Боледуване на децата ни - тема 46

• 59 957
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Тета, в кутията има някаква джаджа, в която се слага препарата, натискаш един спусък и рязко вдишваш еднократно.
Ние сме още в болницата. Утре ще ни оравят кръвни. Стискайте палци да са добри. Вчера още вдигаше. Днес съм на тръни да видя как ще е късно вечерта.
Само аб и сироп пие. Казаха, че е късно за противовирусен препарат.

Като писахте за очи, да ви кажа какво ми разказа ветеринарката на котките ни. Нейн приятел го приели с марсилска треска в Инфекциозна. Вадил кърлеж от куче и кърлежът се пръснал и малко попаднало в окото му. Уж веднага се мил, но въпреки това се заразил.

# 526
  • гр.София
Аз също почнах Авирон за детето. В нашата аптека обаче нямаше на хапчета и взех някакви гранули,които се правят на сироп. Трябва да го изпие за седмица. После ще му взема хапчета,днес нямах възможност да търся другаде.
Сега последното ни боледуване с температурата,грип ли беше или друг вирус незнам,но на обяд отидох до личната и вечерта вече имах Т. А съм напълно убедена че там се заразих. Обаче пък детето вдигна Т 2дни след като аз вече нямах.

# 527
Момичета,каквото има да става,ще стане...И мен ме е страх от грип,миналата година боледуват за сефте от грип,но няма как да изолирам семейството..

# 528
Уми, повтарям си тези неща като мантра и пак не мога да се примиря и да оставя нещата на самотек.

# 529
Аз също почнах Авирон за детето. В нашата аптека обаче нямаше на хапчета и взех някакви гранули,които се правят на сироп. Трябва да го изпие за седмица. После ще му взема хапчета,днес нямах възможност да търся другаде.
Сега последното ни боледуване с температурата,грип ли беше или друг вирус незнам,но на обяд отидох до личната и вечерта вече имах Т. А съм напълно убедена че там се заразих. Обаче пък детето вдигна Т 2дни след като аз вече нямах.

Много гаден е този сироп между другото. А видя ли някъде какво е количеството на получения разтвор? Пише да се добави вод до линията, но колко се получи и за колко време ще стигне не е ясно. Давам го 2х5 мл.

Дъждец, стискаме палци!!! Дано не вдига повече температура.

# 530
И аз се чудех колко точно вода да сложа - вътре в листовката е указано количеството. Цапа ужасно - да предупредя, и изпражненията стават катранено  черни, да не се уплашите.

# 531
  • София
Дъждец, стис палци и от нас  Praynig

Да се оправят и всички болни, а току-що оздравелите дълго да са здрави!

Ние от днес сме с болни гърла и сополиви носове - два броя, кака и батко (плюс аз, естествено, три броя). Дадохме панадол, ефизол, биогая и пръснахме назик в носа. Дано не вдигнем Т, че от тук, като чета последната тема, а и от това, което слушам по радиото като новини, се притеснявам ужасно. Който казва малки деца - малки проблеми, големи деца - големи проблеми, не е особено прав  ooooh!.

# 532
Добре бе,защо не се дава Нурофен при шарка?Док днес каза да редувам.Аз днес в 13ч.на 38,2 дадох панадол.В 19,30ч.я заболя главичката 38 и пак панадол.Ми сега 38,3.Ако продължи така давам Нурофен.Друго нямам.

# 533
Момичета, много пишете...не смогвам Tired Темата май все е много активна по това време на годината ooooh!
Моите хора може утре ще ги изписват. Днес са взели кръв и тромбоцитите са 58 вече. Естествено, ще се изпише лечение и за вкъщи, но вярвам, че ще е успешно. Вече ще чакам и препоръки относно бъдещи боледувания, че ме е страх след тази случка...не че скоро ще види градина де. Сега ще си го къткам вкъщи сигурно дълго време Naughty

# 534
  • гр.София
Уми и аз бих дала Нурофен.
За Авирона,аз така и не я видях тая линия. Видях някакви точки под гърлото на шишето и сложих до там. Пише че шишето е 125мл,давано за грипно състояние 3*5мл ще стигне за 8 дни,по 2 пъти ще стигне за повече. Но на листовката пише да се изпие в 7 дневен срок. Дали ще му стане нещо ако го давам докато свърши  newsm78
На моя му хареса на вкус Simple Smile

# 535
Авирона го направих според указанията и ми стигна точно за 7 дни. Не вярвам нещо да стане, ако се пие 8 дни.

# 536
Момичета, кажете може ли хекслгин да се дава и при астма. Не може да свалим 39гр. Колко време след нурофен се дава?

# 537
Деси,колко време мина след нурофена? Действай с компреси.Аз съм давала хексалгин час,час и половина след нурофен.

# 538
  • shumen
Мутафова,и аз бих носила маската в магазина,а не после вкъщи.А и веднага мия ръце като вляза в нас.Същото се отнася и за детето.
Уми,аз бих дала Нурофен също.
Тете,то и нас вчера ни гледаха като извънземни в детско,че сме с маски,ама хич не ми пука.
Палитре,аз моя сега след 2 лежане го държах месец и половина в нас и пак се разболя и е на АБ.
Деси,за хексалгина не мога да помогна много.Аз съм давала 2 часа след Нурофена,но не знам дали при астма може да се дава.
Аш,да се оправяте скоро.Дано е нещо леко и мине бързо при Вас.
Дъждец,дано Ви изпишат утре и да е добре детенце.
Аз днеска си взех Нурофен и Нео ангин за гърлото.За сега положението е малко по-добре и не ме боли чак толкова ухото и гърлото,поне докато им трае действието.
Тете,у нас брат ми се разхожда така като твоя мъж и малкия гледа от него и днеска цял ден повтарям като латерна да се обуе и облече,ама кой ли ме чува.И сега,ако някои се скапе,ще скапе и другите.

# 539
  • гр.София
А аз(да не ми се смеете),като се прибера от магазина или където и да е с много хора,първо свалям якето и панталона на терасата,мия ръце и прочиствам носа с морска вода. Панталона и якето ги изтупвам и оставям да се "проветрят"  Mr. Green  Детето като се прибира от разходка също мие ръцете,чистим носа и пръскам сребърна вода накрая.
Когато бяхме до личната за да го прегледа,въпреки че беше с Т аз чаках с маска реда,а мм в колата с него. Като стана време да влизаме го вкара с маска до кабинета. Друг е въпроса,че вътре е същия бациларник... Ама каквото мога да направя го правя,не се пестя. Даже не ми идва на ум мисли от рода,"ами немога да го изолирам","немога да го опазя от всичко" и т.н . Каквото мога го правя. Не ме затруднява,да не би да ми е по-лесно да го гледам болен.

Общи условия

Активация на акаунт