Гъбички при мъжете

• 10 775
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте , от 3-4 месеца на мъжът ми му се появяват червени петънца или по скоро точици по главичката на пениса съпроводени със лек сърбеж и по някога има лека болка при забелване ( като все едно кожата изсъхва и се нацепва ) . От началото , когато се появи проблема му дадох микомакс 2 таблетки и му предписаха паста Дактакорт да се маже по 2 пъти на ден . Симптомите изчезнаха за изестно време , но когато спре да се маже те пак се появяват . Ходихме и при друг лекар ,който изписа паста Канестен и Бенаптен и пак по същия начин докато се маже няма проблем и когато спре симптомите пак се появяват след известно време . Избягва да се мие със сапун от последните 2 месеца , но в последно време ми прави впчеталение , че след баня не се подсушава добре , а съм чувала , че гъбичките виреят във влажна среда , както и след като симптомите изчезнат той спира да се маже или го прави много рядко докато те пак не се появят .  Можете ли да ми дадете съвет от какво може да е и какво е редно да се прави за да не се появява проблема след , като симптомите отминат . Много се притеснявам , защото мислим да започнем опити за забременяване и мисля , че това ще ни попречи . В момента той е в чужбина и няма как да посети лекар отново . ( Правили сме секс след , като симптомите уж са отминали преди да се появят отново ,  но на мен ми няма нищо )    Ще съм много благодарна , ако ми дадете съвет или споделите от личен опит.   Simple Smile

Последна редакция: сб, 17 дек 2016, 03:27 от sissbg

# 1
  • Sofia
Гъбите са ужасно упорити и се лекуват трудно. Аз след едни 2 антибиотика миналата зима 1 година не мога да се оправя. Мъжът ми също.
Първо това, че нямаш оплаквания изобщо не означава че нямаш гъби. Аз те съветвам да идеш на гинеколог, да направиш микробиология. Използвайте презерватив задължително и се лекувайте и двамата. Нужно е явно по-продължително лечение - 10-14 дни през устата (изписано от лекар) и на двамата. След това изследване и чак ако то потвърди, че няма нищо и при двамата можете да си позволите без презерватив. Иначе само си ги прехвърляте един на друг.

# 2
Да, задължително ще отида . Използвах ИнтимоХелп просто за профилактика и на сутринта правихме секс и след това започнаха оплакванията му, най-вероятно е от  таблетката , защото преди това не сме се сбълсквали с подобен проблем и никога не е имал оплаквания от както сме заедно . След  това пихме и двамата Микомакс по 2 таблетки и започнах да използвам Полижинакс , но все пак прегледа при гинеколог е задължителен . Дано поне на мен ми няма нищо . От доста време го обеждаавам за бебе и накрая , като се съгласи се появиха тези гъбички .  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт