Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-13

• 101 920
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Той Татко Мецан сигурно вече си е купил в Младост и темата му е безинтересна  Mr. Green

# 181
..
Клюкарим си, че това вече се нереално високи цени за нашата конюнктура. Дори да е супер модерно строителството ще им излезне 400 евро/м2, дори и на 35% обезщетение за собствениците цената става 800 евро/м2 - техните цени са двойни. С доста хора съм говорила, които си купуват апартаменти и никой няма да даде толкова пари. А и там мястото не е супер мега престижно - близко е до Докторската градина, но е по-близко до Сточна Гара. Не е Лозенец или Вазов до входа на Южния парк...

Недей, че ей сега ще скочи Черна станция да ти обясни, че си е направо същото, само че на по-ниска цена  Laughing - това в кръга на шегата  Peace  Локацията на мен лично изобщо не ми харесва, но пък наистина, ако има кой да ги дава, що да не ги искат тези цени...

Ми що да не скоча Mr. Green Обаче със сигурност няма да те убеждавам, че е същото като Лозенец или Вазов до входа на Южния парк Twisted Evil Родителите ми живеят във Вазов на 5 минути от Южния парк и знам какво е. Т.е. може за разлика от "Сточна гара" да е супер мега престижно, ама нямаш никакъв шанс да паркираш например. В Лозенец презастрояването е същото - гъз до гъз. А мен не ме интересува кое е супер мега престижно, а кое ми е комфортно и удобно и аз си харесвам мястото. Нямам никакви проблеми, че някой не го харесва и не го намира за престижно. На мен ми е удобно и все пак достатъчно хора го намират за престижно за да мога винаги да си продам имота на печалба, какво повече мога да искам? Казала съм, че на моди и престижност не робувам, а си гледам своя вкус. Ако ще 90% от хората да са на друго мнение това мен не ми смущава съня Grinning

Колко да е близо? 700 метра ми показва на картата, а това въобще не е малко. И който мине разстоянието пеша по баира ще му се сторят поне двойни тези 700метра. Като да живееш в Дървеница и да си близо до Изток.Simple Smile

Всъщност "Докторската градина" на мен не ми е особено важна. Макар да се води за върхът на сладоледа за мен тя е второстепенна градинка и предпочитам парка "Заимов". А виж парка "Заимов" е на половината разстояние (5 минути пеша, мерено лично от мен, ако не се брои чакането на светофара). Около Докторската градина да се паркира също е кауза пердута. Веднъж като имахме да купуваме нещо от Корковата къща десет пъти обиколихме квартала и накрая се наложи да спрем на едно инвалидно място.

Последна редакция: пт, 06 яну 2017, 17:04 от Черна станция

# 182
Разбира се, че Черна станция трябва да е доволна от момента на покупката си, защото цените се качиха доста за периода. Но същото се случи пропорционално навсякъде в София. Просто СМГ не е Докторската и никога не е било, което е отразено и в цените им.  Аз лично предпочитам Лозенец по лични причини, но ако трябваше да избирам между Докторската и СМГ, просто не бих имала никакви колебания. моят кръг познати - също. Но всеки е свободен да си има мнение и избор, където си пожелае. Peace А също и да се радва на избора си.  Peace

Е, то щото до СМГ места за паркиране, колкото искаш... Навсякъде в София е така - освен точно  при вас до СМГ, разбира се Wink  Mr. Green . Иначе в Иван Вазов е хубаво навътре по уличките, по Витошка не ми харесва, на входа на Южния- също, защото е на булеварда и е шумно и мръсно. Но цената си е такава, 3500 е на кв., а не 1700.

Последна редакция: пт, 06 яну 2017, 17:06 от Анонимен

# 183
ако трябваше да избирам между Докторската и СМГ, просто не бих имала никакви колебания. моят кръг познати - също. Но всеки е свободен да си има мнение и избор, където си пожелае. Peace А също и да се радва на избора си.  Peace

За да избираш трябва да имаш опции, нали така? Grinning А в последните поне 5 години хубав имот ново строителство около Докторската градина не съм срещала за продажба. Ако е имало, да съм мислила дали си струва, но не ми се е налагало. А това, което си намерих, е възможно най-близкото до моя предпочитан район (казвала съм, че това е парка "Заимов", а не Докторската). И не беше момент за още чакане, защото се вижда какво става с цените. Иначе купих без да ми трябва в момента, ама нека се намира, защото и в изминалата година и половина след това не ми се е появила на хоризонта по-добра алтернатива. В предпочитания от мен район има само 3, 4 или 5 обекта ново строителство, но никъде вътрешното разпределение не ме устройваше, а за мен то е много важно. Пък цените за това по-лошо разпределение бяха съвсем неадекватни. Та това е, май казах всичко и спирам, че стана спам Peace

# 184
Колко да е близо? 700 метра ми показва на картата, а това въобще не е малко. И който мине разстоянието пеша по баира ще му се сторят поне двойни тези 700метра. Като да живееш в Дървеница и да си близо до Изток.Simple Smile
Всъщност "Докторската градина" на мен не ми е особено важна. Макар да се води за върхът на сладоледа за мен тя е второстепенна градинка и предпочитам парка "Заимов". А виж парка "Заимов" е на половината разстояние (5 минути пеша, мерено лично от мен, ако не се брои чакането на светофара). Около Докторската градина да се паркира също е кауза пердута. Веднъж като имахме да купуваме нещо от Корковата къща десет пъти обиколихме квартала и накрая се наложи да спрем на едно инвалидно място.
Написах горното защото някои продавачи/предприемачи използват де що има в радиус от 1 километър за да вдигнат цената.

# 185
  • In the shadows of my mind
Добре де, в близост до Докторска градина имаше една нова сграда на мястото на някакви стари фабрики. Знам, че беше някъде около Софийски и много хора му се точеха. Цените също бяха супер надути, но пък претендираха, че строителството е върхът на сладоледа и си заслужавало.

# 186
# 187
Има ново строителство около Докторската. На мястото на Прошековата фабрика: http://sanstefanoplaza.com/

Josellyn  Peace bubbata  Peace

# 188
Има ново строителство около Докторската. На мястото на Прошековата фабрика: http://sanstefanoplaza.com/

Josellyn  Peace bubbata  Peace

Joy Joy Joy

Tова е опит за майтап, нали? Grinning
Първо, цените са някъде около 3000 евро на квадрат и не са оправдани с нищо.

Второ, става дума за нещо ОГРОМНО. Ако помните изкопът беше "най-дълбоката дупка на Балканите" или нещо подобно. Това са гаражи за стотици автомобили, а заглеждали ли сте се какви са подстъпите към обекта? Две тесни улички, винаги 100% заети от паркирали коли. Не мога да си представям какво ще е там в час пик.

И трето, не ми отговаря на таргета. Аз исках оптимизиран апартамент за старини - с оптимална квадратура около 100 квадрата (при 2 стаи и холокухня), топъл, евтин и лесен за поддръжка - за пенсионери. А виж какво предлагат там:

http://www.ues.bg/bg/offers/6228-izklyuchitelen-tristaen-apartam … san-stefano-plaza

Ненужно голямо и на цена над милион лева #Crazy И с кой знае колко скъпа поддръжка.

# 189
Там предлагат всякакви неща Wink - ето този е макс 80 кв чисто - холокухня и две спални, вътрешен апартамент - ап. А 18 - "само" за 300 000 евро  Mr. Green
http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c145891189912451 … k=2gnkji&f1=2

А че не ти се дават толкова пари и предпочиташ СМГ, вече разбрах Simple Smile Твоя си работа  Peace Сигурна съм, че можеше и по 3000 е/кв да дадеш, но знаеш, че не си струва Wink  Laughing

Ти сериозно ли рекламираш района на СМГ като "свободен за паркиране" и с "добър достъп"  Shocked  Едни от най-гнусните задръствания са около и по Васил Левски  и около Сточна гара. И какви мастодонти има по тесните и криви улички около СМГ...   Изобщо навсякъде в София е подобно, така че това с уличките и подстъпите няма как да е аргумент за избор - просто в това отношение в София няма избор. Само в Иван Вазов донякъде е различно, понеже е основно застрояван по друго време и като "квартал-витрина" - широки тротоари и големи междублокови пространства. Но има толкова много коли, че вече и там става проблемно.

Последна редакция: пт, 06 яну 2017, 19:10 от Анонимен

# 190
Зависи от много неща - има ли асансьор, последен етаж ли е, разпределение на жилището, изложения, шумен и мръсен булевард наблизо, присъствие на роми и т.н. Без тази информация - между 40 000 и 70 000 евро
[/quote]
Не е последен,изток - запад, с асансьор, на голям булевард, без роми.

# 191
Зависи от много неща - има ли асансьор, последен етаж ли е, разпределение на жилището, изложения, шумен и мръсен булевард наблизо, присъствие на роми и т.н. Без тази информация - между 40 000 и 70 000 евро

Не е последен,изток - запад, с асансьор, на голям булевард, без роми.
[/quote]
Продадохме през ноември такъв - 56 000 евро.

# 192
Цитат от статията...

Например осветлението ще следва човека и ще се включва/изключва в зависимост от присъствието в стаите.

Това го направих във входа, срещу невероятната сума от 16 лв на етаж. В случая на стая...

Всичка са доволни.
Не виждам защо се изтъква като предимство...
Явно за неразбиращите...

# 193
Ти сериозно ли рекламираш района на СМГ като "свободен за паркиране" и с "добър достъп"  Shocked  Едни от най-гнусните задръствания са около и по Васил Левски  и около Сточна гара. И какви мастодонти има по тесните и криви улички около СМГ...  

Ами отиди и провери сама, не искам да те убеждавам. Все пак говорим за другата страна на бул. "Левски", не около СМГ, а към ИСУЛ. Места за паркиране колкото щеш по всяко време. Аз съм от този квартал и знам какво що, докато ти според мен гледаш отгоре на нещата. Но няма спор, не го харесваш, твоя работа, не е моя грижа.

# 194
Всеки десети двустаен на пазара маломерен

от статията: ...."В тази част на София, в района на Докторския паметник и в кв. „Оборище” се търсят купувачи за около 600 двустайни апартамента. Стотина от тях попадат в категорията на маломерните, защото са с площ до 55 квадрата. Други 120 обаче са над 86 кв. м."

Голямо предлагане, голямо чудо...на мен лично ми звучи пресилено, ама знае ли човек кое е истина и кое не е. Но дори и наистина да има толкова много, при 55 кв с общите части, това си е едно стайче и баня.

Общи условия

Активация на акаунт