Великобритания - Тема 67 Коледно Снежна Зимна

• 62 273
  • 730
  •   1
Отговори
# 465
  • На село (близо до Лондон)
За българския е трудно и всяко семейство си е специфично в това дали ще може и как ще учи или не децата си на български. Знам, че това е доста трудоемко и не винаги работи. В нас се говори на български и въпреки това децата ми са на различни етапи в усвояването на нашият матерен език. Говорят го, разбират, но речника им е доста беден и ограничен за съжаление. Би се обогатил само ако четат бълг литература и ние с баща им имаме времето и желанието да седим до тях и обясняваме/тълкуваме.

Големият ми син е 6-ти клас в бълг съботно училище, учи и бълг. история; гладко чете и пише, но за да разбере из основи урока, не само главното но и нюансите на написаното , баща му трябва да му отделя поне 1 час да обясни на седмица. Същото се отнася за средното и малкото дете, но в различна степен.

# 466
И аз мисля, че с 40к ще се справите в Манчестър. Има схема, ако ти не работиш и сте женени, част от дохода на партньора да се прехвърли на теб и така спестявате малко от таксите. Ако ви интересува, ще потърся и пусна линк. Инфото е някъде в gov.uk

Много ще бъда благодарна!

40k са добра заплата за начало, около 2500 остават чисто на месец. Наемите на къщи в зависимост от района варират от 500-600 до към 1000 лири на месец.
Зависи от стандарта на живот, но би трябвало да стигат.

За кой район на Манчестър става дума?

Нямам никаква идея:(

Благодаря на всички за споделеното! Много ми помогнахте! само още едни въпрос - как стои въпроса да се намери квартира, ако ще сме с куче /сравнително малка порода/?

# 467
  • York
То реално са 30 и малко отгоре  Peace
Нашия доход е над това, но аз работя на минимална ставка. Мисля, че бихме могли да изкарване и повече, и с времето бавно но славно се увеличават доходите, затова Бу, казвам, че за начало не е никак лош доход  Peace

# 468
  • UK , Somerset/BG Veliko Tarnovo
http://www.hotukdeals.com/deals/trunki-pearl-princess-carriage-2 … de-trunki-2601092   - Някой търсеше Трънки...

# 469
  • Cambridge, UK
40к на година са си много пари . За мен спокойно могат да издържат 3 членно смейство  живеейки нормално  Peace

не съм съгласна с това твърдение  Peace
най-добре да види как вървят наемите в района, в който ще живеят, да погледне в tesco.com примерно колко ще им излиза храната на седмица да сложи едни 200-300 паунда данък и сметки, за  да прецени

както и по-рано се е споменавало в темата, от град до град и от наем до наем има голяма разлика
в Cambridge примерно не можеш да издържаш 3 членно семейство само с този доход 1000+ на месец ти е само наема

# 470
  • До хладилника, който обичам
То реално са 30 и малко отгоре  Peace
Нашия доход е над това, но аз работя на минимална ставка. Мисля, че бихме могли да изкарване и повече, и с времето бавно но славно се увеличават доходите, затова Бу, казвам, че за начало не е никак лош доход  Peace
Така е, но в случая се спряга доход на един човек, не на семейството Wink

# 471
  • York
Е да де, нали за това казваме за начало Simple Smile

# 472
  • UK
На мен ми се струва, че Лидл е сякаш най-евтиния да кажем магазин за хранителни продути.  Не сэм сравняваЛа с Теско, но той и Асда в някот неща са по-скъпи. Нямам наблюдения от др вериги. В waitroze обаче ми се стори скъпичко newsm78
Ние играхме в един макдоналдс с едни девойки и прихванахме някаква форма на вирус с яка суха кашлица ooooh! запасите ми от бг взеха да се по изчерпват,  какъв сироп за кашлица за деца на 3 год вземате и откъде и по възможност с плодов аромат и сладък, че иначе, няма сила на света, която да ги накара да го пият  Joy

# 473
Е да де, нали за това казваме за начало Simple Smile
Аз го разбирам като, заплата от £40,000 е ок като за начало на новодошъл в Англия... което на фона на средна заплата за неспециалист £20-25,000 в Мидландс, примерно, или нагоре по на север, е малко ъм, преувеличено. В зависимост от града/областта, 40,000 на човек си е много хубава заплата даже. Колко човека смятат да се издържат с нея, е вече съвършено друг въпрос.

# 474
  • Leeds, UK
Моето ме хвана докато разглеждах Трунки скоро и си хареса едно. Ама на мен ми се струва малко и че не събира много, а пък той ми се струва голям за него - на 7 г. е.  Grinning

# 475
  • постоянно
40к на година са си много пари . За мен спокойно могат да издържат 3 членно смейство  живеейки нормално  Peace

не съм съгласна с това твърдение  Peace
най-добре да види как вървят наемите в района, в който ще живеят, да погледне в tesco.com примерно колко ще им излиза храната на седмица да сложи едни 200-300 паунда данък и сметки, за  да прецени

както и по-рано се е споменавало в темата, от град до град и от наем до наем има голяма разлика
в Cambridge примерно не можеш да издържаш 3 членно семейство само с този доход 1000+ на месец ти е само наема

Усмивчица,
 моето мнение се базира на това , че момичето пита за Манчестър.   Hug

# 476
Моето ме хвана докато разглеждах Трунки скоро и си хареса едно. Ама на мен ми се струва малко и че не събира много, а пък той ми се струва голям за него - на 7 г. е.  Grinning
Няма да може да се вози лесно на него, ако е средна височина за 7-годишен Simple Smile Иначе Трънки-то събира, колкото стандартен ръчен багаж поне.

# 477
  • Leeds, UK
Дребничък ми е  Joy , по-скоро на ръст и кг на 5-6 годишен.

# 478
  • Bristol
от град до град и от наем до наем има голяма разлика
Само където не говорим общо за Англия, а беше написано, че става дума за Манчестър точно. Дори Аве се включи, тя живее и познава района там и за конкретни квартали съвет може да даде.

# 479
  • Варна
много расистко и грозно това изказване за черни деца с гъсти, черни коси пълни с въшки! Мисли като пишеш, някой може да каже за твоето дете, с къса коса на "иглички", че с от белите боклуци. Ако не ни идва от вътре да сме толерантни и не расисти, поне свян и приличие да имаме като говорим/пишем.

Приемам критиката напълно. Трябва да чета преди да го публикувам и да видя какъв смисъл носи. Исках да напиша "деца с черни гъсти коси" ама съм се повторила, без да искам. От бързане да го напиша .. Сега като го прочетох и на мен ми прозвуча така  Rolling Eyes. Много, много съжалявам.  Определено не съм такъв човек. Живея в мултинационална среда и нямам нищо против афиканците, пакистанци и индийци, имам доста приятели, колеги и съседи сред тях. Но не хубаво на училище да се ходи с такива големи коси, без да са оформени или прибрани. На самите деца не им е удобно и не им отива, а при този проблем с въшки в училище, родителите трябва да се замислят.  Всички други са подстригани, вързани, сплетени по 100 начина, няма значение бели или черни, само няколко има дето на родителите не им пука ли и аз не знам какво. В такава коса трудно се открива каквото и да е и може да си живее дълго. Всеки месец купувам спрей за предпазване, а той никак не е евтин, а всяка седмица имам нотис в чантата, че все има проблем с въшки и че трябва абсолютно всеки ден да се проверяват след училище.

За въшките ако капваш през няколко дни, зависи колко често миете косата, по една капка tea tree oil няма да идват при вас Wink Аз в началото и всеки ден и капвах, че много се бях стресирала от тези въшки  Embarassed Но с това олио се спасихме.

Общи условия

Активация на акаунт