В момента чета...50

• 70 537
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
И на мен Тангра доста ми обогати познанията по българска история. Също и "Сказание за хан Аспарух, княз Слав и жреца Терез" на Антон Дончев. В училище никога не съм си падала по историята, заради задължението да зубриш никому ненужни дати, но четейки книги ме пленява темата и наистина "научавам"> Мисля си, че в училище трябва да заинтригуват децата точно с историята, с приказката, с личността на тези велики хора, а не просто с дати.
Отплеснах се  Embarassed
Вчера започнах "Оризовата майка" - отдавна й се каня и мисля, че ще ми "хареса", доколкото може да ти хареса случващото се в тези страни. Малко само ми се струва странно, че разказва момиче на 15 г. родено в началото на миналия век, а се използват думи като секс, някак изказа е по-съвременен, отколкото очаквам за онова време и онова място  Rolling Eyes

# 436
Много хубава книга е "Оризовата майка"
Аз започвам "Дарът на терапията"

# 437
  • Scotland
'Оризовата майка' е много хубава и тежка книга.

# 438
Благодаря много на всички за прекрасните отзиви за Светлината на М.Л Стедман. Мисля, че успях да сваля книгата сега само трябва да си стигна до Киндъла и да пробвам дали се чете! Ако не със сигурност ще пиша на тези от вас, които я имат, за да ми я пратите. Отдавна ми се четеше! Simple Smile  bouquet

# 439
  • Варна
Аз приключих "Бразилия" на Ъпдайк.... Ами, чудесна книга - накрая дочитах на бегом страниците и макар края да се усеща (по легендата за Тристан и Изолда), смесицата на мистицизъм и брутален реализъм кара читателя да търси изненадата. Идеята да се вплете "романтичната" история в картината на Бразилия през средата на миналия век (по моему достатъчно непозната или по-скоро не така интересна за публиката) е необичайна, но сполучлива - точно като междурасова връзка.  Simple Smile
Образите не са статични (изключая ролите в основната фабула) и на места изглеждат дори абсурдни - поведение в противовес на думите. Някои сцени са брутални, но аз лично ги приемах като част от философския поглед на автора. А той има какво да каже. Но дори те не носят напрежение, а напротив - чувството е като да си част от приключение със сериозен залог на фона на Бразилия.

Успоредно (по стечение на обстоятелствата) започнах "Шанел и Ко.: Коко и нейното обкръжение" - . Малко клюкарско звучене има книгата и ако не възхвалява с лозунгарски изречения, авторката по махленски припомня за произхода на иконата. Но фактите са интересни и ако се изключат досадните детайли за места, картинката за бохемска Франция се поизяснява.

# 440
На скоро започнах Улица "Консервна" от Джон Стайнбек, който ми е фаворит.

# 441
  • София
Прочетох "Таен свидетел" на Джон Гришам. Книгата ми се видя по-добра от "Планината Грей" и по-лоша от култовите съдебни трилъри на автора. Май приключих с новите му романи, ако ми се дочете нещо от жанра, по-добре да препрочета някоя от старите му книги.

У дома ме чака купчинка хубави книги и не знам към коя да посегна по-напред. Може би ще започна "Цветя за Алджърнън" или "Бъчърс Кросинг".

# 442
Вени, чакам отзиви за "Цветя за Алджърнън". Много хубави отзиви четох за нея, но не мога да я намеря в ел. вариант. А гледах, че е доста стара, даже някой някъде се беше похвалил, че си я е купил от Колибри за 5 лв. Всъщност намерих я в Читанка, но е по-скоро нещо като разказ, няколко страници са само  newsm78

# 443
  • София
Да, Джина, няма я електронно. Аз ще я чета благодарение на моя приятелка, която ми я зае. А прочета ли я, ще драсна някой ред обезателно!

# 444
  • Belgium
Велика е "Цветя за Алджърнън", просто велика.

Една от най-любимите ми книги на всички времена.  Heart Eyes

# 445
Велика е "Цветя за Алджърнън", просто велика.
Една от най-любимите ми книги на всички времена.  Heart Eyes
И на мен ми е много любима.
За феновете на Несбьо: на 13 февруари излиза "Хлебарките".

# 446
  • някъде
Взех трилогията "Скъпоценни камъни" на Керстин Гир. Някой да изкаже мнение?

# 447
За няколко дни изядох "Мрак" на Джилиан Флин с кориците. А такава нормална жена изглежда... Единственото, за което мога да съжалявам, е че съм гледала "Не казвай сбогом" и тръпката няма да е такава, ако прочета книгата, пък английският ми не е достатъчно добър за "Sharp Objects" в оригинал.

Започвам втората част от сагата за Ейглетиер.

# 448
Взех трилогията "Скъпоценни камъни" на Керстин Гир. Някой да изкаже мнение?

Леко, бързо четиво, тийнеджърски любови и фантастика се преплитат.  Има доста нелогични моменти свързани с пътуванията във времето. Не е лоша, но другите книги на Керстин Гир като "Мафията на майките" са ми доста по-забавни.

# 449
  • Scotland
Да, Джина, няма я електронно. Аз ще я чета благодарение на моя приятелка, която ми я зае. А прочета ли я, ще драсна някой ред обезателно!
Ако четете на английски,има я в rulit.me

Общи условия

Активация на акаунт