Великобритания - Тема 67 Коледно Снежна Зимна

• 62 190
  • 730
  •   1
Отговори
# 45
  • Истински се вижда само със сърцето.
Тези кори са по-тънки и стават за баклава,

Мастикс ние купихме от тук http://www.souschef.co.uk/gum-mastic.html

# 46
  • UK
Аз нямам никакви планове за Коледа, нито ще готвя нещо специално, нито нищо, само си мечтая за четирите поредни почивни дни, които ще имам. След Коледа вече ще планирам гостуването на родителите ми в края на януари. Simple Smile

Къде се загуби? Много работа ли те натисна? Ползотворна почивка по празниците!
Много, направо не ми се говори, и вечер само имам сили да се изкъпя, да хапна и да си легна, и само ни измислят нови глупости за правене и какво ли още не. Нямам никаква помощ, а онзи ден трябваше и коледно парти за доброволците да правя, за което тази година дори не ни отпуснаха пари гадовете, та го плащах сама. Изобщо, до гуша ми е дошло. Този понеделник ще ми е първия ден от септември насам, в който няма да правя нищо (освен да изпера, да пооправя къщата, такива неща), и направо нямам търпение. Даже приятелят ми трябваше да работи половин ден, но го викат за цял ден, и се радвам че ще съм сама. Чета ви иначе, основно сутрин за събуждане, ама нямам с какво да се похваля та не пиша, а и се дразня от някои постове тук и ако тръгна да отговарям, най вероятно няма да е приятно на всички, та си мълча повече. Приятна почивка и на теб Simple Smile

# 47
  • UK
Добро утро, благодаря много за новата тема.  bouquet
Аз покрай децата съм предимно, спукаха се от коледни представления, панаири, базари и партита в училище и градина, нямам търпение вече да минат двата дни и да излизат във ваканция, те самите са доста изморени вече, синът е все нервен и кисел след училище. Оценявам високо вече честите ваканции тук, има нужда.

Кокона, за рождения ден на моята дъщеря помолих приятелка българка да ми направи торта, тя много се постара и въпреки, че визуално имаше забележки, вътре беше вкусна българска сиропирана торта с крем. Предишните пъти сама правих, сега просто не ми остана време.

За Бъдни вечер мисля да не се изхвърлям с готвенето, боб, зеле, печени чушки и това ще е. Смятам тази зимна ваканция да помързелуваме повече, никъде няма да ходим, ще имаме гости, даже смятам да оставим децата за една вечер и да отидем на кино, дори това е цял празник за нас.  Crazy

Мисля, че намерих жена, която ще идва веднъж седмично вкъщи за няколко часа да гледа децата от нова година, стискайте палци, че ми е притеснено.

Дорет, бързо оздравяване.

Хубава неделя на всички.  bouquet

# 48
Ние за рождения ден, тъй като на самия ден си бяхме само ние, бях помолила свеки да направи торта(сега са ни на гости заради РД и Коледа), и беше станала доста вкусна, нищо особено на външен вид, въпреки че се беше доста постарала.
За партито с децата, бяхме помолили една колежка на ММ да ни направи тортата. Тя е англичанка и тортата изгледаше много добре, но как я беше направила незнам, хич не беше хубава. Блатовете бяха глетави и много сбити, фондана отгоре много сладък. Но пък се беше постарала, което и го признавам, тортата беше добре украсена. И аз защото не исках от тия безвкусиците по магазините да купувам, затова ги помолих да ги направят.

# 49
Някой знае ли каква е разликата между Европейска здравна карта и здравна застраховка?

# 50
Някой знае ли каква е разликата между Европейска здравна карта и здравна застраховка?
Аз си изкарах европейска здравна карта безплатна е и ми обясниха, че мога да я използвам при спешни случаи, докато здравната застраховка се плаща и ако нещо се случи, прегледи, лекарства застрахователната компания ти възстановява парите,
някой да ме поправи ако греша

# 51
Здравейте,искам да попитам как е с НИН сега?Дават ли го лесно?  Преди си спомням искаха адрес,шофьорска книжка.. ?

# 52
  • UK
Аз скоро вадих нин , нямах проблеми. При мен, искаха доказателство за адрес единствено Peace
Ами в нашето забутано градче няма др българи. Има в нортхамптън но аз не ги и познавам лично. Понеже децата не се падат по сладкото и в частност тортите ще взема от тези готовите, че има с Мики Маус (то ако нямаше,  щеше да е направо 'голям' проблем) hahaha
Ние сме в малък кръг празнуващите. За съжаление тази година няма да си имат голямо парти и с гости, децата  Rolling Eyes мното ми е  мъчно . Дори, не успявам и дядо Коледа, накъде да намеря, та да се видят, поне с него. Тъпо, щото в бг, е из всеки мол ...

# 53
  • UK
Ние тук видяхме много. Има пред магазини и по улиците, събират дарения към някоя чарити организация, даваш паундче, снимаш децата с Дядо Коледа, той се закача с тях и им дава бонбончета. Днес през един гардън център минахме и пред него пак имаше Дядо Коледа. Аз пък им се дразня, все трябва да обяснявам на децата защо Дядо Коледа е на всеки ъгъл и изглежда различно. Сега вече знаят, че тези не са истински, че са там просто да зарадват децата, а че истинският е само един и идва само на Бъдни вечер да разнесе подаръците и че аз никога като дете не съм успяла да го издебна на местопрестъплението да го видя.  Crazy

Коконче, по пакистанските и турските магазини има сладкарски щандове със сметанови торти тип пастичка. В Милтън Кийнс не може да няма такива, вижте там за тортичка, ако имате време.

Вместо да правите парти с деца, вземете ги заведете в някой хубав увеселителен парк, или някоя ферма тип зоопарк, измислете им друг вид хубаво прекарване, има какво да се прави да ги зарадвате, и без това времето е толкова хубаво за сезона. Примерно
Скрит текст:
ето този аквариум е на 2 ч път от вас с кола и 30 паунда вход за четирима ви, има си всичко за цял ден забавления и разходка, и площадки за игра и заведение. Дъщеря ми е на вашата възраст и много се радва на такива места.
https://www2.visitsealife.com/hunstanton/discover/aquarium-zones/

Последна редакция: нд, 18 дек 2016, 23:23 от dejie

# 54
  • UK
Леле, аз дори не подозирах, че има такива места в близост. Ужасно, съм ти благодарна, че си си направила, труда   bouquet

# 55
Днес насред нищото в една гора имаше грото и елфи, а срещу скромните £1.50 детето получава и подарък. Но нали бяхме предната седмица при белобрадия, решихме да пропуснем. И в градината ги посети да им даде отговор на писмата им, вълшебен еленски прах и сладкиши.

На малкия обяснявам, че джуджетата и дядо Коледа обикалят цял месец, за да следят послушни ли са децата. Той гледа всеки ден Коледата на Артур и знае как на 25ти ще си получи подаръка под елхата. И на всяко джудже или дядка си заръчва подаръка да не би да забравят какво е поискал Joy

Кокона, сигурна съм, че ще направите страхотен празник и без много гости.

# 56
kokona20, patisserie valerie правят вкусни, а и хубави на външен вид торти.
https://www.patisserie-valerie.co.uk/milton-keynes.aspx - от тук можеш да видиш къде точно имат кафе в МК.
Поръчваш от сайта им за ден и час, в който искаш да я вземеш, или директно в кафето си правиш поръчката.
Имат торти и без поръчка, но е въпрос на късмет, какви точно ще имат, и колко бройки.

Те продават и на парче (4 за 10 паунда), така че може да опитате, за да изберете, каква точно би ви харесала най-много.

# 57
  • London
Kokona20,
аз имам предложение за теб ...
Във всеки магазин продават блатове за торта, купуваш един компот, едно нишесте, блатовете,
сметана спрей и украса (продават в бурканчета звездички, топчета, пръчици), взимаш най-обикновени мъфини и даваш на децата да си "сглобят торта". Който опази най-чисто получава награда  Mr. Green
На всякъде има айсинг и го даваш на хлапетата да си играят с него като с пластилин.

Иначе Ви пожелавам весел празник.

# 58
  • ENGLAND

Скрит текст:
ето този аквариум е на 2 ч път от вас с кола и 30 паунда вход за четирима ви, има си всичко за цял ден забавления и разходка, и площадки за игра и заведение. Дъщеря ми е на вашата възраст и много се радва на такива места.
https://www2.visitsealife.com/hunstanton/discover/aquarium-zones/

Sealife има в Бирмингам, кокона, само на час път от вас е. Има и страхотен джерман маркет, в Милтон кийнс и в Ковънтри има Икеа, там всеки ден ваканцията има дядо Коледа и раздава малки играчки безплатно. Само трябва да си извадите фамили карта на място.

# 59
298, благодаря за линка! Чудно изглеждат тортите и магазинът им при нас се оказа попътно за работа.

Общи условия

Активация на акаунт