Искам да кажа ... (101)

• 56 107
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
Оф, Титина, той е много труден, всеки ден яде миш маш, винаги когато е в Бълагрия, ама на Коледа върви ли да му сложа такова ястие. Ще предложа от постните от предната вечер, обича. Но и мръвка трябва. Риба не яде, пилешко също. Остават агнешко и телешко... Аз имам консервирано в буркани и от двете, но с какво да му сготвя, нищо не мога да измисля. Също и не пие изобщо, за сметка на това пуши, като комин, а у нас не се пуши, Жаки и без това едва диша. Затова предпочитам да сме навън, обаче пък той ни покани в неговия дом, когато бяхме в Дубай и сега съм сигурна, че очаква същото. Малко ми е тегаво, че и баш на Коледа се случи, но ще се справим някак.

# 316
Агнешко със спанак с ориз, мога да ти метна замразен домашен спанак Simple Smile Вкусно, българско и традиционно.

# 317
Жаки, с телешкото гюведж с бамя. Те обичат.

За пушенето го гониш на вън. Вече и при тях не се дими навсякъде, та ще е трениран.

Агнешкото както ти си го готвиш, само предложи някакви сосове.

# 318
Много обичам гъби, сушени също, но тук не се намират.
Ако някоя добра душа от балкана реши да ми прати, няма да ги върна. Simple Smile ще си ги и платя, или ще се отплатя подобаващо.

Агнешкото е много благодатно за готвене, както и да го приготвиш, все е вкусно.
Жаки, смело му направи нещо и поднасяй. Simple Smile С винен сос е разкошно.

# 319
Даун, няма бамя по нашите магазини, много търсих за гювеч. Но гювеч с агнешко е хубава идея, даже и без бамя.
Съни, зелении не яде Crazy Белеше и лозовите сърми и при тях ги правят, малко са по различни, сякаш сладнееха леко.
Даун, този пуши навсякъде! Настояваше да намеря такси за трансфер, в което да му разрешават да пуши!
Ужас ти казвам. Няма как, ще му обясня за детето и ще трябва да се съобрази, няма да му е приятно, но няма вариант. У тях пушеше нон стоп, а двете му внучета се пукаха да кашлят. Луда работа, то и други хора пушат, ама той бие всички рекорди, каза че 3 кутии понякога не му стигат за деня! Пристрастен е силно.

Сесил, аз нямам суха, но ще разпитам кой има и ако намеря, ще ти изпратя малко да имаш за подправка.

# 320
Жаки, отстрелваш го и да не ти пука. От поне 4 годин в Дубай не се пуши навсякъде. Ако се прави на мъж му кажи, че правят проверки по домовете и глобяват, освен ако не му заявиш, че в твоя дом не се пуши.

# 321
JACKLIN*, няма ли вариант да изпратиш децата при баба им, когато този приятел ще гостува?

# 322
E, за Коледа да пратиш детето при баба му, че някой възрастен не може да се вразуми, е малко прекалено

# 323
Просто се заявявя, че вътре не се пуши.
Аз съм страстен пушач, но дори и на мен не ми е проблем да издържа няколко часа, а той поне 5 ще е летял.

# 324
Жаки, телешкото в България ( заради породата) не е благоприятно за приготвяне на стейк.
Изненадай го с нещо типично с телешко за България - телешко със сини сливи например или някаква др вариация.

Аз имах подобни проблеми с корейски гости. Хем трябваше да е нещо различно, хем трябваше да е по техен вкус....на сутринта звършиха с телешко шкембе.  Mr. Green , предложено набързо от съприга ми. При следващи посещения стана съвсем лесно.
И у нас се пуши само навън, имаме огнище, дърва, раздавам и одеала..... Mr. Green

За бамя, на пазара бабите продават консервирана. Предполага и в метро има.

Щях да казвам за морските бубулечки на Даун ( предполагам имав предвид лангустини), да има ги в Метро в БГ, но внимавайте да не ги пре-готвите, месото им вътре се стопява

# 325
  • В Космоса
Нещо много силно!

# 326
  • Пловдив
Бамя има замразена в Метро, аз имам голям пакет от там.

# 327
Пу днес дойде колата от там, как не се сетих, че ще има, за събота ще поръчам, благоадря.

Момичето от клипа си е красиво и със и без грима. Има хубави черти.

# 328
  • Euskal Herria
Жаки, а няма ли да му е интересно да види нещо типично нашенско както са празниците и традициите, свързани с тях, да опита наша кухня? За пушенето - мисля, че ще се съобрази. Все пак при вас има основателна причина, не е да го изтърпите една вечер.

# 329
Манатарки сме купували само от Котел, във всеки гараж продават, сушени, нанизани, пресни. Сега като ме успокоихте така ще взема да опитам, ама ще ви пиша преди това,  ако взема да се гътна да не близвате никога  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт