Искам да кажа ... (101)

• 56 120
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
Аз украсявах с шоколад, повече ми харесва. Иначе ние имахме пеперудки, мечета, пингвинчета, котки, патета, пилета... Simple Smile

# 301
  • София
Вие сте луди! Къде е сватята да говорим за съществени неща, а не за айсинг Simple Smile.
Тук съм, но винаги се скатавам когато дойдат рецептите.  Mr. Green

# 302
Ей ми нескопосания опит от преди няколко години - https://www.facebook.com/photo.php?fbid=481922321860708&set= … ype=3&theater

Няма лошо да се пускат рецепти, ама и малко по-различен празничен дух си трябва, а и съм преяла. Кажи какво ще правите с девойките?

Кажи ми и номера на крака на Кати, защото по познатата ми съм решила да и пратя селски ботуши.

# 303
Даун, честит рожден ден, желая ти здраве и късмет. Не го отписвай още предписанието на Кучовска, има време:)))
Екатерина, честит нов дом, нека е изпълнен със смях и щастие!

Тъй като нямам традиции, които да нося от семейството и никога не сме празнували в детството ми, не ми идва от вътре. Но винаги съм се чувствала ощетена и затова държа да правя празници за децата. Да украсявам, да пека меденки, да сервирам постно меню на Бъдни вечер и т.н. Искам да имат хубави спомени. Въвеждаме си наши традиции, печем фъстъци и орехи на всяка Коледа и гледаме коледни филми.
Приятно е, уютно. Не го правя заради канона, защото имам особено мнение за църквата. Вярвам в Бог силно, но нямам потребност да ходя някъде да паля свещи и да се кръстя по подразбиране.
В хотела също сервираме изцяло постно меню и много рядко на 24-ти някой поръчва друго.
За Коледа винаги правя капама, всички много обичаме.

Постните сарми и чушки, искат подправки и мазнина, иначе са безвкусни и сухи. Слагам чубрица, черен пипер, джоджен и моята тайна ситно нарязана манатарка, замразена или сушена. Ориза кавърдисвам в тиган с подправките, слагам червен пипер и куркума също, та се харесва у дома, вода 2 към едно спрямо ориза. А и кромид лук ситно нарязан и запържен до златисто. Много вкусни ми се получават bowuu

Нашия приятел от Дубай ни е на гости, на Коледа ще го каня у дома. Капама няма да яде, заради свинското и се чудя какво да му преложа, може би агнешки котлети или нещо телешко, но второто не съм готвила на стек и може да се изложа.

П.с. Даун, заминавай да лягаш!

# 304
Ха ха Жаки, пепел ти на езика Simple Smile.

Отивам ей сега, само още малко  Mr. Green

# 305
Жаки, като спомена манатарки- купуваме винаги като минем през Котел. Мъжът ми ги обожава, така вкусно миришат като си ги прави  Crazy, обаче мен адски ме  е страх, и на децата не давам дори да опитат. Като гледам какви мургавели ги берат....и предават после, а ние ги купуваме от там....шобе ме е  newsm78

# 306
  • София
Кажи ми и номера на крака на Кати, защото по познатата ми съм решила да и пратя селски ботуши.
Ахахаха, Даун, няма нужда, бе душа, прати й един гланц за устни, повече ще се зарадва кифлето.  Laughing
(Иначе носи 36 номер.)

# 307
Жаки, като спомена манатарки- купуваме винаги като минем през Котел. Мъжът ми ги обожава, така вкусно миришат като си ги прави  Crazy, обаче мен адски ме  е страх, и на децата не давам дори да опитат. Като гледам какви мургавели ги берат....и предават после, а ние ги купуваме от там....шобе ме е  newsm78

Рая, манатарката има двойник, но не е смъртоносен. Много рядко може да доведе до фаталност. Познава се лесно. Единствената наистина смъртоносна гъба е зелената мухоморка, която е двойник на печурката - не на култивираната.

Проблем с диворастящи гъби може да има и от натряване и отрови, които те поемат. Целия Европейски пазар е залят със сушени манатарки, брани, къде ли не. няма до сега драна, така че не се притеснявай.

Да бе, на гланц повече от на Ъгг  Wink.

Ще ги меря по мен значи, аз съм 37

# 308
Райче, поне 20 кила годишно заминават у нас. Обожавам ги, с масло, в ризото, с пиле и сметана, чудни.
Като деца с брат ми беряхме по цяло лято и продавахме, познавам ги, един чичо гъбар ни научи да разпознаваме двойниците. Има едни досущ същите, но като ги отрежеш посиняват. Всички ядем, не ни е страх. То човек се отрови от печурки, купени от магазин. Като ти е писано да се удавиш, няма да се обесиш, нали знаеш Mr. Green Винаги купувам от един и същ човек, който от години само с гъби се занимва.

# 309
И мен ме е страх от гъби, така че внимавам. А и отсега казвам, че гъби, готвени от снаха ми един ден, няма да ям Wink

# 310
Като оня виц- Жена кани съпруга си на вечеря, хайде, мило, заповядай, такова ризото се яде един път в живота Mr. Green

# 311
Като оня виц- Жена кани съпруга си на вечеря, хайде, мило, заповядай, такова ризото се яде един път в живота Mr. Green
А, баш Simple Smile Както казваше една колежка, какъвто и предбрачен договор да ме накара да подпиша, не може да ми забрани да готвя гъби.

# 312
 Joy или гъбена супа  Mr. Green. Ох, искам пачи крак и сърнели ама няма тук. Има много манатарки, но не смея, защото растат по поляни, които са пръскани.

# 313
Даун, да си жива и здрава!
Екатерина, честит нов дом, здраве, щастие и късмет в него.

Айсинг си купих, продават го директно с едно като писалка.
В семейството ми се спазват традициите и съм на мнение, че това ни е запазило. Спазвали са ги от векове, коя съм аз за да ги наруша. ( Семейството ми са преселници от Анадола, имало е български поселища там, и са си запазили обичаите през вековете и независимо от обкръжаващата ги действителност).
та нечетен брой постни ястия ще има, както и бъдник в камината. Като рязаха дърветата, специално си запазих дънери ( за ужас на мексиканските работници). Паканили сме на гости наши приятели за Коледа, а преди това ще сме на обяд коледен в съседите ( за там ще правя баница) - ще е тако-с обяд, надявам се да пооткрадна идеи за мексиканската ми вечер. един приятел има няколко мексикански ресторанта, и се майтапеше, че ще направи този обяд като уркшоп- да се учим да готвим мексикански храни.
това казано от грък  Mr. Green
ия този грък е женен за мексиканка и се майтапехме с нея. Жената каза, че това което сме гледали в "Моята голяма гръцка сватба" си е жива истина. Както каза тя, само статуята дето я нямаше в къщи. Приела ортодокса и се движи изцяло по гръцките обичаи.
за Коледа сърми ще правя, зелката е купена и е във фризера.

Жаки, ако съм на твое място не бих правила стейк, мисли нещо друго

# 314
  • Euskal Herria
За айсинга - купих готов, една голяма кофичка е.
Скрит текст:
От хартия за печене си направих пош и така регулирах колко тънка да е струйката. А и лесно се работи.
За приготвянето му - ако белтъците се разбият с миксер, остават мехурчета и затова самият айсинг не е плътен.
Айде, стига толкова за сладките  Mr. Green. От снощи ги пуснах за консумация и бурно са одобрени - и меденките, и линцерите, и капучиновите звезди. Да приключим с покупките за трапезата на Бъдни вечер и Коледа и ще се отдам на скитане. Още не съм проверила обстойно украсата из града тази година.

Общи условия

Активация на акаунт