Боледуване на децата ни - тема 46

• 59 915
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Слагаш да легне настрани и се молиш да не се събуди като зеленчук. Викаш бърза помощ,които могат да бият диазепам. Не се бърка в устата,не се вади език. Не се слага инжекция вкъщи,з.има риск от спиране на дишането. Ректален диазепам може да има под ръка, за да прекъсне гърча. Има и тема отделна за ФГ тук някъде. ЕЕГ чак след две седмици,не веднага...

# 601
# 602
Аш, Hug  Joy Нали знаеш, че мечтата ми е да изкарва вирусите като повечето дечица в темичката - по няколко дни и пушка, а не по месец усложнения и влачене по доктори. За гърч сестрите от Пирогов ми казаха да обърна детето на една страна, ако мога, и да следя да не си глътне езика (обясниха ми и ваденето му с лъжица или пръст, свит на кукичка). Казаха, че изглежда много страшно, но да не си представям ужасии, най-често нямало никакви последствия. Това при онези 41°, когато щях да инфарктирам, добре, че не получи гърч.

# 603
  • София
Леле, момичета, благодаря ви  bouquet. А този ректален диазепам ще ми го продадат ли в аптеката без рецепта  Confused?

Сега ще образовам и ММ, макар че го хванах, че преглежда тайно темата ни (беше си оставил отворен браузър на телефона  hahaha)

# 604
Ааа...че къде ги тези в темата, дето ставали пушки на втория ден Rolling Eyes Аз таквиз не видях newsm78

Аш, те ще им обяснят докторите. Болничко ли е било детенцето..милото то. Как е сега? Ако е обикновен ФГ, в рамките на същото боледуване няма да се повтори...това като успокоение за майката малко Peace

Ректален Диазепам от Сърбия или Гърция само. Тук има само на ампули.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=683281;topicrefid=19 тук има мнения и опит от първо лице.

# 605
  • София
Тете, била е болна, вдигнала е Т, не са могли да я свалят и е направила гърч. Сега е добре детето, но влязоха за малко в болница. Под 3 г. е детето.

# 606
Да не я е налазил грипа? Няма страшно, то е минало вече страшното....сега да контролират Т. Хексалгин да имат, за сваляне. Да редуват нурофена и панадола, ти ще им обясниш как. А какво е основното заболяване-вирус ли? Т само да държат под контрол...да не чакат да се качи много и тогава да дават нурофените, а регулярно да си дават Peace

# 607
  • гр.София
Тета,мога да те опровергая че в рамките на същото заболяване не се повтаря гърч. Момиченцето което постъпи след нас(в същата нощ приеха 3 деца с гърч) направи още два гърча в болницата. 
Аш доколкото ми казаха лекарите в болницата и личната после в бг все още няма супозитории диазепам. От Македония или Гърция най-близко,с рецепта. Тя ми даде две да имам,срока им изтича март 2017г. И после ще си набавя за всеки случай. Ние също мислихме,че си е глътнал езика и мм му бърка в устата,после лекарите ни се накараха да не правим това. Беше му разранил венеца зверски. Да не дава господ на никой!

# 608
Взима се зелена рецепта от джипито за диазепам на таблетки, от които в някои аптеки правят свещички. В Сф бях намерила една такава, но и в Плд намерих, не е нужно от чужбина да се внасят.
Казват, че простия ФГ минава без последствия за детето. Мисля, че не искам да разпитвам защо се споменава за втори път "зеленчук"  Tired

# 609
Ако е прост ФГ, тогава не се повтаря. Ако е усложнен-може. Нека се разграничават.
Уж е без последствия, но всъщност мозъка дава на късо, а това не е шега работа..

# 610
  • София
А какво е основното заболяване-вирус ли?

Вирус, но братовчед ми не ми каза да е грип, макар че може и грип да е било. Разпитва ме горкият защо не пада температурата, защо не се влияе от лекарства, ей такива работи. Казах му да си заредят хексалгин. Аз от параноя се оказа, че съм с три чисто нови опаковки хексалгин в нас. Като съм ходила до аптеката, няколко пъти съм купувала, забравяйки че това лекарство вече го имам  Rolling Eyes. За диазепама - предполагах, че е с рецепта. Да се надяваме да не се случва на никой, тогава  ooooh!.

Скрит текст:
Зачетох другата тема за ФГ. Лоши работи.

# 611
И аз днес хвърлих две отворени опаковки хексалгин Crazy Пълни почти, сигурно без десетина капки само ..но те нали само 6 месеца след отварянето го дават, но моите бяха и с изтекъл срок на годност освен това, та ги потирих в коша. Аз като ви казвам, че все кукувици сме се сбрали тука Rolling Eyes Mr. Green

Да не плашим хората тук, и малкото със здрав разум, дето са останали

Скрит текст:
Аш, висока ли е Т. Да редуват на 4 часа нурофен и панадол, регулярно...да го разсъблекат и един леген с вода пред него, да си играе, да го мокрят...Ти нали си спец, обясни им там кво що да процедират. Да дадат хексалгин, да не се мъчат...
Скрит текст:

# 612
  • София
Бе, какво да не плашим хората - според мен всеки, който чете тука, трябва да има хексалгин и отирелакс в домашната аптечка, наред със задължителните (панадол, нурофен и всичко друго, което родителите държат вкъщи). Не че всички деца понасят хексалгина, но това е друга тема. Просто не знаеш кога може да ти потрябва.

Моите хексалгини са неразопаковани - просто явно имам афинитет да колекционирам. В същото време днес ми се наложи да дам ериус на баткото, защото много взе да го дразни сополът и да кашля - оказа се, че сиропът е свършил. Дадох му половин таблетка от моите (т.е. 2.5 мг, което е съдържанието в 5 мл. сироп). Татко му поиска аспирин, също нямаме. Затова пък - парацетамол - 6 опаковки  Wink.

Скрит текст:
Тет, благодаря за съвета. Горе-долу и аз това му казах.

# 613
  • Варна
Вижте сега, по въпроса за мерките и разбирането. Аз проявявам разбиране, мисля, че това е ясно. Всеки се страхува, дори и да не е предразположено към гърч детето достатъчно е да направи усложнение от грипа и да стане много по-зле от гърч. Не е там въпросът да си представяме страхотии и да говорим кой е най-заплашен и кой най-страшни неща е преживял покрай детето. Въпросът е като се вземат мерки те да са адекватни, а не след дъжд качулка. Например - маска на опасните места, а не след това вкъщи да ходим маскирани. Или пък просто измиване на ръцете вкъщи и смяна на дрехите, но чак от изтърсване мисля че на всички е ясно, че няма нужда, а няма и полза, вирусите не са трохи да ги изтърсиш. Такива неща имах предвид аз лично, и през ум не ми минава да омаловажавам или да се подигравам с нечии страхове. Но все пак е добре да запазим здравия си разум, дори и само за да сме максимално полезни на децата си.
Аш,
хексалгин имам, ама за отирелакс за сефте чувам.

# 614
И аз не съм чувала отирелакс. Сега ще го прочета.

Общи условия

Активация на акаунт