Великобритания - Тема 67 Коледно Снежна Зимна

• 62 331
  • 730
  •   1
Отговори
# 330
  • Bristol
То хубаво с малко багаж и от тук да пазаруваш, но това изисква не само пари, а и време. Не знаеш какви са магазините и какво предлагат, къде се намират, отнема време да потърсиш и да си харесаш нещо.

Без NIN по закон може да започнеш работа, но работодателите не се навиват лесно, проблем е. Ако нямаш банкова сметка също. Не се навиват да дават пари на ръка.

И моята имаше точно това розово куфарче. Сама си го избра, ползва го една година и после не го искаше, защото било розово  Crazy Събира много, но отделението е едно и малко неудобно ми беше да търся, отварям и затварям в самолета, за да извадя играчките, които си носи.

# 331
  • постоянно
Trunki  е много удобно за по-малки деца . Моят син ползваше неговото поне 4 години. Препоръчвам.   Hug

Незнам банка , която би извадили карта  на кандидат без постоянен адрес и работа. За НИН може да се започне и без такъв .   Peace

Парите " на ръка " са забранени ! Всичко трябва да се плаща или с чек или по банков път.

Много компании използват услугите на Барклей препейд кардс, в които може да внася само посоченият работодател. Иначе  се използват като нормална карта почти навсякъде, но имат месечна такса и такса при проверка на баланс или теглене на пари в брой.

# 332
Незнам банка , която би извадили карта  на кандидат без постоянен адрес и работа. За НИН може да се започне и без такъв .   Peace

Всъщност на нас Barclays ни извадиха карти само с НИН и паспорт - без работа и без proof of address. А НИН си извадихме само с паспорт - не направиха проблем за proof of address. Това - в Лондон. Тази информация е от 2015 год. Ако има някой с по-скорошна, да сподели.

# 333
Около мен от май 2015 насам няма някой извадил си банкова сметка във всички възможни банки без доказателство за адрес. Дори и с такова много отказват. За една наша служителка дори шефът ми лично ходи с нея в банката и без резултат. Шест месеца борба за пустия акаунт. На нас ни отказаха в HSBC въпреки всички налични документи, защото искали трудов договор. Пратиха ни в пощата да си извадим карта и да я заредим с парите, които имаме кеш 😂 Примери много около мен, всичките пресни.
Най-малкото като влезете в сайта на банката са изброени задължителните документи за създаване на акаунт и точно какви доказателства за адрес приемат.

# 334
Около мен от май 2015 насам няма някой извадил си банкова сметка във всички възможни банки без доказателство за адрес. Дори и с такова много отказват. За една наша служителка дори шефът ми лично ходи с нея в банката и без резултат. Шест месеца борба за пустия акаунт. На нас ни отказаха в HSBC въпреки всички налични документи, защото искали трудов договор. Пратиха ни в пощата да си извадим карта и да я заредим с парите, които имаме кеш 😂 Примери много около мен, всичките пресни.
Най-малкото като влезете в сайта на банката са изброени задължителните документи за създаване на акаунт и точно какви доказателства за адрес приемат.
Всеки с късмета си. На мен, съпруга ми и всичките ни приятели от 2014 до 2015г юли месец ни вадиха дебитни карти на Барклейс с НИН и паспорт и само устно казан от мен адрес - това е. На практика това се получи - без работа и без д-во за адрес. Това е само за Барклейс, ние не сме ходили в други банки.

# 335
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ноември 2015 братовчедка ми си направи сметка също както Нелката в Барклис, с писмото с НИН и паспорт/лична карта. В NatWest задължително искат доказателство за адрес - писмо за кансъл или сметка. Как е към днешна дата, не мога да кажа.

Без НИН може да се почне работа или поне ние с ММ почнахме, като той почна на постоянен договор и в последствие си извадихме и осигурителен номер.

# 336
  • Оптимист по принуда
Много е относително къде си, в кой район на А-я, служител, на когото ще попаднеш и т.н. Най-добре да си подготвен,иначе не пречи да стреляш в тъмното, може пък да имаш късмет. При нас всичко винаги си го изкарваме по каналния ред.

# 337
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз когато тръгнах да си откривам сметка първо отидох в банката и хората ми дадоха списък на който ми отбелязаха какво да представя и ми насрочиха среща, така направи и братовчедка ми.

ММ като си преви сметка, му приеха за доказателство за адрес писмо от работодателя, адресирано до нас в която да е описан на какъв договор е и каква сума годишно е заплатата. Това го поискаха от банката и казаха, че на база това писмо ще открият сметка.

Затова най-добре е на място в банката и разговор какво искат да им се представи.

# 338
Много е относително къде си, в кой район на А-я, служител, на когото ще попаднеш и т.н. Най-добре да си подготвен,иначе не пречи да стреляш в тъмното, може пък да имаш късмет. При нас всичко винаги си го изкарваме по каналния ред.

Aз и съпругът ми кандидатствахме в два напълно различни клона на Барклейс. Естествено, при различни служители, както казах вече, в Лондон. Както и да е, банката има кол център за резервиране на час и на него може да се попита за документите, които изискват. Не ми се вярва ние да сме били привилегировани по някакъв начин - отидохме си по каналния ред, както и всички останали. И между другото - съпругът ми дори не е европейски гражданин. И мисля, че НИН-а ни го приеха като д-во за адрес - защото го получихме на адреса, на който живеехме, по пощата. Ваденето на тези важни документи - НИН и банкова сметка, за нас се случи за около месец, в Лондон, където службите са доста заети винаги.

# 339
  • Оптимист по принуда
. И мисля, че НИН-а ни го приеха като д-во за адрес - защото го получихме на адреса, на който живеехме, по пощата.
Така а станало.  Peace

# 340
Момичета, в primary school може ли е децата да носят черни ботуши в студените дни вместо обувки?

# 341
Блу при нас  децата ходиха с ботуши/моя не/, но си носиха обувките в торбичка - при влизане в сградата се преобуваха.

# 342
  • ВАРНА
Здравейте мами и не мами  Wink
Чета Ви от известно време, тъй като планираме местене към Англия, но явно нашият момент не е дошъл още. Все излиза нещо, което да ни забави за известно време.
Много сте полезни с темите, които обсъждате.
Относно въпроса на RIOS, искам да кажа, че преди месец си вадих НИН и ми откриха банк акаунт, но преди всичко се сдобих с доказателство за адрес. Без него нямаше как да стане. Моят съвет е първо да помислиш за това. Щом имаш приятели, които ще те посрещнат, говори с тях за съдействие за доказателство за адрес. Относно багажа, аз също бих посъветвала да си вземеш всичко необходимо за първо време. Наистина би могла да си купиш всичко, но по-добре в началото да не се налага да мислиш за хавлии и чаршафи.

# 343
  • York
Момичета, в primary school може ли е децата да носят черни ботуши в студените дни вместо обувки?
Дъщеря ми е с ботуши, има доста момиченца с ботушки, не се преобуват  Peace

# 344
  • Варна
Ние имахме писмо от училището,че ботушите трябва да се преобуват като стигнат.  Явно всяко училище е различно Wink

Общи условия

Активация на акаунт