Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-13

• 101 354
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
Зависи как се поддържа. Ако във времето някъде по етажите има теч, той 'тръгва' на долу, арматурата корозира връзките между панелите отслабват .... о те така те Simple Smile Имаше един репортаж преди време за некви панелки в София (от първите), които направо се разпадаха и няколкото индивида живеещи там мрънкаха и питаха 'кой сега ще им плати' Simple Smile Много е важна правилната 'експкоатация' и.... добрите съседи разбира се Simple Smile
Относно старото строителство - там почти  всичко е спекула Simple Smile

# 586
Здравейте, мисля, че се спряхме на апартамент. Малко ме притеснява изложението-кухня(която ще направим на детска) на запад, хол-на изток и спалня-на североизток. Другото ми притеснение е, че днес ще ходим до банката за договаряне на потребителски и ипотечен кредит. В такъв случай как се процедира? Предлагаме стоп-капаро и чакаме да отпуснат потребителския за депозита ли? Има ли такава практика и дали се съгласяват продавачите на това? Хубавото е, че до понеделник други огледи на апартамента няма да има(кофти наематели).
Става въпрос за Пловдив.Цената е 32000 евро, иска шпакловка н тераса, боядисване на стени и тавани, баня, смяна на дограма и врати, кухня и без обзавеждане.
С оглед отпускане на кредит кое е за предпочитане-тази цена плюс ремонт или 38000 евро, но готово за живеене?

Последна редакция: пт, 03 фев 2017, 08:55 от Шефът Антонио

# 587
Запада и Североизтока хич не са добри изложения..... защо не огледате още малко?

Запада е ад лятото, Североизтока е усоен цялата година

# 588
  • София
Щом ще правите кухня на детска и местена на кухнята в хола и обзавеждане, се пофгответе поне за 20 000 лева за ремонт.  Wink

# 589
Много е важна правилната 'експкоатация'...
Това се отнася за всяка сграда. Има много сринати тухлени къщи. Лошата експлоатация не прощава на нищо.
Но панелът доста търпи, ако помните блок 20 в Ямбол, ей на това му казвам експлоатация  hahaha

Шефът Антонио, много е относително. Ние сме със североизточни спални, но сградата отсреща е така построена, че от прозорците й се отразява слънцето и цял следобед зимата грее  Crazy
Дневната ни пък е на югозапад, но има една чупка на блока и лятото спира залязващото слънце, освен това има балкон отпред и реално не стига повече от 2 педи на него, в стаята въобще. Зимата пък слънцето е ниско и цял ден е огрята чак до дъното.

Дали за ремонт или не - ако намерите нещо по ваш вкус, най-вероятно ще е по-изгодно в готов вид. Но не винаги вкусът на продавача и купувача съвпадат, освен това не можеш да си сигурна дали дограмата е добра или е най-евтината, която ще ти отвее ушите, дали настилките са качествени и т.н.
Моят личен избор е жилище за ремонт, което да си направя по мой вкус.

За кредита - по принцип да, но стоп капарото не е гаранция. Ако им излезе купувач на по-добра цена ще са склонни да платят неустойката, но да изберат него. Затова не бавете потребителския, за да имате Предварителен договор, там сумите са по-сериозни и съответно ангажимента.

# 590
А какво ви е мнението за ЕПК?
Гледам ново строителство в моя град, но нищо не харесвам. При нас е голямо презастрояване при новите сгради. Искам въздух, светлина, градинка. Както беше споменато при панелите и при ЕПК го има

# 591
  • In the shadows of my mind
И преди сме коментирали изложението. За мен всяка посока си имате своите плюсове и минуси. Нещата са многокомпонентни, не може да се отрича нещо, без да се вземат още 101 фактора, които също влияят заедно с изложението.

# 592
А какво ви е мнението за ЕПК?
Гледам ново строителство в моя град, но нищо не харесвам. При нас е голямо презастрояване при новите сгради. Искам въздух, светлина, градинка. Както беше споменато при панелите и при ЕПК го има

ЕПК са доста по-стабилни и дори банките ги финансират с по-голям процент от панелките. Доколкото разбрах при панелите желязната конструкция е само в колоните, а самите плочи са бетон, докато при ЕПК в цялата смеска има желязо (така ни го обясниха, поправете ме, ако греша Simple Smile ).

Ние също се оглеждаме за ЕПК, но единствените, които открих са на безумно високи етажи. Аз съм ОК да речем... до 14-15 етаж. 23ти ми се вижда прекалено високо.

НСЧ, мерси! Т.е да търсим а) саниран панел; б) несаниран със свестни съседи. Grinning

# 593
ЕПК са доста по-стабилни и дори банките ги финансират с по-голям процент от панелките. Доколкото разбрах при панелите желязната конструкция е само в колоните, а самите плочи са бетон, докато при ЕПК в цялата смеска има желязо (така ни го обясниха, поправете ме, ако греша Simple Smile ).

Грешиш Grinning Панелите нямат колони, а носещи са самите панели, които са си с много добра арматура от строително желязо. То бетон без желязо в него не се използва в строителството, защото бетонът носи на натиск, но е слаб на опън, докато желязото носи на опън. Т.е. панелите си имат желязо навсякъде където трябва и колкото трябва. Слабото място на панелите са заварките - там, където се сглобяват два панела трябва да се заварят едни куки и после се запазва. Да, ама при лоша замазка или просто след време заварката се оголва и почва да ръждясва. ЕПК затова минава за по-стабилно, защото няма такива заварки, които да са слабо място. А и понеже са по-големи е ясно, че са с по-добри основи, по-масивна конструкция и т.н.  Ако нещо не почне да пропадат основите с годините един ЕПК може и да е практически вечен при добра експлоатация.

И двата типа обаче имат недостатък спрямо тухлите, че отвсякъде си обграден с бетон. От една страна по-лоша изолация, от друга арматурата прави нещо като фарадеев кафез и изолира от естествените електромагнитни полета в някаква степен. Абее не е фън-шуй Mr. Green

# 594
  • Русе
  Апартаментът който искам да купя е имал много тежести, които брокерите - моя и на продавача твърдят, че са изчистени. Имало е и неплатени сметки към всичките достачици. Какво бих могла да проверя и за какво да внимавам.
   Другият, който харесах е част от мезонет, който е разделен на два апратамента. В момента тече процедура по узаконяване на разделянето на апартамента.

Последна редакция: пт, 03 фев 2017, 12:29 от A m b e r

# 595
A m b e r, за тежести - в Агенцията по вписванията.
За сметките - те не те засягат, това са си задължения на стария собственик. Твоите започват от датата на влизане във владение.

Черна станция, нормална изолация решава проблема. По-важен фактор е изложението и разположението на имота спрямо другите.

# 596

Грешиш Grinning Панелите нямат колони, а носещи са самите панели, които са си с много добра арматура от строително желязо. То бетон без желязо в него не се използва в строителството, защото бетонът носи на натиск, но е слаб на опън, докато желязото носи на опън. Т.е. панелите си имат желязо навсякъде където трябва и колкото трябва. Слабото място на панелите са заварките - там, където се сглобяват два панела трябва да се заварят едни куки и после се запазва. Да, ама при лоша замазка или просто след време заварката се оголва и почва да ръждясва. ЕПК затова минава за по-стабилно, защото няма такива заварки, които да са слабо място. А и понеже са по-големи е ясно, че са с по-добри основи, по-масивна конструкция и т.н.  Ако нещо не почне да пропадат основите с годините един ЕПК може и да е практически вечен при добра експлоатация.

И двата типа обаче имат недостатък спрямо тухлите, че отвсякъде си обграден с бетон. От една страна по-лоша изолация, от друга арматурата прави нещо като фарадеев кафез и изолира от естествените електромагнитни полета в някаква степен. Абее не е фън-шуй Mr. Green

Много добре го е написала  Черна станция Peace

# 597
  • София
За старите задължения- декларация от продавача пред нотариус, че ще си ги поеме Peace В Топлото 2010 г. ми искаха. Понеже скоро пак ми предстои- чета, че сега и фирмата за дялово разпределение трябва да мине за междинен отчет.

# 598

Ясно. Значи са ни го обяснили както се обяснява на дете какво е секс чрез пчелички и цветенца.  Mr. Green
Фън Шуя ще го преживеем, стига иначе да не ни падне на главите.  Laughing

# 599
Антонио, къде е този апартамент?
На мен също не ми харесва изложението.

За ЕПК - аз живея в такъв и нямам никакви забележки.
Лично го предпочитам пред панел и НС.

Общи условия

Активация на акаунт