Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-13

• 101 373
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
защото ще се купи бързо  Peace

# 556
Това е друг въпрос, според мен където и да е в България не си заслужава повече от 10 000, ама никой не ме пита мен - търсене и предлагане. Щом цените са високи, явно причина има  Simple Smile
Причината е само една - алчност Grinning

# 557
по скоро търсене и предлагане
сметни колко ще ти струва да построиш жилищна кооперация и ще видиш, че цените на жилищата не са космически  Peace

# 558
по скоро търсене и предлагане
сметни колко ще ти струва да построиш жилищна кооперация и ще видиш, че цените на жилищата не са космически  Peace

Ако някой може да сметне, да го направи и да видим Simple Smile

# 559
Причината е само една - алчност Grinning
Опитай да обявиш измислена оферта - прекрасна, идеална, най-най, на цена, която е нереална. Нищо не може да стане, колкото ида е алчен продавачът, ако цената не отговаря на реалността.
Просто физически няма кой да извади толкова пари, а дори да ги има няма да ги даде.

# 560
Ще го семтна, но  Първо ще потърся в нета вече сметнато Simple Smile

"""""""""""""""
Сега ще ви дам ориентир за цените към момента по позиции.

Груби цени:

Груб строеж труд с материали - 110-130 евро/м2 РЗП жил.площ

Груб строеж само труд – 30 – 40 лева /м2коструктивното РЗП зависимост от сложността на изпълнение

Прецизни цени:

Изработка на кофраж само труд– 8 лв./м2

Изработка на кофраж с кофраж на строителя– 16 лв./м2

Полагане на бетон – 8 лв./м3

Монтаж арматура – 0.30лв/кг

Зидария единички – 12лв/м2

Зидария четворки – 8 лв/м2

Естествено моите цени са по ниски но не му е тука мястото.

Има и още някои неша но вече колегите ще протестират.

Това е засега, като имам повече време ще продължим да нищим други важни въпроси в строителството

Ако нещо не ви е ясно питайте телефона ми е 0879372727. ''''''''''''''''

Ето и линк към страницата  Rolling Eyes  http://forum.imoti.net/read.php?17,374079

Последна редакция: чт, 02 фев 2017, 18:12 от Лорд Самързби

# 561
Публична тайна са цените - 300- 350Е на кв. м . излиза на строителя, със се сичкото, до акт 16. Всичко друго е балон.

# 562
Публична тайна са цените - 300- 350Е на кв. м . излиза на строителя, със се сичкото, до акт 16. Всичко друго е балон.

Зависи къде и какъв тип строителство.  Naughty

# 563
Добре де, вие ако сте строител, ще строите ли ей така, за подарък?
С никаква изгода за вас? Нали и печалба трябва да имат.
Освен това, който поне има бегла идея от икономика, е наясно, че в/у ценообразуването влияят много фактори, не само основното вложено.
Реално стойността на материалите е една и съща във всички точки на страната, но цените са много различни. Защо няма балон в Лом? Ами просто е - няма търсене. Пък вие си смятайте бетон и тухли.

# 564
Не съм строител, по довършителните съм, но ходя по строежи цял ден и чувам тва, онова. За парцел в Бояна е 300, с печалбата, от първа ръка. Не съм чувал за драстично поскъпване а стр. мат. И ние си работим на същите цени. Къде отива горницата newsm78

# 565
Аз само 'пуснах' сметката Simple Smile Не споря. Негово Величество Пазарът движи продажбите Simple Smile Ако аз съм инвеститор, ще гледам да взема колкото се може по-висока цена, но ако ми я дадат. Ако не - ще продам на тази цена на която се договоря с купувача. Може и да искам един милион, ама накрая ще продам на 35 000  (примерно)

# 566
Не съм строител, по довършителните съм, но ходя по строежи цял ден и чувам тва, онова. За парцел в Бояна е 300, с печалбата, от първа ръка. Не съм чувал за драстично поскъпване а стр. мат. И ние си работим на същите цени. Къде отива горницата newsm78
Нали това казвам - материалите са еднакви, други са факторите.
Вместо да гледаш в чуждата паничка, намери парцел, инвестирай, и продай с такава печалба щом е толкова лесно.

Търсене-предлагане.
По същия начин и за майсторите, ако е много търсен, взима повече, ако не, работят си на ниските цени. Също така при наводнение от предлагане на такива услуги, нормално цената да пада. Ако има малко майстори, услугите им ще са скъпи.

# 567
Нали това казвам - материалите са еднакви, други са факторите.
Вместо да гледаш в чуждата паничка, намери парцел, инвестирай, и продай с такава печалба щом е толкова лесно.

Търсене-предлагане.
По същия начин и за майсторите, ако е много търсен, взима повече, ако не, работят си на ниските цени. Също така при наводнение от предлагане на такива услуги, нормално цената да пада. Ако има малко майстори, услугите им ще са скъпи.
[/quote]

Не е лесно да се продаде построеното. Виж колко празни апартаменти стоят 'ей така'. Ако нямаш добра локация, добър маркетинг и управление - ще чакаш дълго, докато проявят интерес към построеното от теб (не става въпрос персонално за някой от форума) Не само търсенето определя предлагането а и възможността да си го позволиш с кредит или кеш собствени пари Simple Smile Чевек се простира според чергата си, иначе пати.

Последна редакция: чт, 02 фев 2017, 21:59 от Лорд Самързби

# 568
Верно е това, цели кооперации стоят. Къде го видяха тва ниско предлагане. И се строи, и строи newsm78. Чак взех да се чудя, кой ще купува newsm78, за ново говоря. И като видя разбрицана панелка, за основен ремонт, на 1 етаж, за 945Е и падам от крушата #Crazy #Crazy Истерията е голяма само. Пуснаха мухата и народа се юрна, като овцете. Mr. Green Да взема да снимам и да ви пускам тук обекти newsm78

# 569
Ако построеното не се търси (независимо дали заради местоположението, разпределението или др. причина), ще се продаде трудно. Т.е. пак търсенето е в основата.

Ако се продава, значи това му е цената, дори на някой да му се вижда висока.

Не разбрах това за кредита - имаш предвид строителя да строи с кредит или?

Общи условия

Активация на акаунт