Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-13

• 101 973
  • 750
  •   1
Отговори
# 225
  • София, Bulgaria
Ако не се използва, подавате декларациявсяка година поне да ви намалят такса смет  Wink
Благодаря! Ще засиля майка ми да действа в тази посока.

Преди години имах подобен казус, предекларирах имота и смених някои от цифрите и показателите и драстично намаля данъчната оценка.

# 226
Може ли коментар и мнение за този апартамент - http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b148371038097319

Не намерих изложение, а за мене е важно.
За цената - не знам какви са сега.
Ако е готов за нанасяне след 1 боя - бива.
Но пак според изложението - за мене.

Изложението на блоковете са изток/запад, но вече не знам за конкретният апартамент, но следвайки логиката и големите тераси май са изток.

# 227
  • София
Красе, бих пробвала да предекларирам имота.
Или да си поделя разходите с купувача.

# 228
  • София
Благодаря за коментарите, отпадна този апартамент, макар да ми е много удобен като локация, цената е по-висока от това, което бихме дали за него.

# 229
  • София
Дано вие, в къщи да сте  решили, че апарт. отпада.
Дано не сте се повлияли от мнението на незнайни ССФта.
Изчетох внимателно всичко и в 2те теми - много скрита злоба и завист видях.
Много напразно надъхване и нереални сметки.

# 230
Мда, и аз писах в другата тема. Неремонтиран такъв сигурно върви по 50-60000. Хубав, основен ремонт с качествени материали надали ще излезе под 20000. Така че исканите пари наистина са доста, но и иначе няма да излезе по-малко. А разправиите с майстори, обикалянето за материали...
Злоба и завист не видях, но наистина такива решения не се взимат във и от форума. Вие сами трябва да си прецените всички за и против.
Чудя се защо един и същи имот ми изскача непрекъснато, а то в две теми го обсъждаме Laughing

# 231
  • София, Bulgaria
Много рядко, а и май почти не съм коментирала оферти на имоти тук.
Първо, защото изборът на дом е много лично и индивидуално. И най-голямото "дърво" за мен, за някой може да е мечтата на живота.
Второ, относно локации и квартали... същото...всеки си има неговото местенце, според неговия си бюджет и начин на живот. Какво ме интересува, че имало парк, като не стъпвам на такива места. Или, че има метростанции, не съм се качвала на метро и не смятам.... и т.н....
За който и да е имот единственото, което може да се промени това е цената. Локация, етаж, изложение, разпределение, тип строителство са дадености, които или ги приемаш или не.
За това не отхвърляйте с лека ръка оферти, преди да сте се запознали с тях в детайли. А относно цената единствено, ако влезете в реални търговски преговори, може да сте сигурни, на колко би станала сделка и дали Ви устройва.
Ако съм слушала всеки продавач, които ми заявява цената е това и точка, а не съм пробвала да преговарям, най-вероятно доста от сделките ми всяка година нямаше да са факт. Да, не винаги успяваме, понякога преглъщаме и разочарование, но достатъчно  примери имам за обратното.

И относно съветите на приятели и близки...най-вероятно те са добронамерени, но все пак имайте едно на ум.
Случи се така, че миналата година лятото с мои купувачи купихме един имот, после те ме препоръчаха на други техни и така се завъртя, че 4 имота купихме с тази компания от близки семейни приятели. И знаете ли, всеки един критикуваше избора на имот на другите семейства, дори този с най-смотания/ според мен, за него беше най-прекрасния/ имот, най-голяма критика хвърляше.

# 232
Къде ги виждате тези за 50-60 хил неремонтиран, хубав етаж и тухла в Младост?  newsm78   Тези започващи с 5 и 6 обикновено са нови, на ш/з.  И някак си не виждам как 20 000 лв стигат от ш/з до влизаш и се събуваш. Като не говоря за лукс изпълнения... Може да бъркам, ама като гледам цените на двустайните, свестните са над 75 по принцип в свестните райони.  То вярно в случая става въпрос за ЕПК, аз по принцип за тухклтие си нареждам.... Но без поглед върху жилището няма как да се каже. Ако е поддържана ЕПК сграда, с този ремонт, при коментар, мжое и да е ок. Въпреки, че ако става върпос за живеене, а не за инвестиция, по-добре по-евтин и сам човек да си направи ремонта по свой вкус, а не да е принуден да живее както го завари

# 233
Значи съм още по-права! Цената, макар и стряскаща в първия момент, е добра Laughing
За 20000 лв никъде не съм говорила Peace

# 234
  • София
Как ги пресмятате тези 20 000 за довършване и влизане  newsm78
дори само едно парно на газ е около 10 000, или 3 климатика добра марка да боднеш са 5-6 000.
Гранитогреса на 100 кв.м. с поставянето е около 7-8 000 и то среден ценови диапазон за български гранитогрес.Ами кухня - там да не почвам с приблизителните сметки....
Та тази цена 20 000 и в евро няма да стигне за довършване и влизане.

# 235
Гранитогреса на 100 кв.м. с поставянето е около 7-8 000 и то среден ценови диапазон за български гранитогрес.
Stop Сигурно средно дават по 70-80лв/кв за гранитогрес. По-скоро е 35-40лв. Да не говорим, че кой още слага гранитогрес в целия си апартамент newsm78

# 236
  • София
Гранитогреса на 100 кв.м. с поставянето е около 7-8 000 и то среден ценови диапазон за български гранитогрес.
Stop Сигурно средно дават по 70-80лв/кв за гранитогрес. По-скоро е 35-40лв. Да не говорим, че кой още слага гранитогрес в целия си апартамент newsm78
Именно, на 35 лв още толкова на кв.м е поставянето на гранитогреса.
Поставя си който не иска пвц ламинати и прочее изкуствении....

# 237
Честито!
Данъчна декларация-в общината
За тока и водата също има срок.Аз например просрочих прехвърлянето на водата и  ме глобиха...  Joy

Каква глоба ти наложиха?  Crazy

# 238
Добре, де, това ли е най-важното - дали 20000 или 30000 евро е ремонтът Laughing, колко е цената на гранитогреса или парното на газ (има ли такова там?) Въпросът е, реална или завишена е исканата цена за конкретния апартамент. С вашите уточнения става ниска направо. Да тича форумката да го купува!

# 239
  • Варна
Ако не се използва, подавате декларациявсяка година поне да ви намалят такса смет  Wink
Благодаря! Ще засиля майка ми да действа в тази посока.

Преди години имах подобен казус, предекларирах имота и смених някои от цифрите и показателите и драстично намаля данъчната оценка.
То няма какво предекларирам, описан е както е без ток, вода, мазилка, само желязна врата. И пак го изтрещяха така.

Общи условия

Активация на акаунт