В момента чета...50

• 70 432
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
  • Чукарландия
Запалихте ме с "Моши моши Япония"! Hug
Сега ще я издиря за купуване! Laughing

# 691
  • Belgium
Лу, тази, мисля, че ще ми хареса Simple Smile Предложи други книги на тази тематика  Praynig . И аз от това, което съм чела, съм с впечатление, че са жесток народ, със сурови традиции, и някак непознати за нас, европейците  Rolling Eyes

Джина, ако искаш тоталната противоположност на "Моши, моши", виж "Изумление и трепет" на Амели Нотомб. Повярвай ми ще ти настръхнат косите от японците.

# 692
  • Пловдив
Като сме заговорили за начин на живот, мога да препоръчам една книга на Димо Райков  Париж-радостта от живота. Много добре написана, увлекателна, чете се на един дъх. Авторът описва живота във френската столица, описва собствените си усещания за града, както и дава много непозната, но интересна информация за хората, за забележителностите, за нравите на парижани.
Заслужава си да й се обърне внимание. Препоръчвам я на хора, които са ходили в Париж, има какво още да научат.

# 693
Здравейте, прекрасници  Hug Някоя от вас да е прочела вече последната книжка на Бакман? И какво мнение има, че онзи ден я загледах в книжарницата, но я оставих  Blush
По темата - все още се мъча с Алексис Зорбас. Толкова хубави неща съм чувала, а някак си не ми се получава четенето й... ЩЕ се опитам още малко, тъй като съм в началото...

# 694
  • Scotland
Такова чудо не ми се беше случвало досега. Мислех,че не съм чела 'Пазителка на тайните' на Мортън,но което по-странното,изчитайки анотацията нищо не ми просветна.Зачетох я и се присетих  Shocked Луда работа! Та,започнах да чета 'Джентълмени и играчи' на другата ми любима авторка Дж.Харис. Книгата я преполових,много ми харесва.

# 695
Лу, толкова ли е зле   Rolling Eyes Ще я изтегля, пък ще видя дали ще имам смелост да я прочета  Confused

И аз не можах да харесам Алексис Зорбас  Rolling Eyes Оставих я още в началото...

# 696
  • Belgium
Ами книгата е за тоталната неприспособимост на една европейка към японското общество. Прецени си  Laughing

lili_78
, интересно заглавие - като пребивавала в Париж си го записвам за прочит някой ден.

Jinxey, не се учудвай, след един момент книгите на Кейт Мортън почват да му се сливат на човек. Харесвам я, но пише по една матрица неизменно.

Нали знаеш, че "Джентълмени и играчи" има нещо като продължение с част от същите герои? Казва се "Различен клас". Много, много я харесах  Heart Eyes

# 697
  • Чукарландия
Прочетох я аз "Зорбас", с триста зора. Беше ми тегава, но я прочетох, защото не обичам да оставям книги недочетени.  Rolling Eyes

# 698
Благодаря за мненията ви момичета  Hug Мислех, че нещо на мен ми има, че не ми потръгва тази книга...
Реших се и започнах Нощен патрул на Лукяненко успоредно със Зорбас... Дано поне тя не ме разочарова...

# 699
Аз стихове чета тия дни - "Душата ми плаче за сняг" на Ст. Цанев

# 700
  • София
Чета Behind closed doors на Б.А.Парис и съм просто запленена. Много ми е инетерсна и бързо върви, чак не ми се иска толкова бързо да свършва.  Laughing
Паралелно чета Свобода на Франзен, но ми върви тегавко.

# 701
"Изумление и трепет" много ми хареса на мен. Луди са японците определено, поне по моята мярка, но ми е страшно интересна културата им. И "Моши, моши" ще се чете.

"Зорбас" е прекрасен, но трябва да му се отдели време, не е четиво за помежду другото. Най-добре под някое маслиново дърво Simple Smile

Аз имам още малко от "Стопанката на Господ" и в крайна сметка ми харесва с уговорката, че се чете като сбор от любопитни факти и истории. Има някакъв уют и душа в тая книга. Някои неща все още ме дразнят, но се преживяват.

# 702
Лу, толкова ли е зле   Rolling Eyes Ще я изтегля, пък ще видя дали ще имам смелост да я прочета  Confused
Не, никак дори. Просто впечатленията на авторката са коренно различни от тези на авторката на "Моши, моши, Япония"( поне според отзивите за книгата, които съм чела). Аз не съм още.
Амели Нотомб пише изключително непринудено и естествено, нещо, което много автори се опитват да докарат, но неуспешно Simple Smile Мисля, че няма да съжаляваш ако я пробваш. Книгата не е страшна, няма нужда от смелост Simple Smile

# 703
Аз харесвам Казандзакис, но самия Зорбас никак! И четенето в маслинова горичка не помогна  Laughing

От Нотомб не ми станаха страшни японците, по-скоро любопитни. Наистина пише с голяма лекота, въпреки че не харесвам всичките ѝ книги, но "Изумление и трепет" ми е сред много любимите.

Дидка, нали, много готино трилърче е, скоро излиза и на български май - "Зад затворено врати", не помня на кое издателство.

# 704
  • София
Хермес ще издадат "Зад затворени врати", а аз я очаквам с интерес заради положителните отзиви.

Общи условия

Активация на акаунт