В момента чета...50

• 70 501
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Аз приключих Истината за случая Хари Куебърт и Светкавицата на Дийн Кунц. Първата ми хареса, но много описателна, доста попрескочих  Simple Smile и някакси много елементарно написана (имам предвид като стил. Или пък преводът й е такъв). Леко извратена ми се стори тая любовна история и колкото и авторът да се опитва да внуши, че чувствата между героите са дълбоки, аз не успях да ги усетя. Диалозите бяха прекалено повърхностни и повтаряха все едно и също. Повече от 3/5 не бих й дала.

Втората книга ми хареса повече, въпреки че не обичам такива фантасмагории  Simple Smile. Но определено стилът е по-висок, историята е по-интригуваща.

Започнах Снежният човек на Ю Несбьо. Много интересно започва, да видим, дали ще е така до края. Това ми е втората книга на автора. Първата беше Червеношийката, но сега вече знам каква е хронологията на книгите и ще ги карам подред.

# 481
Приключих с "Играта на Джералд". Откачена книга. Но държи в напрежение и нямаш търпение да разбереш какво следва. Някой по-напред питаше за какво се разказва. За жена, вързана за легло. Повече не мога да кажа без да разкрия подробности от историята.

Смятам да продължа с "Резерватът на таласъмите" на Клифърд Саймък.

# 482
  • Scotland
Хари Куебърт я четох на английски и ми беше адски интерсна,изядох я за броени дни. Но пък и аз обикновено харесвам неща,които на другите не се харесват  Mr. Green Например 'Емпайър Фоулс' не спах докато не я прочета,а за повечето ми познати беше боза  Joy

# 483
Днес почнах "Не без дъщеря ми"  Peace

# 484
  • на североизток от Рая
Нели, би ли ми казала коя е тази книжка? И други ако можеш да препоръчаш за деца, нещо, което да ги заинтригува, защото учебника е направо трагичен - в един урок учат по сто неща, в които изобщо не могат да вникнат  Cry Извинявам се за отклонението  Blush

Джина, днес направих снимки на книжката, взех от децата книжка, защото аз нямам за себе си, на нас не ни се полагали.  Mr. Green Как бих искала да ти пратя една, щом имаш детенце, ще му е интересно да  я има и прочете. Ще ти пиша ЛС.  Hug

Ronique, чела съм и имам "Предречено от Пагане", красиво написана книга е, така историята се приема и смила по един лесен и адаптивен начин.

За "Оризовата майка" не знам какво да кажа. Точно тази тема оревах преди години, издирвайки книгата, да я имам за себе си, понеже я четох от библиотека и държах да я има и в моята. Много момичета я търсеха из България /пишат още в темата и сърдечно им благодаря, не съм забравила  Heart Eyes/. Никъде  я нямаше, така се оказа. Накрая я получих от момиче, което вече не пише тук, а понякога общуваме на друго място.
По същия начин стана и с "Нестинарка". Омагьоса ме, но отново беше от библиотеката, аз пак взех да я търся за лично придобиване, отново издирване и съдействие от другарчета, но дълго време без резултат. Накрая по един мил и сантиментален начин книгата дойде при мен благодарение на Зори.  Heart Eyes /дори е с послание от авторката/. Отклонението е лирично, но е точно за тази тема.  Simple Smile Тук намерих сродни души, оттук започна връзката ми с повечето момичета. И с някои продължава.  Heart Eyes

Ейглетиерови също харесвам, дори много. Едната книга само, не помня коя, ми беше скучна и суховата. Но историята е интересна и добре написана.

"Стопанката на Господ" напоследък доста се споменава. Тук прочетох отзив за нея за първи път преди нова година, не помня кое момиче писа, но добре, че го направи. Имам книгата, почти месец вече е у нас, но май не смея да я започна. Чакам да усетя подходящия момент за нея.

Дочитам Дюи.  Heart Eyes Много ми е симпатичен този котарак, но историята е доста разтеглена, идва ми еднообразна. Преводът е красив. Heart Eyes Самата книга е писана със сърце и чувство, който обича котки /като мен/, ще усети обичта към котето още от първите страници.

# 485
  • София
Много пъти тук съм попадала на коментари и отзиви за "Цветя за Алджърнън". Сложих книгата в списъка за прочит още тогава, но чак тези дни я прочетох. Вече знам нямаше едно лошо мнение. Това е много човешка книга, с различни нюанси, с интересни аспекти, с теми, които докосват - за приемането, за разбирането, за стремежите да бъдеш харесан, обичан, за семейството, за приятелите, за ученето, за смисъла на интелигентността... Чудесен роман!

# 486
  • Mostly in my mind
Някой, който е чел "Призраци в моята глава", има ли представа приблизително коя година се случват събитията с Марджъри?

# 487
Само аз ли не я харесах тази Оризова майка?
Започнах Americanah, надявам се да не е поредната прехвалена книга.

# 488
Хари Куебърт я четох на английски и ми беше адски интерсна,изядох я за броени дни. Но пък и аз обикновено харесвам неща,които на другите не се харесват  Mr. Green
Повярвай ми, Харито тук е доста тачен Laughing Дълго време се въртя дискусия около него и харесалите го бяхме повече Wink

# 489
  • Scotland
Хари Куебърт я четох на английски и ми беше адски интерсна,изядох я за броени дни. Но пък и аз обикновено харесвам неща,които на другите не се харесват  Mr. Green
Повярвай ми, Харито тук е доста тачен Laughing Дълго време се въртя дискусия около него и харесалите го бяхме повече Wink
Хихихи,успокоих се  Grinning

# 490
  • София
Вейда, и аз не я харесах. Не ми се стори добре написана. Има и по-добри на същата тематика.

Сега съм се отдала на публицистика: Проблясък - силата на мигновените решения на Майкъл Гладуел. Интересно ми е.

# 491
Само аз ли не я харесах тази Оризова майка?
Аз я изчетох много бързо, интересна ми беше, но по някое време започна сериозно да ми дотяга как
Скрит текст:
нямаше една злина на света, която да не се стовари върху семейството. Някак много целенасочено и драматично.

# 492
  • София
Нези, чела ли си "Японският любовник", хубава ли е?  bouquet Ще си я търся, гледам че е изчерпан тираж. И още една изчерпана си търся - втората на Такаши Мацуока - Есенен мост ... Електронно и двете не ги намерих. Ако някой ги е чел, да сподели, за да знам струва ли си усилието  Simple Smile

# 493
  • Пловдив
Мариш, кой Японския любовник на Рани Маника ли?

# 494
  • London, UK
http://borsabolid.com/bg/knigi/1447-tsvetya-za-aldzharnan.html
Ето тук видях, че се води налична "Цветя за Алджърнън", понеже прочетох,  че някои от вас я търсят Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт