Великобритания - Тема 67 Коледно Снежна Зимна

• 62 249
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
  • постоянно
А по принцип, говорят ли за въвеждането на визов режим?
Тогава, 'ние' в частност, като новопристигнали и с никакъв, към момента статут, как ли ще бъдат спрямо нас нещата, това ме тревожи.
Отделно и всички стоки ще скочат нагоре Tired

За момента можем само да спекулираме какво може или не може да стане . Моята прогноза  е , че ще бъде както беше преди БГ да влезе в ЕС- визи , с продължаване и след това leave to remain / British citizenship

Преди 6 месеца и паунда щеше да се изравни с лева , но днес е вече 2.26лв/1£  Peace Peace

# 556
  • постоянно
А за контролираната емиграция съм за Simple Smile, макар че и на мен утре могат да ми поискат виза за да остана Simple Smile  Hug

Я нещо странично Simple Smile Тази година стават 20 години от както бях тук като студентка в една ферма - прекрасни 3 месеца. Фермата разбира се още си работи. На страницата прочетох, че сина им се грижи за нея подпомаган от родителите си при които бях аз. Много ми се иска да посетя мястото лятото, дали ще е удобно ако попитам за тях и евентуално да им се представя. То е ясно, че няма как да ме помнят, но ми е толкова носталгично и мило за онова време Simple Smile

Пиши им  Hug

И Фермата на която аз съм била сега се движи от сина им ,  тогава  19г . чудех се тогава как втора година Агрономия учи , а не знае какво е Флора и Фауна  hahaha  

Последна редакция: чт, 19 яну 2017, 16:25 от her_76

# 557
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз се чудя дали ще признаят годините които вече сме тук - малко глупава чуденка Simple Smile, но при толкова неизвестни.

Хер, благодаря че ме подсети, не бях се сетила че мога да им пиша предварително  Hug трябва да помоля майка да ми прати и няколко снимки с тях Simple Smile

Абе и техният не беше в час тогава, ама се е научил Simple Smile дъщеря им учеше литература.

Последна редакция: чт, 19 яну 2017, 16:34 от Илейн :)

# 558
  • До хладилника, който обичам
her_76, не - беше пропорционално изчислен броят емигранти на помощи спрямо англичани и изобщо беше много логично обяснено, че не те точат основно системата, само че преди много време четох статията и не помня вече къде беше, че да го изровя.
Аз напълно разбирам желанието на англичаните да контролират емиграцията, но е глупаво да се посочва, че ЕС емигрантите са основен проблем, когато те по-често са работещи и внасящи, и в по-малка степен такива са емигранти от Азия и Африка (отново го имаше в проценти в статията-която-не-помня-откъде-беше, освен че беше някой от големите ежедневници), тоест търси се проблемът в Европа, когато той не е там и рестрикции към ЕС граждани е малко вероятно да доведат до желаните промени.

# 559
  • постоянно
her_76, не - беше пропорционално изчислен броят емигранти на помощи спрямо англичани и изобщо беше много логично обяснено, че не те точат основно системата, само че преди много време четох статията и не помня вече къде беше, че да го изровя.
Аз напълно разбирам желанието на англичаните да контролират емиграцията, но е глупаво да се посочва, че ЕС емигрантите са основен проблем, когато те по-често са работещи и внасящи, и в по-малка степен такива са емигранти от Азия и Африка (отново го имаше в проценти в статията-която-не-помня-откъде-беше, освен че беше някой от големите ежедневници), тоест търси се проблемът в Европа, когато той не е там и рестрикции към ЕС граждани е малко вероятно да доведат до желаните промени.

Проблемът беше , че отвориха вратите за Поляците и Словаците , които наистина по времето идваха на тълпи. След това за БГ и РУ се опитаха да поставят условия за работа и прочие , макар и да знаеха , че ще е трудно да устоят пред ЕС.

Времената се променят , политиците и хората също. През 70-те ЕС е бил интересен , изгоден , удобен като една игра Монополи. Но членките са били по-малко и що годе икономически равностойни. Сега ЕС е има няма цяла Европа - едни дават, други вземат , трети - и от двете по малко . Според мен Англия се видя повече  като даваща т.е когато Мониполито е вече скучно и не искаш да играеш. Те са икономически силни и знаят , че и сами ,могат да се оправят макар и след известни трудности.

Не ми харесва идеята , че излязоха и , че вероятно ще има визов режим , нова рецесия . Но от гледна точка на майка и човек , който нарича тази държава " свой дом " искам по-добро за детето си и ако това ще се постигне  с излизането от ЕС то нека бъде.

Бу , ако намериш или се сетиш за статията прати я да разгледам  Heart Eyes

Peace Peace Peace

# 560
Здравейте,

Извинявам се за нахлуването, имам едно питане. Мъжът ми се върна в отпуск и реши да изкара в Бг шофьорски курсове Е категория. Но е с английска книжка, инструкторът му е казал, че имало английски онлайн сайт откъде трябва да вземе справки за точките, които има в английския талон. Тази справка трябва да я представи в ДАИ в Бг. Дали имате идея кой е този сайт или дали става точно така?
Благодаря предварително!  bouquet

# 561
  • постоянно
Здравейте,

Извинявам се за нахлуването, имам едно питане. Мъжът ми се върна в отпуск и реши да изкара в Бг шофьорски курсове Е категория. Но е с английска книжка, инструкторът му е казал, че имало английски онлайн сайт откъде трябва да вземе справки за точките, които има в английския талон. Тази справка трябва да я представи в ДАИ в Бг. Дали имате идея кой е този сайт или дали става точно така?
Благодаря предварително!  bouquet

Цвети81,
дано това помогне.

https://www.gov.uk/view-driving-licence

Peace

# 562
Her76, благодаря много!  bouquet Това трябва да е! СЕга ще пробвам да видя!  Peace

# 563
  • Манчестър
Да, това е сайта. но не разбирам защо му ги искат в БГ?

# 564

Така е казал инструкторът. Нямам представа. Да докаже, че няма нарушения, отнети точки.

# 565
  • Манчестър

Така е казал инструкторът. Нямам представа. Да докаже, че няма нарушения, отнети точки.

Ами все пак..той иска да кара курс....някоя пак БГ измислица,

# 566
  • Bristol
Дъщерята два дни е отсъствала до тук от началото на учебната година. И според доклада на училището, процентът присъствие е 98.6%. Това като ориентация само го давам, допълваща предходна дискусия за отсъствията от училище Simple Smile

# 567
  • Манчестър
Дъщерята два дни е отсъствала до тук от началото на учебната година. И според доклада на училището, процентът присъствие е 98.6%. Това като ориентация само го давам, допълваща предходна дискусия за отсъствията от училище Simple Smile

Мисля,че навсякъде ги калкулират на сесии, сутрешна и следобедна , т.е. ако е отсъствала два дни това са четири сесии. Имат също колко е максимума сесии за срока.

# 568
Същият процент имахме и ние с 2 дни отсъствия през годината.  Rolling Eyes

# 569
В училищния офис могат да кажат броя учебни дни в конкретното училище за конкретната учебна година. Може това да го има и в сайта на училището. Ако - не, който има притеснения, взема календар, брои дните и си смята % присъствие.
Обаче на Мери % нещо не ми излиза.

Общи условия

Активация на акаунт