Великобритания - Тема 67 Коледно Снежна Зимна

• 62 285
  • 730
  •   1
Отговори
# 345
  • UK
На мен в TSB ми отказаха с писмо за нин и тримесечна сметка за ток, искаха да видят писмо за кансил таксата на мое име. Навсякъде различно. Знам, че по едно време поголовно сменяха шофьорски книжки с английски, защото щоф. книжа банките признаваха за доказателство за адрес, а при попълването на адреса на формуляра за смяна на книжката не искаха да представяш доказателство. Не съм сигурна сега още така ли е, а и отнема време този вариант.

Блу, при нас с ботуши пускат малките, но пак явно различно навсякъде.

Днес дъщеря ми беше за първи ден в нърсърито в училището на баткото. Доволна съм, от това, което видях.  Laughing
Скрит текст:
Децата сами ходят до тоалетна, как се оправят там не знам, но което дете поиска, казва на госпожата и госпожата отива с него да му помогне. Вода се пие от многократни пластмасови чаши, нямат автомат, но ми казаха, че масово децата вода въобще не пият. Сесията е 3 часа, и по средата имат снак с плодове и мляко в кутийка, явно това им стига като течности, но аз мисля утре да занеса наше шише за вода. Отоплението е с подово, топло беше доста, въпреки че вратите за двора бяха отворени, "пътеките" са мръсни, по средата имат корито с пясък, корито с вода, сипе се и се лее навсякъде, но кътовете в които се работи основно са обособени и са чисти и подредени. Два класа са, смесени по възраст на 3 и 4години и между двете стаи има помещение без стена - което е част от двора - откъдето се минава за двора. Вратите стоят отворени постоянно по време на свободните занимания и децата когато искат играят навън, когато искат вътре, ходят в другата стая и обратно, когато вали пак се играе всеки ден на открито под навеса. Дъщеря ми не знаеше къде повече и се играе вътре или вън и настана едно обличане и събличане постоянно. Децата сами си обличат якетата (явно трябва да я науча моята) и през цялото време имаше якета нападали от закачалките. Навън на двора има пързалка, беседка с покрив вътре цялата с пясък и играчки, гуми с различни неща за игра в тях, в една пясък, в една камъчета, в друга дървесина, в четвърта почва с растения, валяци с боя (при игра с боята, децата знаят да обличат престилки, вътре също има статив с четки и още престилки). Вътре има какво ли не, различни кътове с разл. пособия и играчки за разл. занимания.
Сутринта събраха всички деца, отбелязаха кой ден и коя дата е със стикери с велкро по стената, четоха книжка, децата участваха активно в четенето, задаваха въпроси и коментираха картинките, книжката беше за космоса и извънземните Simple Smile После играха, след това преди снака се събираха на групички, учиха математика с флаш карти с числа и пластмасови нюмиконс, пяха песнички с броене, всяко дете брои, играха различни игри с картите и нюмиконите, хапнаха, пак отидоха да играят кой каквото иска и нас ни изгониха, защото като за първи ден не можело да стоим до края и си тръгнахме 40 мин по-рано. Утре пак така и в сряда вече трябва да я оставя и да си тръгна.

Разказвам с подробности заради Коконка, все пак някакво повърхностно сравнение може да направи с тяхната градина.

Притеснявам се, че тя не е свикнала да носи чорапогащници, роклята, която е част от униформата е доста длъжка и не я знам как ще се оправя в тоалетната. А тя си има самочувствието, че с и ходи и се оправя сама и няма да викне някой с нея да и помогне.
Доволна съм, че децата оттук нататък ще са в едно училище и няма да се чекна с воденето. Намерих жена, българка, която ще ми помага със следобедите, когато съм в колежа, ще се гледат в нас с дъщеря ми, ще я прибира, когато се налага от градина, аз ще продължа да работя вечер и уикендите, когато мога, а дъщеря ми ще обядва и ще почива вкъщи след градина, няма да ходи по други градини и други къщи с други деца.

# 346
Благодаря за отговорите за ботушите, момичета.

# 347
  • ВАРНА
Аз точно в TSB си направих в началото на декември, но доказателството ми за адрес беше точно писмо от кансъла, в което фигурира и моето име.

# 348
  • Bristol
Dejie, остави я с униформата в къщи и я следи как се оправя. Три годишните са достатъчно оправни, само трябва да им се покаже. Нашия при-скул нямаше униформа, само полошърт и пуловерче, панталон/пола или рокля беше по избор на родителите. А момчетата как се обличат? Не може ли като тях да е облечена? В нашето праймъри веднъж така се раздвижиха и станаха стриктни за обувките, какви да носели момичетата и какви момчетата. И аз като новоизлюпена феминистка, отидох и обясних, че пазарувам на дъщерята от щанда на момчетата, тя не искаше ни поли, ни рокли да носи и все с обувки тип маратонки искаше да е и няма начин да я видят с момичешки обувки. Те учителките си я знаеха, де. Много против съм това насилствено разделение момичета момчета  Rolling Eyes

# 349
Нашата директорка изведнъж съзря нещо много неуниформено в ботушите, без да уточнява цвят. И нямаше толкова да мърморя, ако беше забранила и маратонките, но те, стига да са черни, са позволени. Е, с какво черната маратонка е по-униформена от черния ботуш? Защо на децата да им мръзнат краката, а учителите да са с топли обувки? Факт е, че детето изкара reception само с обувки, отделно държа на униформа, ред и дисциплина, но някои неща ми идват в повече.

# 350
Днес ще летя, и от сутринта започнах да имам едно сърцебиене и някакво напрежение в корема. Не е свързано с бебето, просто някакво притеснение от идващото погребение на баща ми, пътуването до Бг и всичко. Някоя от вас знае ли дали е безопасно по време на бременност приема на валидол или валериан или глог, мента и валериан? Нямам време в момента за доктори.

# 351
  • York
Днес ще летя, и от сутринта започнах да имам едно сърцебиене и някакво напрежение в корема. Не е свързано с бебето, просто някакво притеснение от идващото погребение на баща ми, пътуването до Бг и всичко. Някоя от вас знае ли дали е безопасно по време на бременност приема на валидол или валериан или глог, мента и валериан? Нямам време в момента за доктори.
Съжалявам за загубата ти! Звънни на акушерката ти или на посочените телефони на зелената книга да попиташ за по - сигурно.

Dejie, при нас повечето от малките момиченца са с панталони в определения цвят. По лесно им е със сигурност. Няма смисъл да се мъчи с чорапогащници. А съвсем скоро ще стане за чорапки и ще може да ходи спокойно с поличка или рокличка  Peace

# 352
  • Bristol
Nelkata, не мога да ти помогна със съвет за лек, но прочети инструкциите в листовките или питай за съвет фармацефта в аптеката  Hug

Като стана дума за униформите и се сетих за случка миналото лято по време на жегите. На момчетата в секъндари обикновено не позволяват да носят къси панталони и за да им е прохладно, момчета от едно училище се нагласили с поли. Част от коментара на родител и линк към статията пускам  Laughing
Цитат
‘It’s discriminatory against boys why should they be punished? The school doesn’t let them have a drink of water during class and the rooms aren’t air conditioned. It’s quite hypocritical as well as all the male teachers were wearing shorts and t-shirts.’

Read more: http://metro.co.uk/2016/07/22/schoolboys-excluded-for-wearing-sh … 99/#ixzz4VLvu6Don

# 353
  • Leeds, UK
Нелката, съболезнования за тежката загуба. По скоро се опитай да се успокоиш. Със сигурно няма да е лесно, но се дръж. Не е разрешено да се употребява валериан и валерианосъдържащи лекарства. Имам вкъщи български и изрично пише в инструкциите да не се употребява от деца, бременни и кърмещи Peace

# 354
Нелка, Hug Коя седмица си? Един чай от лайка? Свържи се с акушерката си и питай. Такава е причината, че ще е много трудно без нищо да се справиш. В България вероятно още повече ще се разстроиш, затова имай готовност да пиеш нещо. Производителите се застраховат с предупреждения и лекарят е този, който трябва да прецени риска и да ти даде съвет.

# 355
  • Оптимист по принуда
Нелката, моите съболезнования. Hug
Попитай в аптеката за това,мисля, че е подходящо http://www.hollandandbarrett.com/shop/product/nelsons-rescue-rem … dy-spray-60082650

Момичета, дайте ми съвет, моля.
Дъщеря ми за първи път е поканена на рожден ден. Не познавам детето, мисля, че е ново в групата. Мисля да откажа, но не знам дали все пак не е добре да приготвя подарък?

# 356
demmy аз подаръци не купувам - според къде ще е рожденния ден, ориентировъчно какъв е куверта и подаряваме картичка+ваучер, или картичка+пари - винаги са ни канили отново  Joy

# 357
Момичета, дайте ми съвет, моля.
Дъщеря ми за първи път е поканена на рожден ден. Не познавам детето, мисля, че е ново в групата. Мисля да откажа, но не знам дали все пак не е добре да приготвя подарък?
Ако самата покана няма форма за отказ, купи една картичка, честитете РД, откажете и толкова. Пък и да има, пак може да вземеш картичка. Но от подарък смисъл не виждам. Подарък без да ходи моето, бих дала само ако рожденничето е много близко, но по някаква причина няма как моето да отиде или ако веднъж съм приела поканата, но в последния момент нещо се случи и не отиде детето ми. Ти си знаеш защо не ти се ходи, но в тази възраст сигурно и родители ще има и това е възможност за опознаване с тях.

# 358
  • Оптимист по принуда
Аз ако ходех, сигурно щях да взема ваучер.
Но сигурно няма, затова ще послушам Блу и ще вземем само картичка.
Блу, не знам дащо съм такъв темерут - много се притеснявам от такива срещи, не знам защо все си мисля, че ще съм judged по някакъв начин. Аз съм си виновна, де. Ако беше дете, с което моето си играеше, щях въпреки терзанията си да отида.

# 359
Когато по някаква причина някой не е дошъл на детето на рождения ден е изпращал картичка и малка книжка. Аз също бих направила така.

Нелка, съболезнования!

Общи условия

Активация на акаунт