Великобритания - Тема 67 Коледно Снежна Зимна

• 62 356
  • 730
  •   1
Отговори
# 300
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аваспирала спокойно от както сме тук все ям грозде - жива съм  Mr. Green Деми ти е казала, обикновенно е внос от Испания или някъде другаде в зависимост от сезона Simple Smile

# 301
МГМ, вземи моля ти се си прочети хронологията, че ме размя от сърце! А че няма да пишеш нали знаеш колко много ме трогна...Едно мрънкане по малко!

avaspirala то ако е 120 паунда само добре, че съм чувала за училища с много люти директорки, дето на ден я слагат глобата, а за 13 дена откачат и социални пращат в на хората къщите. Моя приятелка децата и боледуваха и им пращаха социални няколко пъти от тях и доста проблеми им правиха. Хубаво е, че не е отсъствала до сега, та може и само с тези 60 паунда да си затворят очите.

..
 PeaceСъщите впечатления имам.

Глобата е от 60 паунда на ден , не на седмица. А социалните ще си минат при сигнал, че детето не е присъствало в у-ще няколко поредни дни без причина. Процентът на посещаемост ще спадне под приемливите проценти за срока.
По-лесно е просто да се съобразявате с датите на ваканциите и да се ходи на почивка само през тези дни.

По-скъпо е, знам, но поне са почивни за детето и няма да губи материал от у-ще и да си навличате куп други неприятности.

Памперс, при нас има доста сняг, но това е нормално.
След две меки зими дойде ред пак на лютата зима и си чакаме дългото лято за да разпуснем Simple Smile

Относно багажа - току-що в ткмакс гледах страхотни раници с колелца.
+1
Ние ползвахме раници или сакове от ТКМакс.

# 302
  • York
avaspirala, Имай едно  наум, че е възможно да те извикат на среща скоро след това с директора, защото рязко ще падне процента на посещаемост, който за тях е много важен  Wink
Памперс, аз ползвам голяма раница за лаптоп с твърд гръб за мен за ръчен и една със съвсем нормален размер за дъщеря ми. На отиване обикновено са празни, но на връщане натъпкани до дупка с дрехи и книги  Laughing

Аз също ще освобождавам дъщеря ми от училище, но вече говорих с главния учител, който ги пуска и ми каза, че няма проблеми и че знае, че Анета е от най - редовните на училище и че няма да я освободя от училище ей така за 3 дни.  Peace

# 303
  • Bristol
Ако детето е с висока температура и няма как да отиде на училище как се процедира?
Просто се обаждаш, че не е добре и казваш какъв е проблема, в случая висока темп.
Социални намесват май само, ако много е паднал процента присъствие. Поне на мен затова щяха да ме свързват с тях, за да видим заедно какъв е проблема и да ми помогнат да го реша. Това и друг път съм го писала тук. Аз си знаех какъв е проблема, тя щерката си боледуваше, но аз допълнително я изтеглях няколко дни преди или след ваканция, за да имаме по-дълги почивки и по-евтини билети  Rolling Eyes Тогава още не бяха въвели така масово глобите. Спрях да я изтеглям и вече се съобразяваме с ваканциите. Понякога имат INSET days, няколко дни преди или след ваканцията, които са ни добре дошли.

# 304
  • След завоя в дясно
За много години  момичета.
Глобата е на ден, но ако  можете да  удостоверите,че мъжът  ви не може да  си вземе  отпуска  през друго време  (пожарникар,  доктор  и др. работещи  на смени) могат  и да не ви глобават. Или се направи  да ударена, че на сватбата  ще ходите. . важно  семейно  събитие.  Грешни пари  са за мен тези и лично  аз мисля, че  не е правилно  така  да ни извиват  ръцете.  Разликата  с билетите и ваканциите  е умопомрачаваща по време  на ваканциите.

# 305
  • До хладилника, който обичам
И аз помня отлично хронологията на темата от последните пет години   Mr. Green

Пътуваме с ръчен багаж раници, големи. Събират доста много и се вместват в рамките на ръчния багаж с малко натискане. Малкото пътува с куфар Trunki, събира ѝ багажа добре и става за теглене. Но вече ѝ пораснаха дълги краката и мисля, че това лято няма да е с него.

# 306
  • Оптимист по принуда
Чудехме се и ние за trunki, имам чувството, че не са достатъчно гъвкави, а аз съм много зле с приготвянето на багаж, не мога да отсявам по необходимост. И сега детето е с чанта с колелца

# 307
И аз помня отлично хронологията на темата от последните пет години   Mr. Green

Пътуваме с ръчен багаж раници, големи. Събират доста много и се вместват в рамките на ръчния багаж с малко натискане. Малкото пътува с куфар Trunki, събира ѝ багажа добре и става за теглене. Но вече ѝ пораснаха дълги краката и мисля, че това лято няма да е с него.

И аз съм им хвърлила око на тези Трънки-та. Благодаря, че сподели!

Деми, може ли снимка да видя от кой тип точно с колелца?

# 308
  • Оптимист по принуда

И аз съм им хвърлила око на тези Трънки-та. Благодаря, че сподели!

Деми, може ли днимка да видя от кой тип точно с колелца?
В B&M има едни техни имитации, не са лоши и са около £15 мисля.

# 309
  • Leeds, UK
Миналата година като тръгвахме за БГ, за 2 дни и половина дето щеше да ги изпусне в началото на връщане от БГ, та молби писах, та самолетни билети носих, предупредиха ме за процента на присъствие, но глоба не са ми наложили. Ама за 13 дена знам ли? newsm78. Това ако е наистина 60 паунда на ден, никога не бих се навила.. Той отсъства през годината, защото се разболя от шарката, дето я имаха в училище. Слава богу изкарахме я с 10 пъпки и много леко. Тая година се вместваме във ваканцията, не ми се разправя пак, пък и цените на билетите просто са безумни. Сега сме за 420 паунда отиване и връщане 3-мата. Като ги видях после кви цени са... #Crazy

# 310
  • ENGLAND
Глобата е за отсъствия, не е на ден, предполага се, че ще отсъства 1-5 дни, за повече зависи от директора.

На мен Trunki ми беше много удобно, ползвахме го поне 5 години, голямо занимание беше по летищата. Още си стои, ако някой му трябва втора употреба, да ми се обади.
Сега щерката е с раница, лаптоп, таблет, мобилен, всичко си носи навсякъде.

# 311
  • Оптимист по принуда
Трънки е на промоция в теско http://www.tesco.com/direct/sports-leisure/kids-bags-luggage/cat … cat?source=others

# 312
ако някой му трябва втора употреба, да ми се обади.

Представлява ми интерес. Тъкмо гледах оферти в ebay.

# 313
  • оттам, откъдето започва България
Бях писала, че редовно ви чета. Чудесни сте и много ви се радвам на начина, по който приемате всичко чуждо, макар и неприсъщо за нашите БГ разбирания.
Ние, като баба и дядо, посрещнахме Коледа и Нова година в UK при деца и внук и сме много доволни. Очарована съм от спокойствието, което се усеща при вас, коледното настроение, нещо, което не можах да усетя в БГ. Вярно, че много неща тук са различни, но явно има значение как ги приемаш. Много съжалявам за това, че не знам и дума на английски, но всички съседи бяха много мили и учтиви без да ни познават, нещо, което няма как да се се случи в БГ. Знам, че не е лесно в чужда държава, но хората, макар и някои да ги наричат лицемерни, са много учтиви (нещо неприсъщо у нас в БГ).
Ходихме в съседни градове, където беше пълно с различни нации, та си мислехме, че и на нас да ни е такова обкръжението сигурно щяхме да се чувстваме ужасно в собствената ни държава, но хората тук, въпреки всичко, са толерантни.
Не казвам, че е идеално, защото не съм била дълго време при вас, но явно е до нагласа.
Здрава, щастлива и успешна Нова година на всички!

# 314
Хаха,да:)въпросът ми е наивен Mr. GreenНо ми се струва направо неестествено сладко.Като българско,зряло на мнооого слънце Grinning
Направо ме наплашихте с инфо за отсъствията Rolling EyesОт тук нататук,ще си пиша винаги домашното PeaceКой както иска да се дразни-темата си е полезна bouquet

Общи условия

Активация на акаунт