В момента чета...50

• 70 460
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • Scotland
Прекалено персонално усещане са книгите, аз често оценявам как са се отразили на мен, а не на качествата им като цяло и също мога да номинирам за Малинка книга, считана за шедьовър.

Абсолютно съгласна! Смисълът на четенето е да породи емоция,която в крайна сметка е уникална. Аз много често не харесвам книги,които са окачествени като шедьоври и обратно, харесвам адски много такива,за които се твърди,че са слаби.
Днес ще приключа със 'Свобода'.

# 586

Не мисля, че е кой знае колко сложна.  Peace Препоръчвам я на всички.

Не е сложна, но сестра ми каза че й била много "разтеглена и нереалистична" и не била за нея. И аз така  Shocked... Предполагам че просто начина на разказване не е за хора, които предпочитат книги с повече диалози ...

"Специалистката" почна малко да ме дразни. Не знам ощé с  какво точно..но поне не е скучна.

# 587
Сега приключих "Три ябълки паднаха от небето" и колкото и да е странно на фона на всички нещастия, сполетели жителите на това село, книгата много ме успокои. Макар и пропита с мъка и болка, със загуба и смърт, това е някак човешко, разбираемо - болест, бедствия, суша и глад, дори война. Виж онова нещастие в Оризовата майка, в книгите за нацизма, в книгите на Хосейни - причинено от хора на хора, съзнателно, мъчително и унижаващо - него не мога да разбера  Cry

Ще ми остане хубав спомен от нея и вероятно ще е една от Книгите на моята 2017 г.  Peace Много ми напомня "Нестинарка" на Кармен Мишу, макар че там песимизмът преобладаваше. И да ви питам - какъв жанр са тези книги? Защото някой ме беше питал какъв предпочитам и ето това е, което харесвам, но не мога да му дам име  Rolling Eyes

# 588
Поръчаната вчера "Стопанката на Господ" вече е при мен и нямам търпение тази вечер да я започна

# 589
  • София
Поръчаната вчера "Стопанката на Господ" вече е при мен и нямам търпение тази вечер да я започна

Е сега разби сърцата на издателите!  Mr. Green

Прочетох "Освен този живот" - 3,5*/5*
Бях склонна да й дам 5*, но имаше някои бутафорни моменти, които не ми бяха съвсем по вкуса.
Като цяло препоръчвам книгата. Четивна, интересна история и идея и, да, Лу, има известни паралели с "Пайнс"  Grinning
Не на последно място бих искала да отбележа , че максимално се изкефих на дизайна на изданието  Mr. Green Мога да си отварям и затварям вратата на корицата до припад  Laughing
Имаше известни пропуски в коректорската работа /не е за сефте на Артлайнци!  Twisted Evil/, но в крайна сметка впечатленията са ми добри и съм склонна до някъде да им простя, че едва ли ще издадат останалите части на "Заточен"  Close

Започнах тази антиутопия, с големи очаквания съм  Simple Smile

# 590
  • Belgium

Е сега разби сърцата на издателите!  Mr. Green

Страшна мъка, направооо...  hahaha

"Станция единайсет" и аз я гледам отдавна и все не стигам до нея. Ще чакам мнение  Laughing
За вратичката на корицата на Нес и аз това казвам винаги - отваряне-затваряне до припадък  Mr. Green

# 591
В момента чета "Библиотеката на Въглен връх". Чета си я бавничко, по петдесетина страници преди лягане. На мен ми допада и се наслаждавам на четеното.
За след нея съм си подготвила "Приказка беа край", че е от библиотеката. Иначе що книги съм заредила на четеца...

# 592
"Приказка без край" е прекрасна книга! Heart Eyes Прииска ми се пак да я прочета.

# 593
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
"Приказка без край" е прекрасна книга! Heart Eyes Прииска ми се пак да я прочета.

Красива, тъжна и вълшебна!
Огромно удоволствие ми е големият ми син да ми я чете на глас.
Бяха им я дали за лятото, но той не успя тогава.
Учудих се като ми каза, че нито едно дете от класа му не я харесва...радвам се,
че той е изключение.

# 594
  • Чукарландия
Момичета, "Приказка без край" и "Освен този живот" фентъзи ли са?  Hug
Както и искам да попитам Лу за "Ние, удавниците", какъв жанр е? Hug

Не обичам фентъзи, затова питам. Peace

# 595
На мен "Приказка без край" ми навява много спомени. Беше ми много любима като дете. Свързвам я с летните ваканции... Скоро пак я четох, но вече беше друго. Въпреки това си остава прекрасно четиво.

BBeLLa, "Приказка без край" е фентъзи. За останалите не мога да кажа.

# 596
  • UK
Освен този живот е фентъзи също, даже може би фантастика по-скоро.  newsm78

# 597
Аз вчера подхванах "Поправките", но нещо не ме увлича засега, ще видим  Rolling Eyes
Толкова книги ме чакат на четеца, че се чудя коя по-напред Simple Smile

# 598
  • Belgium

Учудих се като ми каза, че нито едно дете от класа му не я харесва...

Тъжно...

Белс
, "Освен този живот" е антиутопия. Но да има и фантастични елементи.

"Ние, удавниците" си е чист морски епос, но още не съм я почнала  Blush

Снощи приключих една много тежка боза, наречена "Разходка в Париж". Дадох ѝ една звезда, защото просто няма вариант за нула звезди. Дори не ми се губи време да пиша колко е зле. Хем си знам, че глупостите на "Хермес" не са за мен, хем все опитвам да харесам нещо по-леко.

# 599
"Ние, удавниците" не е фентъзи, бих казала, че е приключенски роман, има и драма. Историята на един морски град и жителите му, обхваща един век. В момента я чета.

Общи условия

Активация на акаунт