В момента чета...50

• 70 478
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Аз прочетох The Handmaid's Tale и ѝ давам 3 заради ужасния стил на авторката.

Книгата е писана в първо лице, ед.ч., за жена, лишена от всичко - семейство, работа, име, правото да чете, собственост(вкл. и дрехи). Единствената нейна функция е да бъде оплодена и да роди здраво дете във високопоставено семейство без деца. Действието се развива в САЩ, след свалянето на правителството от ислямисти. Личната история на една от хилядите жени в подобно положение.
Трудна за четене книга, не само заради темата, но и заради мудния стил на Маргарет Атууд. Предълги описателни изречения с поне пет синонима на красив, ако разказва за нещо красиво, липса на препинателни знаци за пряка реч, което освен че мен лично ме дразни, но и затруднява четящия да различи повествованието от диалога. Действието също прескача хаотично в минало, докато се говори за настояще и така многократно. И героинята не успях да почувствам близка, образът леко кух и лишен от дълбочина, въпреки обстойните описания на случващото се с нея.

Започвам "Американски богове" на Нийл Геймън.

Последна редакция: сб, 21 яну 2017, 20:07 от Криста

# 496
Прочетох "Баба Яга снесла яйце" на Дубравка Угрешич. Много ми хареса. Приятно ме изненада българската "следа" в книгата, която като цяло се оказа пълна с много и разнообразни значения и символика. Има теми като старостта, отношенията родители-деца, митологични препратки. Третата част може и да се стори излишна на някои читатели, но аз я възприех като една голяма бележка под линия и ми беше интересна и много информативна.

В "Нощният цирк" на Ерин Моргънстърн направо се влюбих. Много ми хареса, направо ме заплени. Магия, вълшебства, тайно предизвикателство, загадъчни ментори, непознати противници и голяма любов! Много завладяваща история и добър стил на авторката.

Днес започнах "Свобода" на Франзен. Чете се бързо, стилът е добър, но за момента историята не ми е много интересна. Ако трябва да чета за американското общество и действителност, май предпочитам една идея по-назад в годините да се е "върнал" авторът. Но съм съвсем в началото, има още много до края.  Simple Smile

# 497
Нези, чела ли си "Японският любовник", хубава ли е?  bouquet Ще си я търся, гледам че е изчерпан тираж.
Маришка,чела съм я. Хубава е,макар че "Оризовата майка " ми хареса повече.
Но я нямам,иначе бих ти я изпратила.

# 498
  • Майничка
Тук я има на български http://www.rulit.me/author/aliende-isabel/yaponskiyat-lyubovnik- … -free-428738.html
П.П. Извинете, първосигнално помислих, че става дума за романа на Исабел Алиенде.

Последна редакция: нд, 22 яну 2017, 00:39 от gargamela

# 499
  • София
Чета "Пазителка на тайните" на Кейт Мортън, но съм разочарована. До половината я прочетох се с очакване да се пораздвижат нещата, но ми доскуча много и я зарязах.. Не можа никак да ми подейства емоционално.

# 500
  • Scotland
Чета "Пазителка на тайните" на Кейт Мортън, но съм разочарована. До половината я прочетох се с очакване да се пораздвижат нещата, но ми доскуча много и я зарязах.. Не можа никак да ми подейства емоционално.
Това е единствената на Мортън,която не съм прочела,но ще си поправя грешката  Laughing Иначе любима нейна ми е 'Къщата на езерото'.

# 501
  • София
Чета Freedom на Франзен /да не изоставам от модата в темата  Wink/. В началото беше като някакъв поток от тривиалност, но след първите 5 % започна да ми става интересна. Намирам я за доста ангажираща книга.

На Кейт Мортън съм чела 2 книги и установих, че не е моят автор. Твърде бавна и неувлекателна.

# 502
  • Belgium
Аз харесвах Кейт Мортън, но след The Lake House се уморих от нея. Та едва ли скоро ще я чета.

Приключих със "Свобода" - абсолютно пълнокръвни пет звезди. По някое време ще ѝ напиша по-подробен отзив.  Heart Eyes

Сега чета неангажиращо четиво за проветряване на мозъка  ("Разходка в Париж"), преди да ми дадат другата седмица "Ние, удавниците" и да скоча в нейните дълбоки води  Laughing

# 503
  • Пловдив
Аз продължавам със "Снежният човек" на Несбьо. Страхотна е тази книга, всяка страница ме изненадва. Действието се  развива бързо, случват се много неща и направо не искам да я оставям.

Кейт Мортън също не е моят автор. Прочетох първите й две книги, но много мудно и описателно се случва всичко. С нищо не ме впечатли.

# 504
Аз продължавам със "Снежният човек" на Несбьо. Страхотна е тази книга, всяка страница ме изненадва. Действието се  развива бързо, случват се много неща и направо не искам да я оставям.
Манията ми по Несбьо почна точно със "Снежния човек". След него започнах да чета серията книга след книга и така стигнах до Леопарда. Малко си почивам от него в момента, че е голяма краста. Намирам първите му две книги - "Прилепът" и "Хлебарки" за най-слаби.

# 505
Аз съм подхванала тежката артилерия - Братя Карамазови на Достоевски.
Очаквах да е доста по-тегава, не върви относително добре, макар и по-бавно от стандартното ми темпо Simple Smile
Необятна е тази книга ... някак я преглъщаш на порции.

# 506
Здравейте

Не съм писала скоро , ама е ужасно тегаво сесийно време , та време за четене на книжка почти нямам

Но лека полека си чета Богат татко , беден татко

Готина , поучаваща книга е

# 507
  • София
Това е единствената на Мортън,която не съм прочела,но ще си поправя грешката  Laughing Иначе любима нейна ми е 'Къщата на езерото'.

Тази не съм я чела, но и "Отминали времена" не ми хареса особено.. по едно време май на инат я четох.
Май се оказа, че и моят автор не е..

# 508
  • София
Аз чета "Библиотеката Въглен връх", много ми е странна.

Успоредно с нея на хартия започнах "Абел Санчес" на Унамуно. Харесвам автора и тази книга също ми допада.

Обсъждали сте Кейт Мортън, аз много я харесвам и съм чела всичките й книги към момента.

"Оризовата майка" не ми допадна никак.

# 509

Обсъждали сте Кейт Мортън, аз много я харесвам и съм чела всичките й книги към момента.

И ще продължавам да чета Laughing Много мой автор е КейтитУ.

Преполових Чаената роза, Дженифър Донъли (400 и кусур страници Crazy ), леко и неангажиращо четиво, напомня ми на Отнесени от вихъра макар да нямат много общо.

Общи условия

Активация на акаунт