Великобритания - Тема 67 Коледно Снежна Зимна

• 62 298
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
  • Истински се вижда само със сърцето.
Моята стоматоложка в БГ работи с лазер, много е добра. Аз лично не съм имала сложни интервенции, майка имаше такива и с лазера и помогна за неща, които трудно биха оправени иначе, но и в БГ не всеки стоматолог ползва лазер. Пак опираме до това, че е важно да попадне на добър специалист, независимо къде Simple Smile

Мери, ако искаш ще питам майка, колко и е струвало всичко.

# 631
  • Bristol
Ще ми е полезно, благодаря! bouquet

Аз лятото се пробвах да се свържа с моята зъболекарка за мнение, но не сколасах, а при непознати не смея да ходя, имам лош опит. Но и моята зъболекарка вече е по-възрастна и очаквам всеки момент да ми каже, че е решила да се пенсионира  Rolling Eyes
А зъбът ми стана много зле, той беше уж умъртвен и с третирани канали вече веднъж. Спаси ме това, че възпалението избиваше периодически навън и затова не се подух. Та след консултация със зъбокекаря тук и една българска зъболекарка, се реших на процедурата тук. Нямам оплаквания, перфектно свършена работа, да чукна на дърво и много бързо ме приеха и хубав час ми дадоха, но цената...

# 632
Моята стоматоложка в БГ работи с лазер, много е добра. Аз лично не съм имала сложни интервенции, майка имаше такива и с лазера и помогна за неща, които трудно биха оправени иначе, но и в БГ не всеки стоматолог ползва лазер. Пак опираме до това, че е важно да попадне на добър специалист, независимо къде Simple Smile
Сериозно ли не всички зъболекари използват лазер?! При мен още през 2001 са започнали да използват лазер, и то в квартална поликлиника. Оттогава съм сменила поне 4-5 зъболекаря и всички работеха с лазер, в Бг имам предвид.

# 633
Ами не не всички използват, а тук не съм виждала също към момента, може би в частните клиники. Лазерът като апарат не е евтин, нито той нито услугата му и е нормално всеки да не разполага с него.

# 634
Аз също не съм попадала на стомалог, работещ с лазер.

# 635
Лечението с лазер е супер, безболезнено, не е необходима упойка, да ти е кеф да отидеш на зъболекар Simple Smile

# 636
Могат да предписват лекарства стоматолози, мед сестри след допълнително обучение, но са само ограничен брой. Дори и фармацевти след обучение може да започнат да предписват, дали самоинициативно или под наблюдение на лекар.

Моята зъболекарка също е българка, а на прегледа сега направо си ми лазаха да си ходя в Бг дс си правя коронката, защото там ще ми е по-евтино.

Тук препоръчват децата да се запишатбна зъболекар още докато са на годинка-годинка и половина, за да свикват със самия преглед и тн. Някой водил ли е толкова малко дете и какво всъщност се състои този "преглед"?

# 637
Аз съм водила и двамата като станаха на 4. Тук в Англия малкият го сложиха да легне, светнаха му с лампата и му прегледаха зъбите. Без манипулации.
Ние предварително вкъщи "репетирахме", но момента с лампата не го бях предвидила и малко се шашна.
Получи лепенка и беше много доволен. След това е ходил още няколко пъти на преглед - не е имало проблеми.

В Бг с голямото дете беше подобно, но имаше по-голяма драма и първия път не искаше да си отвори устата. Зъболекарката му даде един стар инструмент да си поиграе. Накрая нейното дете на 6 се появи и той "прегледа" моето, а тя надничаше да види.

И на двете места бяха достатъчно търпеливи и спокойни и децата не се стресираха.

# 638
  • постоянно
С лазер ми лекуване зъб мой приятел в Бургас преди 20 години. Зъболекаря при който се записах тук (като Nhs пациент) се възхищаваше на толкова добре свършената работа. Със него съм и досега - знае колко "нервен" пациент съм и винаги е супер внимателен. Дори и да ми е вече малко далечко нямам намерение да го сменям.Тарифите по Nhs ме устройват,  ако искам нещо "по" ще правя в Бг.  Peace

# 639
Тук препоръчват децата да се запишатбна зъболекар още докато са на годинка-годинка и половина, за да свикват със самия преглед и тн. Някой водил ли е толкова малко дете и какво всъщност се състои този "преглед"?

Преглеждат набързо състоянието на зъбите и венците.
Возят го на стола, дават му да си играе с машинката. Разсмива го като му пуска въздух и вода. Слага ръкавици лекарката, за да свиква детето с допира им. Последния път (взех го с мен на моя преглед) му ми зъбите с една четчица към машинката-умря от смях милия.

Последна редакция: пн, 23 яну 2017, 11:21 от Pampers

# 640
Здравейте:)След 8 дена грип-оцелях #CrazyСълзи,сополи,кихавици,гърло,повръщане,всичко в комплект.Тръгнах си от работа по обяд,едвам се прибрах.На сл. ден трябваше да заведа детето до училище,пеша.След като повръщах цяла сутрин SickЕдвам се замъкнах с нея,вървях и не знаех къде съм.Пред очите ми едни кръгове се въртяха,щях да падна няколко пъти.Само на легло бях през последните 4 дни,не можех очите да си отворя.Какъв беше тоя грип,какво беше тва чудо? Sick Sick SickВсе още кашлям и съм отпаднала,ама вече съм много по-добре Grinning
Детето и то се засополиви нещо и очите й сълзяха newsm78Помислихме ,че съм я заразила.Но тя си беше супер добре.Играеше си,книжки,играчки,апетит. newsm78Накрая се светнахме,че е като алергия.Прането ми се суши във всекидневната,на парното.А аз скоро купих 2 нови омекотителя. ooooh! ooooh! ooooh!Махнахме прането от стаята,проветрихме и детето се оправи.Днес сутринта стана свежа,ни сополи,ни сълзене на очи,нищичко.Приготвихме се за училище и когато се обуваше в коридора(където преместихме прането),се започна SickКихавици една след друга,сълзене на очите...Избягахме бързо навън и след минута се оправи.Сега пера изпраното,но без омекотител CrazyЛеле,колко много писах Embarassedизвинявам се Embarassed Embarassed Embarassed

# 641
Много е коварен грипа тази година. Радвам се, че вече си по-добре. bouquet

Аз от над 10г омекотител не ползвам и въобще химията у нас е сведена до минимум. Те се свързват с тъканите, полепват по кожата и дихателните пътища и са изключително опасни. Трябват 5-6 пранета, за да се премахнат от дрехите.

Като бременна ММ беше взел някакъв обикновен прах за пране не помня за какво да го ползва. Само това, че пренесох отворената кутия до терасата ми предизвика такава алергична кашлица, че въздух не можех да си поема 2 часа. Наливаха ми няколко системи с Урбазон, които грам не ме облекчаваха и от напъването при кашлянето се почнаха контракции в 6-7м....за едната глупост да стане беля.
Вимавайте много с тея химии. Работила съм в дистрибуторски фирми за перилни и почистващи препарати и през няколко месеца набирахме хора за склада, защото все някой напускаше заради алергия. Съответно и аз препарати не мога да пипам, хем не съм била в тази среда по цял.

# 642
  • постоянно
В събота ходих на фитнес докато синковец плуваше в клуба - едва не умрях  Crazy
Решила съм тази година да реша проблема с теглото си и фитнеса ще ми стане редовно занимание  :bouquet

# 643
Решила съм тази година да реша проблема с теглото си и фитнеса ще ми стане редовно занимание  :bouquet
Тази сутрин съм на същата вълна. За година и половина отслабнах 20кг само от работа и стрес, сега искам да се стегна малко, но май ми се изпарява желанието след ден-два. Дори не съм открила "моя" фитнес, само разглеждам сайтове...

# 644
  • Манчестър

Вече сме двама:)Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт