Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-13

• 101 983
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
Ако са нови сгради в квартала, може и да я осъвременяват нагоре. Разрастване на квартала, подобряване на инфраструктура, ала-бала... Знам ли. Да не са променили зоната?
Че ти всяка година ли си пускаш за данъчна оценка? Или е нещо спешно? Ако изчакаш до края на месеца, честитката от данъчните ще си дойде по пощата.

# 256
  • София
Принципно не си пускам всяка година Simple Smile За 2015 я имах по друг повод, декември ми трябваше и я пуснах, но се оказа, че всъщност ми трябва сега и затова я пускам пак за 2017... абе набутвация:)

# 257
  • София
Вкарали са те в по-централна зона и затова е скочила оценката. Преди няколко години и в Бели Брези като бяхме стана същото. И данъците скочиха с 30%...

# 258
Ясно
Е, като си прескочила в новата година, няма как да избегнеш ново плащане за вадене на актуална данъчна оценка.
Що се отнася до сроковете - имали са предвид това:
"Валидност на данъчната оценка:
Издадените до 30 юни на текущата година удостоверения за данъчна оценка са валидни до тази дата, а издадените след тази дата – до края на текущата година. Когато данъчните задължения за имота са платени за цялата година, удостоверението е валидно до края на текущата година независимо от датата на издаването му.
За да спестите пари: ако очаквате да прехвърлите имота през първото полугодие, не е нуждо да даплащате данъците за имота за цялата година."

а не, че след това ще е различна.
http://sdelkisimoti.bg/blog/2014/03/21/%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D1%8A% … %82%D0%BE-%D1%82/

# 259
  • София, Bulgaria
Скоро, не се е водила дискусия за плюсовете и минусите на първия етаж над гаражи или над мазета.
Аз живея от 4 години в такъв апартамент в сграда без ТЕЦ, ново строителство и мога да споделя впечатления. Не знам дали влияние има факта, че от няколко месеца сме в нов офис, нова сграда  с ТЕЦ/ няма да коментирам, че го отопляваме само с един радиатор включен на 3/, същия етаж и дори по-голяма квадратура, т. е може да сме се поизнежили. Но покрай дългите празници и стоене в къщи повече, мога да кажа, че си е студ на пода, макар че изолации каквито е възможно са сложени на пода, на таваните на гаражите, климатици най-висок клас т.е. без компромис. Ако обаче сградата е с ТЕЦ е съвсем различно.

# 260
И ние сме така - първи етаж над офиси и гаражи. Имаме изолация на пода и освен в кухнята и коридора, стаите са с естествен дъбов паркет, дебел. Не бих казала, че ми е хладно на краката, а съм зиморничава. Единствено пробем имам с едната спалня, която е по-тъмна и в кьошето на блока, съответно не се затопля от слънцето. Но спокойно ходя и боса, само в коридора ми е хладничко. Офисът, разположен под кухнята, се ползва за жилище и винаги е топъл пода, ако и да е гранитогрес. За мен проблем би било ако не влиза достатъчно светлина, която да затопли помещенията, иначе етажът не е директно на земята.

# 261
Аз още не съм се нанесла и не мога да кажа как ще бъде подът (има ТЕЦ, изолации и т.н.), но за сега майсторите пускат една вентилаторна печка докато работят и вътре се ходи спокойно по полар, с яке е горещо.  Освен това скок подскок двадесетина стъпала съм горе, а веднъж докато опитам да дочакам асансьора ме хванаха бесните. От тогава изобщо не ми и хрумва да се возя. За сега толкова. Много е лесно и с качването на всякакви материали. Ако няма сгради и дървета наблизо не е и тъмно.

# 262
  • София
Аз също в момента съм в апартамент на първи етаж над гаражи и магазини без ТЕЦ. Като цяло ние не обичаме да ни е много топло и държим по-хладно зимата. Холът е южен, спалните са северни, като до скоро спалните не се отопляваха, нашата изобщо, детската само вечер. В тези студени дни и в двете спални пускаме адакси вечер. Холът е с климатик. Подът навсякъде е естествен дъбов паркет, аз съм ок да ходя по него, но приятелки като дойдат споделят, че им е студено на краката, ако не са обути, така че явно има разлика. Тъмнината е проблем, няма близки сгради уж, но аз мразя да не им е достатъчно светло и редовно в хола и през деня пускам лампа и това определено е голям минус за мен. Има и неща които са ми в плюс от ниският етаж разбира се, но новият апартамент, който търсим искам да е поне 3-4 етаж.

Последна редакция: чт, 12 яну 2017, 10:56 от Aila

# 263
Относно първия етаж и аз бях много скептична, но купих такъв имот. Под наем е и няма никакви оплаквания, сметката за ток е по ниска от на другия апартамент който е на 5ет и южен. Сигурно има значение и че отдолу е магазин и през деня е топло, дограмата е немска петкамерна, и сградата е нова тухла...знам ли...

# 264
Зависи и кой колко топло или хладно обича да му е.
Също и какви други уреди ползват.

# 265
  • София
Категорично зависи какво има отдолу, под нас са два гаража при спалните, а под хола е магазин, който не се ползва, а е нещо като склад. Иначе нямаме проблем с отоплението като цяло, с изолация, хубава дограма и климатици, светлината ми е основен проблем.
Брокерката за апартамента, който си харесах не е сериозна. Беше обещала вчера да ми се обади, на третото ми позвъняване вдигна и каза, че няма да може в този ден да има оглед, евентуално в понеделник и че ще ми се обади. Като цяло я отписах тази оферта. Замислям се и в Дружба да почна да гледам, не само в Младостите...

# 266
Aila, а сигурна ли си, че апартаментът, който искаш да гледаш, е действителна оферта? Моят опит сочи, че е пълно с фалшиви обяви за хубави апартаменти на приемливи цени, и такова поведение на брокер е типично при фалшива обява.

# 267
  • София
Poppea напълно възможно е и на мен вече на това ми звучи. Имам препоръки от колега за конкретен брокер, от който са доволни и мисля в понеделник да му се обадя.

# 268
Ще има ново предаване за имоти по Нова - 21:00ч. 30-и Януари - "Дом за всеки". https://www.vbox7.com/play:b5176905eb    Simple Smile

# 269
  • In the shadows of my mind
Интересно, но ми изглежда твърде нереално... как да намалим цената? Особено при наемите успехът е клонящ към 0. Може ще бъде нещо като Търсене на дом по света, но не съвсем Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт