Великобритания - Тема 67 Коледно Снежна Зимна

• 62 223
  • 730
  •   1
Отговори
# 60
Илейн,една лека корекцийка.Направи ми впечатление,че в рецептата за баклава е писано,че топлия сироп се добавя към топлите кори....Аз доколкото имам практика и знам,че и двете трябва да са студени ,за да не омекнат корите и да не се скашкат.
Сиропа се налива в ьгъла на тавата,като поемането му да става отдолу нагоре,за да се запази хрупкавината на горните кори.

Аз ще правя тиквеник за коледа....имам и карамфил и канела за аромат,та даже и индреше в саксия и от него слагам понякога.Бях купила от Теско 3 пакета кори уж да са готови за празниците,но като ги гледам в хладилника се изкушавам да правя нещо с тях и така вече 2 от пакетите заминаха.Преди няколко дни направих нещо като млечна баница с крем(сладка пита),а снощи бюрек.... LaughingТа пак ще трябва да взимам.

Въпросът със сърмичките си го реших -от миналата година си слагам зелки за вкисване в едно малко бидонче.За съжаление,не намерих същото зеле като нашето,но има едно пойтед(остро) зеле,което и става за свиване,а също и едно кръгло и леко къдраво, които стават за случая. 7 зелчици- да не е без хич.Simple SmileНаправила съм и няколко буркана туршия да има....Преди съм взимала накълцано зеле от полските магазини,но е много солено.А готовите листа пък от турските ,които съм взимала бяха меки и невкусни.....А бе не е като домашно приготвеното.

Я да ви питам-знаете ли от къде мога да купя фъстъци за печене.Преди имаше в Теско по 1кг пакета,но от известно време окончателно са ги спряли.Мъжът ми е питал и са му казали,че в бъдеще нямало да зареждат.В Морисънс би трябвало да има,но последния път не видях....Дали няма да има в Азда?Някакви идеи?

Последна редакция: пн, 19 дек 2016, 16:25 от Zhani

# 61
  • След завоя в дясно
Zhani- цели фъстъци пускат в повечето магазини около halloween, а белени сурови съм виждала при здравословните храни. Аз взимам от Теско, сурови бадеми и ги печа у дома стават супер и  как вървят с червено вино Laughing

# 62
  • UK
Страхотни идеи  Hug Благодаря на всички ви.  bouquet
Бирмингам, ние далече, ние, не сме в Милтън Кейнес, само нашият тати, работи там, ние живеем в Rushden Simple Smile)) близък град ние Нортхамптън.
А тези атракциони звучат страхотно, само дето, не можем, кэм момента, да ги посетим  Crazy Някой ден, може би,  към момента, не мога, да им го предложа.
Още веднъж Благодаря ви за идеите. И аЗ ги зяпам тези фондани и може и да вземем да се пробваме с децата, да поукрасим нещо, поне за тях , ще е забавно  Joy

# 63
  • Истински се вижда само със сърцето.
Zhani  не съм направила грешка и не се разкашва, а е хрупкава Simple Smile Написала съм топла, не гореща има разлика и това съм го видяла от една известна истанбулска баклаваджийница и аз се учудих, но факт че се получава добре. Важно е и хубаво да ти се разделят и изпекат корите при печенето Simple Smile

# 64
Zhani аз купувам фъстъци/както и всичко друго, че нямам друг магазин/ от morrisons - в нашия има отделен щанд за ядки, семена, сушени плодове/отделен от биохраните/.
Връщам се на темата за Y7 - днес по пощата получих писмо с мотивацията на сина ми по предмети, записани по скала 1-4, както и за присъствието му.

# 65
  • London
Zhani, има червени белени почти като български
фастъци на щанда за птича храна ъъъъ такива де за домашни любимци  Mr. Green

# 66
Утре ще се разходя до пазара,до щанда за здравословни храни там и до този за птици....От последния купувам белени слънчогледови семки.Жената ми е казвала,че са само за птици,но ние си печем от тях...и още нищо не ни е станало. Laughing Взимам от тях защото са пресни,а тези в малки пакетчета от супермакетите някой път миришат на гранясало и горчат.

За баклавата-сега проверих по разни сайтове,за справка.Хората казват- към студена баклава се добавя топъл сироп....А аз както казах за всеки случай изчаквам и двете да изстинат,че моите гладници много държат непременно да е хрупкава. Yum

Който иска да  погледне тук- chef
http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=253-baklava&ref=similar

http://www.bghelp.co.uk/forums/threads/2763-%D0%94%D0%B5%D1%81%D … D1%82%D0%B8/page3

Последна редакция: пн, 19 дек 2016, 19:07 от Zhani

# 67
Ами  моя мъж също я яде хрупкава, а аз не съм си го измислила а съм гледала турски майстор баклаваджия, така че хайде да не спорим и всеки да я направи както реши. Рецепти и мнения в нета колкото искаш.

# 68
За баклавите, както и за всички кулинарни рецепти - колкото готвачи - толкова и рецепти... както е казано "по вкус и на цвет товарищи нет!" Има рецепти студен-студен, има топъл-топъл, студен-топъл и обратно.... Аз си я точа, плънката ми е от орехи, канела, карамфил, бахар, индийско орехче, пека я с мноооого масло - направо се пържи и я заливам гореща със студен сироп, в който има лимон - ами ние така си я обичаме  Peace А да - рецептата е от туркиня - ядохме при нея, хареса ни и сега си я правим.

# 69
# 70
На лични мога да дам адреса ни на всеки, който иска да се докаже с баклава, сърмички, пържоли и всякакви коледни и нг гозби. Ще се опитам да бъда обективна.

# 71
Лейди  bouquet

Блу с удоволствие черпя, заповядай Simple Smile

# 72
На лични мога да дам адреса ни на всеки, който иска да се докаже с баклава, сърмички, пържоли и всякакви коледни и нг гозби. Ще се опитам да бъда обективна.

....Блу,нямаш проблем.  cheers

Илейн...hug

Последна редакция: пн, 19 дек 2016, 20:02 от Zhani

# 73
Zhani Simple Smile поне мерак да готвим имаме

Моят мъж както е с гастритна криза май ще готвя пюрета за него и бебето  hahaha

# 74
  • London
Уф, пък ние останахме без пълнено пиле, че изядох най-важната част от плънката. ooooh! ooooh! ooooh!
Много бяха вкусни ... някакви китайски кестени Simple Smile, огромни и много сладки.Ама и моя пубер е голям хамстер все едно беше на норма така ръфаше.
Уф ... май ще сме на пържоли! Whistling

Общи условия

Активация на акаунт