. Green празно няма.
Освен проклет и адски несимпатичен, за да не кажа направо грозен, мъж. Толкова противен ми беше, че през цялото време се чудех тая жена какво прави с него.  Sick Sick

Последна редакция: чт, 25 май 2017, 12:05 от lechugitka

# 1 534
  • София
Леле, то пък голямата работа с тези трудови навици! Да не е шимпанзе от гората, че да няма трудови навици! Глупости на търкалета е това с навиците. Един нормален човек съвсем бързо и лесно влиза в ритъм на една нормална работа. Не е нужно кой знае колко, за да се изпълняват нарежданията на началника и да се ходи редовно на работа. Като чета за  тези трудови навици, все едно очакваме нов Церн да направи, а не да работи някаква обикновена работа! Сякаш офисният планктон е все с невероятни трудови навици.

# 1 535
Младите не ми харесаха, защото си бяха повярвали много, че техният начин на живот е най-правилен. Видяха ми се много тесногръди. За тях жена, която си стои вкъщи и си гледа децата, е задължително затъпяла домакиня = слугиня, което се повтори няколко пъти. А аз в този епизод видях само една слугиня и това беше Иванина, която освен че явно се е нагърбила с цялото домакинство, също така и работи. А и не разбирам с какво поумнява в този магазин. Една "домакиня" поне може да седне да прочете някоя книга например... Изобщо бяха много крайни.
Ани е наистина по-спокоен и бавен човек, но на мен ми хареса точно с това. Както някой по-рано беше написал, вижда се, че живеят в хармония, а за това според мен жената играе голяма роля. Е, готвенето й явно не й е силната страна, което мен ме учуди, но явно са си свикнали в семейството й.  

# 1 536
  • София
За 15 години у дома, би трябвал поне да се е научила да готви няколко свестни ястия.Ама тези спагети с кренвирши и кетчуп... ако аз го направя у нас, никой няма да го опита даже.

# 1 537
  • София /Абсурдистан
Еми жената готви това, което са и казали, че ще ядат домочадието. Какъв смисъл да готвиш гурмета и здравословни храни, ако няма кой да ти ги яде. И аз не бих яла спагети с кренвирши и кетчуп, обаче това му е любимото на синковеца и така и никой не успя да го накара да не го яде. Само където кренвиршите са по стандарт Стара планина /все тая/ и слага и кисели краставици вътре, абе ужас. Казал ми е да си гледам работата с моите диети Simple Smile
Трудовите навици и какво ще стане, ако няма кой да изкарва пари - на моя позната мъжът и почина внезапно от инфаркт. Цял живот е гледала деца, после гледа и майка си -7г. на легло беше бабата, преди да почине. Никога не е работила, но и се наложи. Първоначално познати я назначиха да продава в кафененце, но парите не стигаха и тя напусна, сега чисти апартаменти, изкарва си доста приличен доход. Жената няма претенции да е генерален директор.
Друг случай при роднини - леля ми цял живот е била домакиня, защото чичо ми не и позволяваше да работи, той можел да гледа една жена, такова си му беше възпитанието на човека. Да де, ама на 50г почина от рак, светла му памет, а тя остана без доходи, на същата възраст, без ден трудов стаж. Роднините тогава поразпитаха познати, назначиха я за кухненски работник в кухнята на един ресторант, че да има пенсия поне някаква. Там работи до пенсия, пенсионира се по-късно, светла и памет и на нея. И тя нямаше амбиции за кариера, или кой знае за какво. Хора има всякакви.
Понякога живота такива шамари ти бие, че ...

Последна редакция: чт, 25 май 2017, 13:43 от Unknown_lady

# 1 538
Е, надали готви само спагети с кренвирши и кетчуп, най-вероятно се справя добре в кухнята и с домакинската работа като цяло. Със сигурност не се и върти като муха без глава, която цял ден не може да сготви и напазарува, както и до 21 ч. да приготви едно бебе за лягане. Измислици в името на сценария са това, то е ясно Laughing Въпросът е, кой модел е за предпочитане - висене вкъщи 15-20 години или мятане на детето на друг (не се разбра на кого!) още в бебешка възраст и хукване на работа (смотана, при това). Според мен, нито единият, нито другият в този им краен вид. Винаги може да се намери среден вариант и всъщност повечето майки точно това избират.

Последна редакция: чт, 25 май 2017, 13:15 от птица

# 1 539
Мъжът на Ани не каза ли в началото, че така му е добре. Прибере се, тя вкъщи, сготвено, изчистено. Или само така ми се е счуло?? А после взе работа да търси, фурнаджийска лопата.
А този младеж не мога и ден да го изтърпя. Ще ми ходи той със секундмер след мен и ще подвиква  #2gunfire Жена му ми се стори приятна и свястна, защо ли го търпи? Едва ли е любов...
Въобще не смятам, че всяка жена трябва да работи, ако иска, ок, ама ако не иска и има възможност да не работи, що пък да се напъва. Аз от след университета, като съм работила по на 2 места, какво? Не съм прокопсала много. Кой както го усеща...

# 1 540
Е няколко пъти го гледах, но не разбрах как да го разбера  Thinking
- дете да ми сере на гърне у хола и да си играе с тутурутка ...
- бащата готви вечеря/когато мама е до късно на работа/
и детето е около него в кухнята/има преграда за да е до него/
но при "новата мама"  има преграда/детето е извън кухнята/ и се претрепА?
- 2000 лв не е голям доход за България на месец за 4 бр. семейство- само 1 родител работи
/тогава на теб защо ти се налага/
- ходиш да помагаш и на "мамичката му" с оран и копан- без да пиеш вода на 5 минута  Naughty
- не го зарязвам като другите майки на детската площадка и да си пия кафето  Mr. Green

- предучилищна да го водиш в 8.00 и вземаш в 12.00 ч !?
- на 13 години мома, да ми чакаш на черджето/на масата/ в хола да ти туря филия с масло
- недопустимо е в това мизерно магазинче да си развяваш пиргите, но в Мастер шеф можееее
- новата мама/жена е по-висока и с черна коса и много ми харесва  ooooh!
Ми много ми станаха питанките, имаше и още много такива, но ...
сценарии- до 10 ч. какво да правиш друго освен да си туриш ластик на косата и да си гледаш живота!
Толкоз!

# 1 541
Тоя грозния... СЪТРУДНИК... Няма по-злобно същество!

Жената от Самоков много ми хареса - толкова спокойна, нежна, внимателна...

В началото си казаха, че в техния град няма добре платена работа! Явно са си присметнали, че ще им излиза по-евтино тя да си стои вкъщи и да се грижи за децата+домакинската работа, вместо тя да работи и да плащат на домашна помощница И детегледачка...

Няма как някой МЪЖ, който не може да издържа жена си и детето поне докато тръгне на детска градина, да коментира защо другата жена не била работила. АМИ ЗАЩОТО МЪЖА Й ИЗКАРВА ДОСТАТЪЧНО ПАРИ! Не си играе на сътрудник и изпраща жена му да продава сирене, щото тя вкъщи с детето затъпяла, пък с този, нейния сътрудник (и той див селянин по душа)... Ще й се вдигне интелектуалното ниво!

# 1 542
  • София
Съмнява ме,че са съдружници и двамата, изобщо, мисля,че са обикновени продавачи, работейки за шеф.Просто го казаха съдружници, щото не върви да кажат продавачи.

# 1 543
 Laughing Трънка, добре систематизирано, посмях се. И да....това с водата, как само от 5 мин работиш и ти се пие вода? Простотия голяма, нямам думи.
Чудя се Иванина работи половин ден, колко ли пари взема, че този "симпатяга" мъжът й, ако работи цял ден, да не може да ги изкара.

# 1 544
  • София /Абсурдистан
Съмнява ме,че са съдружници и двамата, изобщо, мисля,че са обикновени продавачи, работейки за шеф.Просто го казаха съдружници, щото не върви да кажат продавачи.
Или фирмите са им от типа "яз, брато и аверите"  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт