В момента чета...50

• 70 492
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
NoMe , благодаря за отзива. Ще започна книгата, пък ще видим.

# 646
  • Чукарландия
Не е през цялата, периодично автора ни качва на някоя шхуна  Laughing Интересно ми е когато действието е в Марстал и разгръща характерите на главните герои и техните лични битки. За мен лично си е мъжка книга.

Ясно. Подозирам че и при мен ще е така. Аз обичам "мъжките" книги и то много. Но морските битки, предадени в детайли, са ми скучни.

Така, като ви чета, аз май ще я пропусна... Joy

# 647
Лу, права си, аз все още не ви познавам добре и не мога да се ориентирам, но като цяло съм чела повече от един много добър коментар за Фразнен  Laughing Даже мислех да питам тези, за които е любим да ми кажат кой други харесват, защото най-вероятно и те няма да ми допаднат Simple Smile
Все някой ден, надявам се, ще стана част от групата   Rolling Eyes

# 648
Прочетох "Торба с кости". Романът е далеч по-добър от филма. Интересен, но сякаш не бих го препрочела.
И аз я харесах много. Даже подписът ми е цитат от нея, много ми е любим. Simple Smile

# 649
  • София
Покрай коментарите тук хванах Последната територия. Темата за сънищата ми е много, много любима, ма ме беше малко "страх", че с бг автори (без да обичам генерализациите) съм си имала диаметрално противоположни изненади. Особено с нашумелите, хохо. Приятно изненадана в случая, до 3 посред нощ четох и не ми се оставяше, хем още не съм стигнала завръзката. Засега съм радостна, че не е модерен вулгаризъм или пък обратното - интелектуалничене. Демек от стила, останалото ще видим.

Колкото до Океанът в края на пътя - първата половина или даже 2/3-и четох с мисълта, как пак съм се озовала с неква детска щуротия в ръце и "да, може би би било яко във филм на Тим Бъртън", както и разочарование спрямо предположенията си. Може би дневниковия вид на разказа ми досади. И после ме шляпна, много яко ме шляпна с метафорите и по-плътните разсъждения накрая. Поне в мен и моята лична история предизвика леко носталгично трусче. Приключих с "уау", обаче защо е тая несъразмерност, нарочно ли е  Thinking  Не сме приключили с Геймън, със сигурност  Grinning

Въобще не мога да смогна тук с актуалните течения, Дона Тарт в три броя я купих от промоцията на "Будителите" и не знам кога ще стигна до тия тухли, а Роуз Мадър и тя отдавна протяга ръце от рафта, сравнението с Мизъри сега още повече ме нахъсва  Twisted Evil А на всичкото отгоре 3 март иде, да му се невиди, и останалите коментирани изобщо не смея да ги мисля Mr. Green

# 650

Да попитам за впечатления от "Метро 2033" на Дмитрий Глуховски? С няколко думи да кажете какъв е жанра и добра ли е книгата?

Жанра е фантастика. Четох е много отдавна, помня, че всички живееха в подземията на метрото, защото нещо беше станало и не можеше да се живее на земята. Та всички перипетии покрай това. Интересна е.

# 651
System Error , цитат е супер! Grinning

Да кажа, че не сравнявам Мизъри и Роуз Мадър. Историите са съвсем различни, но уникални всяка за себе си.

В крайна сметка ще започна "Тайната история" на Дона Тарт. Не съм чела нищо от авторката. Много е популярна и обсъждана. Крайно време е да се запозная с нея.

# 652
  • София
Още един глас за "Метро 2033" и от мен  Peace
Жанрът е пост-апокалиптика. Аз харесвам такива книги, има нещо безкрайно мрачно и безнадеждно в тях, което ми импонира  Blush
Ако има тук някой, занимаващ се с психо-анализа, би могъл да ми спретне набързо една  Mr. Green

В този ред на мисли, харесва ми и тази, която в момента чета - "Станиця Единайсет", въпреки че имам известни забележки  Simple Smile

Лу, не знам защо, но тези "Удавници" мен например никак, ама никак не ме привличат ............  Blush

Благодарение на момичета тук, си приготвих и "Роуз Мадър"  за четене. Да видим кога ще й дойде ред, но Кинг яко ми се е причел! Ама яко!  Twisted Evil

# 653
  • София
System Error , цитат е супер! Grinning

Да кажа, че не сравнявам Мизъри и Роуз Мадър. Историите са съвсем различни, но уникални всяка за себе си.

Да, върнах да видя поста, че аз съм си те разбрала, както си искам  Crazy Но щом ти е любима Мизъри, значи го смятам за адекватна препоръка и за Роуз Мадър  Grinning  Sunglasses Скоро.

# 654
  • Mostly in my mind
Прочетох "Торба с кости". Романът е далеч по-добър от филма. Интересен, но сякаш не бих го препрочела.
И аз я харесах много. Даже подписът ми е цитат от нея, много ми е любим. Simple Smile

странно, не го виждам newsm78

# 655
Аз в момента не си виждам аватара, но подписът би трябвало да си е на мястото. Ето това:
"Тук нямаме градски идиот, всички се редуваме." Simple Smile

# 656

Аз започнах "Ние, удавниците". И както си знаех след такъв масов хайп, първите 100 страници са ми мъка. Дано нещата се оправят по-нататък  Rolling Eyes

Чудех се как да го опиша и аз ... но първите 119 страници никак не са ми мотивиращи и на мен. Отдавах го на това, че успоредно чета Достоевски и двамата автори са различни като небето и земята ... но може и да не е само това.

# 657
"Метро 2033" я почнах миналата година с големи очаквания, защото си падам по такива книги. Прочетох първите 50-60 страници, но нещо не успя да ме грабне. Най-вероятно съм прочела някоя книга, която ми е направила голямо впечатление преди това, и тази нещо увисна. Случва ми се понякога, но ще и дам още един шанс по-нататък, заредена е в четеца и чака.

# 658
  • Пловдив
Аз в момента не си виждам аватара, но подписът би трябвало да си е на мястото. Ето това:
"Тук нямаме градски идиот, всички се редуваме." Simple Smile
Аа, много готин цитат  Heart Eyes аз също по принцип не виждам подписите и пак по принцип - не ми пречи, но в случая и аз щях да попитам  Peace
Общото между Мизъри и Роуз мадър ми е само психопатията, но във всичките му книги си има някаква патия или друга форма на злото. Лошото е, че и с Играта на Джералд не виждам връзката... забравила ли съм я, не съм чела задълбочено ли, не съм стигнала до тая част в Роуз мадър ли (имам още 50стр), но няма да се разсърдя някой да сподели в скрит текст  Blush bouquet

# 659
  • София
С Играта на Джерълд има общо Долорес Клейборн, не Роуз Мадър Wink

Общи условия

Активация на акаунт