Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-13

• 102 029
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
  • Sofia
Явно всичко си има значение. И ние сме на високо, но има чупка ,която може би по-рано ни скрива слънцето. На запад пък имаме вътрешен балкон и той сигурно убива поривите на вятъра и не се усещат някакви аномалии . Та, много е индивидуално с всеки апартамент и трудно се преценява без да си поживял в него.

# 316
  • Sofia
Аз пък преоткрих запада Simple Smile. Мислех,че изток и юг са верните посоки. Ама, се оказва,че изток през зимата си е нула слънце . Виж запада намазва 2-3 часа, ако няма облачност. Зависи и точното изложение,де . Всяка посока е от 45 градуса и се усеща дали си изтока до севера или изтока до юга Wink Дано някой ме разбра .
Тие в червено се наричат североизток и югоизток. Чистия запад няма как да имате слънце 2-3 часа през зимата. Сигурно сте югозапад  Wink
Съвсем чист изток сме - 80 градуса,ако това помага Simple Smile. Да, изразила съм се грешно .Имах предвид изток до югоизток или изток до североизток .

# 317
  • София
Аз пък преоткрих запада Simple Smile. Мислех,че изток и юг са верните посоки. Ама, се оказва,че изток през зимата си е нула слънце . Виж запада намазва 2-3 часа, ако няма облачност. Зависи и точното изложение,де . Всяка посока е от 45 градуса и се усеща дали си изтока до севера или изтока до юга Wink Дано някой ме разбра .
Тие в червено се наричат североизток и югоизток. Чистия запад няма как да имате слънце 2-3 часа през зимата. Сигурно сте югозапад  Wink
Съвсем чист изток сме - 80 градуса,ако това помага Simple Smile. Да, изразила съм се грешно .Имах предвид изток до югоизток или изток до североизток .
Ако сте Изток съм съгласна за 2-3 часа зимата, но чист запад е невъзможно

# 318
  • София /Абсурдистан
Ние сме на нисък етаж с изложение изток-запад. Е лятото няма друг такъв пек в западната част. Около 13 часа пеква слънцето в западните прозорци и е така чак до залез. Без климатик е абсурд да се мине, освен ако човек не иска жив да се опече. Не помагат нито щори, нито плътни завеси, нищо, опитвала съм какво ли не. За това лято мисля да сложа някакъв сенник ли, знам ли и аз какво вече. Слънце и жега, та знае ли се, хем отпред има голямо дърво череша и уж някаква малка сянка дава. Дограмата  започна да се скапва, гумените уплътнители заминаха, това лято ще викам хора от фирмата за дограми, които ги сложиха, за да ги сменят. Откъм източната част нищо им няма. А през зимата е доста студено в западната част и е ветрилник. В офиса е чист запад, но 18 етаж и през лятото е огнен пъкъл, 2 броя мощни климатици почти не се справят, а през зимата е много студ, включваме допълнително и конвектори. На никого не препоръчвам да купува жилище само само със западно изложение.
В източната част в къщи слънце има от изгрев до към 12.30 - 13 часа на обяд, а през зимата има завет и е топло.
Има значение и къде е блока, дали пред него има и други сгради. Нашият блок е някак си в ниското между много други блокове и в топло време става задушно, няма никакъв полъх на вятър, без климатик не може.
Мисля си, че югоизток би бил добър вариант.

# 319
Чистия изток също не е много яко - лятото сутрин в 7ч вече пече, та се не трае. Close Зимно време почти няма слънце - току изгрее и се завърти и не пече.

# 320
  • Sofia
Чистия изток също не е много яко - лятото сутрин в 7ч вече пече, та се не трае. Close Зимно време почти няма слънце - току изгрее и се завърти и не пече.

Именно. За себе си съм решила другия път ще търся някакви полу- изложения Simple Smile

# 321
Мен по - скоро ме притеснява жегата през лятото, за зимата не се притеснявам дали и колко слънце ще има.
Живяла съм все с южно изложение и не мога да преценя. Няколко месеца бях на квартира изток - запад (не знам дали бяха "чисти" посоки и или малко полу-посоки  Rolling Eyes ) и си беше страшна жега, но беше на 8 - ми последен етаж, нямаше читава дограма и като цяло трудно се издържаше във всички стаи дори и в източните, затова не мога да преценя как би било в апаратамент изцяло западен.
Като ходихме на оглед беше добре, ама то сега и слънце няма  Mr. Green

# 322
 Споделям личен опит за апартамент западно изложение - лято адска жега, зиме кучи студ. Но за това допринася факта и че е краен.  Изток определено -ДА.

# 323
  • In the shadows of my mind
Сестра ми живее в чист запад. Лятото е ад, от обяд нататък в апартамента не се диша (5-ти етаж от 6). На терасата всяко живо растение умира скоропостижно, а да излезеш да вечеряш и да се насладиш на гледката (тя има такава) може чак след залез, а понякога и тогава не става, защото сякаш сградата се е напекла и излъчва топлина. Без климатик не се диша.
Аз съм в север - изток - юг. Сега през зимата слънцето изгрява и осветява 2 часа, после се обръща и вече не грее директно, но в стаите е светло. Лятото осветява до към 12 - 1 на обяд, много приятно. Терасата ми е изток и вечер е чудно (когато е топло де).

# 324
Здравейте, имам въпрос и ще помоля за съдействие ако някой е наясно с тази ситуация. Преди доста време харесахме един апартамент в Хладилника на ул. Банат само че сградата беше зарязана от строителя още през 1997г. ( хората си живеят в нея ) което ни отказа от покупката. Сега ни се обади собственика ( той живее в чужбина ) и казва, че имат А 16 от юни 2015г. ( изпрати ми и документа ), но все още са на промошлен ток. Той не е на ясно защо няма се много със съседите, това което споделя е, че има съмнение че част от съкооператорите правят някаква шашма с тока  ooooh!. Някой има ли идея каква може да е причината толкова време да не им пускат нормален ток, или от къде мога да получа адекватна информация?

# 325
От ЧЕЗ няма ли да знаят?

# 326
  • In the shadows of my mind
Причните може да са много:
- инвеститора / строителя дължи много пари и преди погасасяване на тези задължения не може да се направят индивидуални (при нас беше такъв случая)
- съкооператорите не са се организирали (незнайно защо)
- има някакъв проблем (трафопост, кабели, кой знае).
Проучете на място, особено, ако имотът представлява интерес за вас. Просто питайте Simple Smile

# 327
  • София
Kaк ще вземат Акт 16 без завършени и пуснати в експлоатация външни връзки? Това си е скандално...
Вижте сградата - дали в нея има трафопост. Ако няма дали при таблата с електромерите има електромери и дали влизат външни кабели за захранване от трафопост в близост  Confused

# 328
От понеделник се захващаме сериозно, благодаря за съветите сега поне имаме насока от къде да почнем  Blush

# 329
Здравейте, замислили сме се за закупуване на двустайно жилище в Пловдив. Гледам обяви, не мога да разбера реални ли са. Възможно ли е да си купя такъв апартамент за под 30 000 евро? Споделете, ако сте доволни от конкретна агенция. Засега сме на етап информация и обмисляне. Харесала съм една нова кооперация в Кичука, до Нептун, не мога да намеря информация за нея.

Общи условия

Активация на акаунт