Родителите трябва ли да идват на записването в университет?

• 3 168
  • 61
  •   1
Отговори
# 45
За кой университет става дума?
Децата на мои близки, които завършиха тази година, чакат класиранията да излязат в понеделник и чак след това да се запишат. Да не изпуснат сроковете, затова питам.

За всеки университет е различно Simple Smile спокойно

# 46
  • София
Затова попитах. Защото са кандидатствали на няколко места, а чак другата седмица ще идват. Поне да им кажа да проверят в нета.

# 47
Аз не разбрах, родителите на автора ли искат да присъстват или той не знае дали има нужда да са с него?

Нужда по принцип няма. Записването не е особено сложно, а и ти си пълнолетен. Аз лично и не смятам, че е някакъв кой знае колко важен момент от живота. Съвсем честно да ти кажа, нямам абсолютно никакъв спомен как протече при мен, мога само да ти кажа, че бях сама, защото следвах в чужбина и ходих сама да се записвам.

# 48
Явно родителите искат да отидат от гордост, а не за да помагат. Аз лично сама съм си ходила и двата пъти, но е приятно да си с компания, да убиваш време по опашките. На мен би ми било неудобно да ходя с мама и тате.

# 49
Защо за не влязат с него от гордост, не че той има нужда от помощ?

# 50
    И двете ми деца ходиха сами да подават документи, по изпити и за записването също. Завършиха университета преди 10-12 години, но си спомням, че тогава бяха горди със себе си, че пътуваха и се оправяха сами (не сме от София). Мисля, че щяха да се чувстват неудобно да ходим с тях и уважихме желанието им. Ние с баща им отидохме с тях когато вече се нанасяха в общежитието и да пренесем багажите.

# 51
    Студента вече се записа.

# 52
    • София
    Ейй, много подигравки много нещо Simple Smile
    Дъщеря ми се записва сама, но и двамата със съпруга ми бяха с нея. И двамата сме завършили същия университет и на нея и беше много приятно да ѝ покажем любимите си кафета, къде сме се мотали, какво е било тогава. Аз исках да видя промените от моето студентско време, а и понеже работя с този университет - използвах случая да свърша и малко служебна работа.

Честито на новоприетия студент! Много успехи и прекрасни студенстки години желая.

# 53
    • София
    Няма правило, всеки е свободен да иде да се запише с когото иска. Преди почти 20 години, когато брат ми се записваше, имаше супер много хамалогия - редиш се на опашка за уверение, на друга за банката, на трета за не-знам-си-какво и беше по-удобно да сте няколко човека, за да съберете нужните документи. Преди 15 години, в УНСС, когато аз се записвах, нещата бяха далеч по-улеснени и човек сравнително бързо се записваше и сам. Няма лошо родителите да присъстват, за тях това е повод за гордост. Хубаво е, че родителите ти са дошли и са се зарадвали. Успех със студентството Simple Smile

# 54
    На мен ми е особено сладко, когато детето е прието да учи например в САЩ и целият катун се вдига, за да види кампуса 🙄. И се вдигат, и го правят…
    Вълнение, не съм иронична…

# 55
    Щом имат средствата за самолетни билети и хотели там, какво лошо има...?
    Аз бих искала да видя къде ще учи и живее детето ми. Самите американци ходят с родителите си при записване и нанасяне в колеж, защо тук да е нещо срамно?

# 56
    Не чак всички ходят 🤪 и не навсякъде.
    Аз например няма да мога да отида.

# 57
    Ако не можеш или не искаш, е друг въпрос. Но какво лошо има в това родител да отиде с детето си за подкрепа и/или от гордост?
    Понеже се опитва да се изкара като нещо лошо и проява на селяния....та затова питам?!? Аз лично не виждам нищо лошо, ама аз съм си селянка де....

# 58
    Дали ме прочетохте? Къде описах това за селяния?
    Аз искам да отида, но няма да мога, тъй като детето ми ще се обучава за военен пилот към Американските ВВС и просто няма как, ще ни допускат само за церемониите и то далеч от базата.
    Гордостта ще си я проявя по друг начин и в друго време.

# 59
    Не става въпрос за теб и твоето дете. Принципно в темата.....

Общи условия

Активация на акаунт