Родителите трябва ли да идват на записването в университет?

• 3 153
  • 61
  •   1
Отговори
Въпросът ми е по-скоро към родителите тук. Утре ще ходим до София да се записвам и искам да разбера дали според вас трябва и двамата ми родители да идват с мен вътре в университета или по-добре само с единия? Защото принципно планирах да оставя един от тях в колата, но ще бъде гадно. От друга страна не искам да сме трима човека, защото само ще се пречкаме. Какво ви е мнението? Как правят другите студенти?

# 1
  • София
Студентите са пълнолетни. Не е нужно никой родител да ходи с тях.

# 2
  • В страната на мечтите.
Аз когато се записвах ме предупредиха още на входа, че с родители, ако има с мен, до тук, защото все пак съм пълнолетна и сама трябва да си попълня документите. Вече не си в училище и трябва да свикваш, че родителите за университета, като институция, не са никакъв фактор за нищо.

# 3
Най-добре ще е да се стегнеш и да отидеш сам. Записването не е цирково представление, че да идват да те гледат.

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 20:21 от bboiko

# 4
Оставяш ги да пият едно кафе, взимаш си документите, влизаш и се записваш. Едно време в СУ имаше специални хора на всеки етаж, които насочваха новите студенти.

# 5
На мен като родител най-много би ми харесало синът ми да каже, че сам ще влезе да се запише. Влизаш, оглеждаш се за табели, питаш ако се налага и така. Аз сама се записвах навремето, не са ме и возили.

# 6
Свикни,че вече си пораснал и сам трябва да си уреждаш нещата.
Ако настояват да дойдат,да те изчакат в близкото кафене.

# 7
Можеш да влезнеш и с двамата си родители. Недей ги слуша тези, които казват, че няма да можеш, защото си пълнолетен и тн. Както при кандидатстването за университет можеше да идеш с родителите си, така и при записването можеш да идеш. Не го мисли и не се притеснявай. Ако искаш с двамата-отивай с двамата, ако искаш сам-сам. И само да кажа, че няма НИЩО срамно да отидеш с тях, независимо дали си на 19. Всеки има нужда от помощ с попълването на документи и така нататък. Не обръщай внимание на другите коментари. Това, че си пълнолетен не означава, че има нещо срамно да поискаш помощ от твоите родители. Успех!

# 8
Помощ могат да му дадат служителите, които са там за това. А и какво му е сложното на това да се запишеш? Попълваш документи, даваш данни, внимаваш да не сбъркаш. Ядрена физика.

# 9
Направи го така, както искаш. Няма правила.

# 10
Помощ могат да му дадат служителите, които са там за това. А и какво му е сложното на това да се запишеш? Попълваш документи, даваш данни, внимаваш да не сбъркаш. Ядрена физика.

Защо да му дават служителите помощ, когато си има ЖИВИ родители пред себе си? Ако иска с родителите си, защо пък да не отиде с тях? Всеки сам си решава и никой няма да го върне ако е с родителите си.

# 11
Нека е с тях като иска. Но присъствието им не е задължително.

# 12
Цитат
Защо да му дават служителите помощ, когато си има ЖИВИ родители пред себе си

Мама ще знае ли всички подробности свързани с документите? Все едно да отида в НАП с тате, защото не ми занимава да говоря с хора.  Laughing

# 13
Защо да му дават служителите помощ, когато си има ЖИВИ родители пред себе си? Ако иска с родителите си, защо пък да не отиде с тях? Всеки сам си решава и никой няма да го върне ако е с родителите си.
И какво точно ще му помогнат родителите? Ще му подскажат как да си напише името в случай, че е забравил ли?
Обикновено на записването има достатъчно голяма тълпа за да не са необходими и зяпачи. И тези дошли с родителите обикновено са единици, та се забелязва. Дали е срамно - да, за мен това пълнолетен човек да не може сам да попълни един формуляр си е срамно. Да го чакат в близкото кафе няма да е срамно.

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 20:27 от bboiko

# 14
  • Sofia
Аз като се записвах в университета 2018 родителите ми казаха че нямат намерение да идват с мен. Според мен родителите са излишни. Вече сме пълнолетни и трябва да се научим да се справяме сами. Винаги има табели има служители. Отиваш питаш и се оправяш.

Общи условия

Активация на акаунт