194-ти Немски коледен базар

• 66 570
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
  • И аз не знам къде
При нас големия още в яслата имаше екскурзия с преспиване,като преди това една вечер пробно в яслата. Децата бяха много щастливи. Имахме си whatsup група , в която учителите ни праща снимка на всяко дето кога е заспало,като пристигнаха на игрите в парка,въобще добре организирано. Притесненията си бяха единствено в нашите глави без причина.

# 661
Германия не е това, което беше - вчера ходихме в селския ни плувен басейн и преживяванията ни не бяха от най-прекрасните.
Назначили нов спасител - чиченце от Африка с фигура, която аха да грохне, едвам върви. Кого ще спасява тоз, въобще не знам, първо себе си трябва да спаси. Но ходеше като някоя свекърва подир всеки, който не спазваше правилата на басейна и дуднеше. Немският му беше пълна трагедия.
Имаше голяма група бежански тийнове - вдигнаха целия басейн на главата си. Поведение типично за южни страни - шумно, кресливо, невъзпитано и изцяло на арабски си коментираха, но знаеха немски. Сваляха се с дъщеря ми, но грозно и неприятно. Нея я хванаха караастанчовите и искаше да си ходи веднага.
Имат проблем с интеграцията - въобще не им се получава и не могат да си свършат работата като хората.
Ще го ядат и пият тепърва.

# 662
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
поне е ходел и е дуднел... можеше да си кюта нейде.

при нас има един erholungsgebiet с езеро (може лодка да се наеме), хубава детска площадка. та там е позволено да се грилва свободно.
обикновено уикендът е препълнено.
един път бяхме и скоро няма да ида уикенда: много от забрадените, като си помъкнат челядта, която не могат да овардят и лошо ми става... като катун са.

моето дете стои сума ти време от пясък някаква конструкция, те като дойдат и първото нещо е да скочат и да го разрушат.
моето дете ходи и ги разгонва. по едно време му писна и на него...

за жалост и ние ще го ядем, и ние сме тук.
това е положението. Rolling Eyes

# 663
    Ние вкъщи картофите си ги белим, та и тя там си ги обелила, обаче се оказала единствената. Всички други си ги изяли целите. Минала някаква монахиня и казала, че не е добре да се хвърля храна и че в кората са най-полезните вещества на картофите и трябва да ги изяде. И дъщеря ми толкова се шашнала, че си изяла обелките. #Crazy

вчера много се смях... милата!  Hug

моето дете вкъщи не яде картофи. в Дг обаче яде: варени, на огретен - яде.
вчера решавам да му направя риба и за гарнитура направих картофи на две срязани и запечени с кората.
вдигна ми невероятен скандал, че съм му сложила картоф в чинията.
казвам му: нали в ДГ ядеш картофи, защо не ядеш и вкъщи?
той: ям, ама не такива мръсни!  Joy

та, ако моят син беше на мястото на дъщеря ти, щеше гладен да си легне, но нямаше да яде картофи.  hahaha

# 664
Вечерница, Confused.

От наше село поне има хубави новини – няма да строят две от предвидените общежития за мигранти. Едното трябваше да е на края на нашата улица. Не знам какво направи нашият кмет, но явно размотаването върши работа. В съседните общини построиха няколко сгради с доста места и явно просто в момента няма нужда от повече.

ДжейДжей, и аз се надявам да ме изненадат така. Пред детето не показвам колебание, де. Говоря му колко ще е хубаво и забавно ако стане дума за това.

Neat_W, такава екскурзия вече я намирам за напълно безсмислена, но щом им се занимава на възпитателките... Grinning

# 665
Новопостроените сгради за бежанци стоят празни при нас, само в първата построена сграда има настанени семейства. Имаше съобщение в селския вестник, че новопостроените сгради ще се ползват като социални жилища.

Екскурзии с нощувки в детско-градинска възраст намирам за неособено добра хрумка и не бих си пуснала децата. Те попораснаха де Simple Smile, но по принцип не съм ОК с това. Нощуване в градината на бъдещите първокласници и после ритуалното "изхвърляне" от градината на другата сутрин - беше чудесно преживяване за моите деца, не е за пропускане.

# 666
В нашата фирма има арамейци, дето от около 40 години са тук и още не могат да се интегрират. Изключително глупави, невъзпитани, а бе имам чувството че тия хора в горите са живели.
Аз да кажа, че в събота ходих да навестя студента в Аахен и както винаги една от спирките беше магазина за шоколади на Линд, по-евтино от пакет 600 гр за 4,90 Е не видях. Взех има-няма 4 кг шоколад, ей така да има поне до Великден  Mr. Green. Пълна лудница беше в магазина, всеки мъкнеше по един кашон на излизане.
Отзад обаче има един друг магазин Ламбертц, дето има много евтини сладки и бисквитки, препоръчвам го на тези, които не са ходили.

# 667
не ми говори за Аахен  Crazy
всеки път имам чувстото, че ще хванем диабет след посещението на града. аз и принтените обичам. Crazy
Ламбертц имат едни хубави nusseckchen  Crazy

# 668
Здравейте, Мами. Надявам се, че ще можете да ми помогнете.
Искам да поръчам количка за сина ми от немски сайт. Има ли някой, който е поръчвал от него да ми даде отзиви дали е сигурен сайта? Благодаря предварително
http://www.bambinokids.de/cybex-callisto-royal-blue-blue:p:1899: … 8ak6mf781jcmpeg90

# 669
  • The QC to be!!!
В нашата фирма има арамейци,
Скрит текст:
дето от около 40 години са тук и още не могат да се интегрират. Изключително глупави, невъзпитани, а бе имам чувството че тия хора в горите са живели.
Аз да кажа, че в събота ходих да навестя студента в Аахен и както винаги една от спирките беше магазина за шоколади на Линд, по-евтино от пакет 600 гр за 4,90 Е не видях. Взех има-няма 4 кг шоколад, ей така да има поне до Великден  Mr. Green. Пълна лудница беше в магазина, всеки мъкнеше по един кашон на излизане.
Отзад обаче има един друг магазин Ламбертц, дето има много евтини сладки и бисквитки, препоръчвам го на тези, които не са ходили.
арамейци? Може би ще ми се изсмееш, но от коя държава са тези арамейци?  newsm78

# 670
  • Германия
Сирия или Ирак. Малцинство са и явно си живеят по "собствена концепция "

# 671
В моя курс по немски тук имаше трима сирийски арамейци. Бяха християни, много интелигентни и възпитани. Изобщо не ми направиха впечатление на шумни или неприятни. Така че си е до човека. Аз какви българи тук в Германия съм виждала по улиците, как се държат и говорят, никога не бих се спряла да ги  заприказвам или  да им кажа, че съм българка. И не са роми, чисти българи са си.

# 672
За арамейците чух за първи път когато дойдох в Германия. Държавата им се е разпаднала преди 30-40 години, не знам точно. Една част от тях са християни. но по личните ми впечатления и те живеят 100 години назад. Те са много спестовни, бащата прибира парите на всички, женят се за братовчеди, и така парите не се пилеят и остават в семейството.  Shocked Мъкнат се на тумби и по цял ден обикалят евтините магазини. Мнооого са далеч от Европа и европейската култура. Най ми става драго като видя нашите българи с анцузи по улицата и в супермаркетите  Mr. Green

# 673
 Аз какви българи тук в Германия съм виждала по улиците, как се държат и говорят, никога не бих се спряла да ги  заприказвам или  да им кажа, че съм българка. И не са роми, чисти българи са си.

А аз пък какви нашенски цигани съм виждала тук, даже не знаех че съществуват. Не можеш да кажеш че са такива, ако не завържеш някакъв разговор и не поразпиташ нещо за тях.. Нито говорят помежду си на цигански, нито им личи. Накрая се оказват я копанарски цигани( т.е. някакви румънски видове), я турски, я не знам си какъв вид. Но все цигани. Stop Само по обноските и викането им на обществено място ти ''светва'', че има нещо циганско.
Така че, ти как разбра, че са ''' чисти българи'', като даже и не сте се заговорили?

# 674
Както казва един мой познат тук - циганинът го познавам от 100 метра в гръб!

Общи условия

Активация на акаунт