В момента чета...50

• 70 492
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Прочетох "Дума Ки" на Стиван Кинг-страхотна книга,много ми хареса. Сега започвам "Роуз Мадър" отново на Кинг.

И аз наскоро прочетох "Роуз Мадър" и страшно много ми хареса.

# 631
  • Mostly in my mind

Честно казано симпатизирах повече на Дани и семейството му отколкото на хлапето и именно Дани е този "малък приятел" от заглавието

Хийли е малкият приятел  Peace
И аз имах такива други предположения различни от Хийли.  Joy

# 632
  • Belgium
За мен една от най-силните страни на книгата е точно широкото поле за интерпретации  Laughing

Ето всеки от нас си има собствена теория, над която може да се разсъждава  Grinning

Аз започнах "Ние, удавниците". И както си знаех след такъв масов хайп, първите 100 страници са ми мъка. Дано нещата се оправят по-нататък  Rolling Eyes

# 633
След голяма доза Филипа Грегъри и Тюдори си починах с "Море на спокойствието" на Катя Милей-една романтична история ,по-скоро подходяща за тийн аудиторията,но пък и ние сме били млади и  за мен беше приятно напомняне на цяла палитра от емоции,които те владеят в онези години.  Wink
Сега започвам "Моля те погрижи се за мама" на Кюн-Сук Шин,по препоръка на Елинка.

# 634
Лу, на мен ми остават още около 200 стр. от Удавниците. Просто морските битки, корабокрушения , терминология ме уморяват. Не е моята книга.

# 635
  • Belgium
Оооо, Мартичка, през цялата книга ли е основно морски битки?  Tired

Обещаха ми, че няма да е така.

# 636
Не е през цялата, периодично автора ни качва на някоя шхуна  Laughing Интересно ми е когато действието е в Марстал и разгръща характерите на главните герои и техните лични битки. За мен лично си е мъжка книга.

# 637
  • На планетата Земя
Нези, почини си  Mr. Green Аз имам дълга почивка от Филипката, май вече повече от 2 години, ще трябва да прочета нещо нейно скоро.

След Крадецът на Книги и Роувърандъм (под влияние на биографията на Толкин) сега се наслаждавам на Африкански бележник на Валери Петров.

# 638
"Роуз Мадър" и "Мизъри" са от любимите ми книги на Краля. Заслужават си!

Прочетох "Торба с кости". Романът е далеч по-добър от филма. Интересен, но сякаш не бих го препрочела.

Да попитам за впечатления от "Метро 2033" на Дмитрий Глуховски? С няколко думи да кажете какъв е жанра и добра ли е книгата?

# 639
  • Belgium
Не е през цялата, периодично автора ни качва на някоя шхуна  Laughing Интересно ми е когато действието е в Марстал и разгръща характерите на главните герои и техните лични битки. За мен лично си е мъжка книга.

Ясно. Подозирам че и при мен ще е така. Аз обичам "мъжките" книги и то много. Но морските битки, предадени в детайли, са ми скучни.

Миле, кажи няколко думи за "Африкански бележник"  Praynig Все се каня да си го взема и го отлагам.

# 640
И мен ме интересува "Метро 2033"  Flutter

И да се оплача пак от "Поправките"   Rolling Eyes Много трудно върви, като цяло не ме увлича историята, на 100 стр. съм, как ще го докарам до 600 не знам Simple Smile Явно имаме различни вкусове, защото четох все добри отзиви за нея  Confused

# 641
  • Belgium
Джина, ти харесваше тия аграрно-рустикални истории тип "Нестинарка", "Бабо, разкажи ми спомен" и т.н. нали?  Thinking

Да знаеш, че с теб имаме много различни вкусове и е слабо вероятно нещо, което съм хвалила (като Фразнен, когото обожавам), да ти допадне на теб  Laughing Просто в темата с доста момичета си знаем книжните предпочитания и е ясно, чия препоръка ще ни хареса и чия не толкова.

# 642
Прочетох "Торба с кости". Романът е далеч по-добър от филма. Интересен, но сякаш не бих го препрочела.

Да попитам за впечатления от "Метро 2033" на Дмитрий Глуховски? С няколко думи да кажете какъв е жанра и добра ли е книгата?
Торба с кости съм я препрочитала поне три пъти  Peace Много любим роман ми е.

Метро 2033 на мен ми хареса. Не очаквай много голям екшън, нещата се развиват сравнително бавно, но е интересна книгата. 

# 643

Честно казано симпатизирах повече на Дани и семейството му отколкото на хлапето и именно Дани е този "малък приятел" от заглавието

Хийли е малкият приятел  Peace
И аз имах такива други предположения различни от Хийли.  Joy

Така и така сте почнали, защо не вземете да разкажете накратко цялата книга, та да ни спестите четенето? И без това повечето коментари са, че е по-слабата от трите книги, вече и малкият приятел знаем кой е, що ли пък да я четем?

# 644
  • Belgium
Кой е Малкият приятел не е никакъв спойлер, Како Сийке  Wink

А и лично за мен МП изобщо не е най-слабата книга на Дона. Нейните творби няма как просто да се преразкажат. Или имаш желание да ги четеш, или не.

Общи условия

Активация на акаунт