Великобритания - Тема 67 Коледно Снежна Зимна

• 62 370
  • 730
  •   1
Отговори
# 420
Аве права си, но по-скоро е до "натюрел" - в моето дете има любопитство/да опита различни неща/, но никаква "спортна злоба" и хъс за победа. Определено дори и да го огранича само с един спорт - пак ще сме мнооого далече от спортното майсторство  Joy Въпреки огромното му желание и упоритост относно китарата - е там пък определено му липсва музикалност и талант - да ще се научи да свири добре, но виртуоз, или знаменит музикант е абсурд да стане  Mr. Green

# 421
  • York
Моята ходи на плуване всяка Сряда, на музикален клуб в училище в Четвъртък и българско училище в Събота сутрин.
Иска да опита и хокей, та си мисля пролетта да я пусна с групите за начинаещи в Петък вечерта.

# 422
  • постоянно
Лейдибърд ,
а моето има такава спортна злоба , че понякога даже се учудвам самата аз  #Crazy Баща му е много щастлив , че е вземал тази си черта от майка си ( комунист !  Joy) - той никак не е привърженик на Английското мислене  ".....As long as you take part " Simple Smile

Уча го обаче да бъде истински спортсмен- да играе честно и ако загуби да го прави с достойнство .

Относно музикалните си способности - с китарата се справя , но сега учителят по музика го е избрал да е солист на някой от песните  Crazy Значи има два варианта - или учителят е оглушал от всичкото това " дрънкане " в часовете си или му е толкова " мъчно " за детето ми че не може да пее и го е избрал от жалост.  hahaha

# 423
  • Варна
Интересно ми е колко плащате за 3-4 пъти в седмицата по 2 часа тенис? При нас на местата, които гледах е само по 1 час седмично. Не съм попадала на клуб, който да имат по често тренировки.

# 424
  • UK
Моят син е yr1 и не ходи на нищо. То няма нищо в училище подходящо за тази възраст, миналия срок ходи на испански, научи някои думи и изрази, цветовете, да брои до 10 и това е. Този срок няма продължение, има испански за други деца, които ще учат същото.
Да ви попитам учат ли вашите деца други чужди езици, къде, как, някакви школи?

На българско училище мисля тази есен да го запиша, казаха ми, че ще е в предучилищна група, поне в нашия град имаме. Той срича на български, може да се каже, че може да чете, но му е трудно и не чете с желание. Аз нямам и подходящи книжки, предпочита да си чете книжките на английски от училище.

Блу, защо казваш, че дъщеря ти съвсем е спряла да говори на български, под това какво имаш точно предвид, предполагам, че все пак си говорите на бг вкъщи?  

ladybird, благодаря  Hug

# 425
her_76  Joy ако сина ти е взел и твоето чувство за хумор, наистина ще е мъж-мечта! Виждала съм усмивката му  bouquet
Занимавала съм се професионално със спорт, имам постижения, но сина ми е напълно противоположен на мен....Единствената ни обща семейна черта е, че всички сме без грам музикален слух - дет се вика "и на куче не може да подсвирне"  Joy За сметка на това сме добри слушатели. Това, което ме радва при детето ми е желанието да научава нови неща, да експериментира и "ръчния труд" - сега за първа година учи химия и физика - запленен е от тия науки. Откри и работата с дърво - за мое огромно учудване - справя се повече от добре.  Трудно ми беше да преглътна никаквите амбиции към спорта, но пък е прекрасно да се спортува за удоволствие.

# 426
  • На село (близо до Лондон)
Аве и аз така мисля, да се фокусират на един спорт, тренират по няколко пъти седмично и да станат по-добри. Сега дали ще стигнат до олимпийски висоти едва ли, но по ще имат шанс.

Моите тренират тенис от 5-6г годишни всеки. Но едва в последната година и половина големия се фокусира на тенис (+футбол, и тн), но поне 4-5 седмично тенис.

Интересно ми е колко плащате за 3-4 пъти в седмицата по 2 часа тенис? При нас на местата, които гледах е само по 1 час седмично. Не съм попадала на клуб, който да имат по често тренировки.

Борикс
в клуба където тренират децата първоначално започват с 1час, 1-2 седмично, после като напреднат това се увеличава на 2-2.5 часа пак 1-2 седмично. Тениса е скъп спорт, моите са в академията на клуба тренират в клуба по два пъти на седмица за по 2 часа; другите пъти в седмицата тренират с мъжа ми на кортовете до нас. За веднъж в седмицата с трен^ра в групата плащам £150 на срок. Скъпото е 1:1.
Прилична цена е, но е за държеливи деца, тренира се отвън на дъжд и студ. Единствено за голям порой отменят тренировката. Вчера за снега беше на кантар дали ще я отменят...

# 427
  • Оптимист по принуда
Калинке, много ме кефиш  Peace Hug
Браво на дечицата ви, а и на вас. Hug
Ще го видя и моето...

Последна редакция: пт, 13 яну 2017, 23:34 от demmy.

# 428
  • Манчестър
Аве и аз така мисля, да се фокусират на един спорт, тренират по няколко пъти седмично и да станат по-добри. Сега дали ще стигнат до олимпийски висоти едва ли, но по ще имат шанс.

Моите тренират тенис от 5-6г годишни всеки. Но едва в последната година и половина големия се фокусира на тенис (+футбол, и тн), но поне 4-5 седмично тенис.

Борикс
в клуба където тренират децата първоначално започват с 1час, 1-2 седмично, после като напреднат това се увеличава на 2-2.5 часа пак 1-2 седмично. Тениса е скъп спорт, моите са в академията на клуба тренират в клуба по два пъти на седмица за по 2 часа; другите пъти в седмицата тренират с мъжа ми на кортовете до нас. За веднъж в седмицата с трен^ра в групата плащам £150 на срок. Скъпото е 1:1.
Прилична цена е, но е за държеливи деца, тренира се отвън на дъжд и студ. Единствено за голям порой отменят тренировката. Вчера за снега беше на кантар дали ще я отменят...

За тениса плащам за група два пъти седмично около 200 лири, и това е за 6 до 8 седмици.

Частния урок е 33 лири за 60 Мин, опитваме се поне три пъти седмично, но в последната година почнах да пътувам много в командировки и пропускаме.

# 429
Ave, да 1:1 е скъпо аз плащам £30 за 60 мин урок, но веднъж седмично ходят на такъв. След това трябва да тренират това което им е обяснено Simple Smile
Ходи ли на турнири твоето момче? Може да се засечем някъде  Simple Smile.

Както и да е идеята ми беше, че много възможности имат тук децата и за спорт и за музика/изкуства/драма. Но дали не се разпиляват прекалено с това пробване. В България навремето в прогимназия съм тренирала волейбол и като кажеш това тренириш, значи поне 4-5 пъти в седмицата ходиш. Ако свириш пиано, свириш всеки ден и тн.
Тук масово се тренира по 1-2 пъти но много и различни спортове. За някой спортове, примерно гимнастика трябва да се започне рано към 4-5г мах и да се тренира постоянно за да се постигне нещо. Също е и с цигулката, към 5г трябва да се почне и постоянство, за да станеш наистина добър

# 430
Блу, защо казваш, че дъщеря ти съвсем е спряла да говори на български, под това какво имаш точно предвид, предполагам, че все пак си говорите на бг вкъщи?  

Скрит текст:
Почти от раз спря. Беше на 4 и половина, когато дойдохме тук. Никога не е била особено приказлива, но изговаряше думите правилно, конструираше и сложни изречения правилно, имаше и речник, за възрастта си, разбира се. Много време продължаваше да говори български. Мина през период, в който провлачваше гласни, бъркаше словоред на български, но за кратко. В края на 2015 и малко от 2016 сумарно над месец ни гостуваха баби и дядовци и тя им говореше. Към нас постепенно беше почнала да говори предимно на английски, докато ние винаги сме ѝ говорили само на български. Моя говорим английски е ужасен и без това, ММ напредна много с езика, но така или иначе е по-добър на български, а и е по-важно да ѝ говори на български.  И така, докато един ден усетих, че тя говори само английски. И не иска на български. Над 3 седмици бяхме лятото в България, с голям срам говореше мъничко. И това ни беше третото ходене до България, откакто сме тук. В българското училище с децата пак не се отпуска. Има дози инат, притеснение и глезотия при нея. Разбирам я чудесно, мен пък ме срам да говоря английски. И двете сме такъв тип, че ако някой ни натиска да правим нещо, ще се запънем и край. Обаче се притеснявам. Confused
А не я записахме от миналата година на бг училище, т.е от предучилищна по бг степените, защото тогава говореше, отделно, че все пак не е съвсем до нас училището.

# 431
Предполагам децата/родителите с амбиции в дадена област не се разпиляват. Англия също има изявени спортисти, музиканти, артисти...
Лично на мен ми харесва многообразието и достъпноста на различните извън класни дейности. Не е евтино, но пък къде има евтино удоволствие  Joy

# 432
Блу, когато ти, баща й и роднини й говорят на български, тя разбира ли ги?
Ако да не се притеснявай това което описваш е нормално за малко дете, в двуезична среда. Тя първо е изживяла шок да отиде на училище и изобщо да не разбира какво и се говори, сега там е свикнала, наваксала и настигнала връсниците си. Бълг и е там също, просто по-трудно излиза на повърхността. С порастването ще се отппищи и на двата езика. Просто продължавайте да и говорите на български.

Аз още чакам най-малкият ми year 1син да се отпусне да ми говори на бълг, но знам че ме разбира. Средното ми дете се отпусна на двата езика на 7г; а най-голямия още на 4г и 2-3 месеца хубаво ги раздели. Различни са.   

# 433
GI, разбира всичко на бъгарски или поне така се надявам, защото рядко ме пита какво означава нещо. Всичко, каквото чете на английски, ѝ го разказвам на български. Когато сме вън или някъде и коментираме нещо, обяснявам ѝ го на български. Всичко ѝ се говори само на български. Понякога я питам дали ме разбира какво ѝ говоря, кима и ми го казва на английски. Ако е термин, който така или иначе е нова дума за нея, пита какво означава. Чакаме сега през февруари гости с деца от България и се надявам малко да се отпусне да говори с тях.

# 434
  • UK
Блу, питах те, защото аз изпитвам много голям ужас да не се случи това и вкъщи. Много се притеснявам за езика на децата.
Синът още има затруднения с английския, но вече общува доста свободно със съучениците си на ежедневни теми, в книжките все още има доста неща, които не разбира. За сметка на това забелязах, че българският му започна да понакуцва, говореше много хубаво преди, сега започна повече да си оплита изречението, да позаеква и да се замисля се как да се изкаже, понякога чак се изнервям като го слушам - иска да каже нещо и докато го каже, аз съм заспала.
Понякога вкарва по някоя по-рядко срещана дума на английски вместо на бг, примерно когато разказва с училищни термини какво са правили през деня. Тогава баща му го кара да обясни описателно на бг, тъй като той все още е доста зле с английския.
Мисля да го запиша на есен на бг училище, не мисля, че ще помогне нещо с говора, надявам се повече да се запознаем там с други деца и родители, с които да можем да изградим контакти, да събираме децата да играят и да говорят помежду си. Защото ние с други деца българчета почти не се събираме, а мисля, че е важно да учат бг език не само от нас, а и от други хора. Полепили са всички наши паразитни и жаргонни думи. Гадно ми става като чуя синът ми да каже 'бъзикам се" и подобни.
Лошото е, че и никой не ни гостува, ни роднини са идвали още, ни приятели от Бг, с които да имат контакт децата, бабите и дядовците са само по скайп.

Общи условия

Активация на акаунт