Януарчета 2016-8

• 43 026
  • 762
  •   1
Отговори
# 165
За много години,мами! Да сте здави вие и семействата ви! Ние празнувахме вече рожден ден, Сашко от един месец ходи. Правихме и прощъпулник и се хвана за колата и отверката. Бърбори яко на бебешки, а първата му осъзната дума е бау-бау, що ли  Mr. Green Вода пийва по малко от обикновена чаша, когато се сетя да му дам от такава. Вече спи само веднъж дневно, но продължително. Слава Богу, има и нощи, в които спим. Лека нощ, мами!

# 166
  • София
И Филип от две нощи лошо спи /той по  принцип лошо спи, но сега вместо в 5,30 ставаме отново  в 4,30 Crazy/ Всички ги ужасявам с режима си, ама се свиква.
Избързах и поръчах чашата на Аурора. Имам магическата чаша на Авент. Бях я оставила на ММ да я оправи, за да не тече. Той какво е правил не знам, но течеше и аз затова реших, че са такива всички. Вчера, след като писах тук, погледнах и аз чашата и видях, че трябва да се издърпа гумата. Сега вече нищо не изтича. Остава само и бебето да пропие.
Поръчала съм и тортата за РД другата седмица.

# 167
В кухнята разкарах една висока маса, в която само си удряше главата постоянно като се изправяше, и сложих една супер ниска маса - 30-на см, махнах краката на "анилопата" (така се казва моделът стол от Икея), сложих седалката върху една ниска табуретка и сега влиза точно под масата, така че да не може да падне назад или настрани. Скоро ще си вземем и стол бустер, който може да слагаме както направо на земята, така и върху нормалните столове в хола. Почнах да му слагам шишенцето винаги върху ниската масичка, около която се навърта постоянно така или иначе. Скъса се да пие вода това дете Grinning А преди просто предлагах след всяко ядене, но нямаше особен интерес. Явно е важно да му е достъпна.

# 168
  • София
Ходихме днес на консултация и мерките на Сами са: 8500гр. (+400гр.) и 71см. (+2см.). Личната гледа гърлото и слуша гърдите и каза, че нищо притеснително няма. Малкия обаче продължава да вдига Т и днес много малко е ял. Нощно време често и настървено суче и вече ме болят зърната.  Confused
Излизането на вън ми дойде добре. Проветри ми се главата. Педиатъра е на 10мин. пеша от нас и се разходихме.

# 169
Кога се правеше прощъпулника?  мишо прави няколко крачки около 7-8 и пак лази. Да му го правя ли? Ми че той ще долази сигурно. Чудя се?

# 170
  • София
Кога се правеше прощъпулника?  мишо прави няколко крачки около 7-8 и пак лази. Да му го правя ли? Ми че той ще долази сигурно. Чудя се?

Знам, че прощъпулника се прави, когато детето вече е проходило стабилно. Но пък не пречи и сега да му спретнете един купон Simple Smile

# 171
  • Бургас
Фрея ме изпревари, но ако бързаш може и да го направиш. Аз този път ще чакам да проходи стабилно и тогава.
Моята дилема за рождения ден се реши. В това време няма да се събираме, ще сме си само ние. Жасмина държи да направим двете тортата, ама не е ясно дали ще се снабдим с провизии. Днес в Билла беше паднала бомба  Crazy

# 172
Танче, каква торта ще правите? Аз искам да направя парфе, но не знам дребосъците могат ли да ядат заквасена сметана и желатин  newsm78
Иначе направих едни бананови мъфини с рожков и кисело мляко, които стават за бебета, даже мъжа ми не разбра че нямат какао вътре. Мога да ползвам рецептата за блат, но за крем нищо интересно не намирам.
Извеждате ли дребосъците в това време? Коко не съм го извеждала от миналия четвъртък и днес съм решила да ходим поне да си вземем кухнята. В Бургас в понеделник беше много хубаво слънчево, но спря тока и нямаше как да излезем без асансьор. През останалите дни беше студено, мрачно и с валежи.
Нашият е далече от прохождане или поне не дава признаци и не се опитва. Когато го държим за ръце върви, но не е стабилен и изобщо не иска да се пусне, чак ми посиняват пръстите. Изобщо не се притеснявам обаче и не бързам, като му дойде музата ще си проходи. Иначе продължава да скача като пружинка и пълзи ужасно бързо, изправя се навсякъде където се хване. Новият му номер е да хваща зарядното и да го допира в контакта.
От известно време казва "аааадеее", което установихме че е "айде". Много е сладък и го повтаря като му го казваме. Също бута всякакви играчки, дори дървени кубчета, по пода и бръмчи.

# 173
Благодаря момичета! bouquet
Меркурий ли е, Венера или Сатурн ... май на мен ми се отразява по- зле , отколкото на него. Нещо съм се психясала май, но лошото е, че и ММ съм подгонила с мойто психясване. Отношенията ни са оптегнати  ... понякога ми сля, ме полудявам . Вкъщи е кошмар. Отготре- отгоре , квото успея да изчистя . Главно гледам са съм изпрала и изгладила и дневната да е в що годе приличен вид . Все пак освен ММ и Ади , и другите му 2 деца живеят с нас .Изнервям се, че е такова разхвърляно положението и се чувствам като абсолютен провал във всяко отношение . Как пък не се намери някой да каже - Ей , спокойно бе , добре се справяш . Ама ще си мечтая . За капак и в офиса само нерви събирам.днес си взех отпуска , че иначе ще разбия нечия мутра  #Cussing out сега да се надяваме , че днес няма ММ да намаже .
Влудяваме и факта, че в яслата, като питам как е минал денят , казват винаги , ме Ади е бил мн послушен , играл си е , весел бил, а вкъщи само рев , мрънкане , не иска да яде , че се науми и да се тръшка!?!
Откачам ви казвам ! Кога ли ще се наспя...

# 174
Гери ма ти си герой бе жена - три деца гледаш!!!! И аз се питам кога ще се наспя - а майка ми казва, миии като порастнат децата😂😂😂😂. И при нас с ММ не е цветущо. Само мрънка,  все претенции някакви има. Не стига че ме докара на майна си Райна,ами и изречения прави.  Някой път стискам зъби, някой път не. Баба ми казва че бракът е сделка. Ако си изпипал условията проблемите са малко. Ако ли не - дай си ми бойлера, на ти фикуса !

# 175
Здравейте мами, как сте решили да празнувате рождените дни на бебоците? В къщи, в детски цетър или нама да празнувате?

# 176
Бебокът вкъщи, и без това нищо няма да помни, приятели си няма още, времето е гадно и грипно, ще му направя една домашна торта вкъщи, с тати и едната баба, която е тук, ще му дадем някой подарък, ще го водим на първата му фотосесия в живота и така Simple Smile

purpletka, и моят е на същата фаза откъм придвижване Simple Smile За тортата, аз бях постнала линк каква ще правя, можеш да вземеш идеята за крема, като замениш какаото с брашно от рожков.

http://www.tonyshappykitchen.com/bg/recipe-items/torta-con-la-cr … e-e-avocadocruda/

Мъжът ми е много търпелив, помагащ и разбиращ ме, проблемът ми е по-скоро, че някак всичко се върти около детето и не ми остават много сили за него. Ту единият го гледа, ту другият и някак си ми липсва малко да сме безгрижната двойка, която бяхме преди, сега фокусът е много изместен, но няма как. Нали уж е по-хубаво така, поне той е много по-щастлив откакто сме трима, макар че понякога усещам, че му липсвам...то и аз се чувствам изгубена някак Grinning Надявам се като растат децата и стават по-самостоятелни, да се подобрява положението...освен ако и ние не си направим второ и трето, не знам как ще издържа тогава. Явно не съм от най-грижовния майчински тип, но след като е вече факт, ме гони някакъв болезнен перфекционизъм и искам да си го отгледаме перфектно - и откъм отношение, и откъм внимание, разходки, хранене, игри, всичко. Сложно е. Но ангелчето е прекрасо и това ми дава сили. Ние само в неделя не сме излизали, иначе всеки ден навън с раницата, все нещо свършва и трябва да запасявам, пък не мога да мъкна много, а нали до 20-ти сме сами. А и бебокът иначе май става нервен при цял ден вкъщи. Излизаме точно преди дневния му сън и много сладко спи после от 12 до 2. Нощното лягане почна да го измества към 7-8, а сутрин да става към 9.

# 177
  • София
Аз не съм си показвала носа навън от 28.12 Rolling Eyes, но тогава получих криза, после ММ се разболя, след това аз се разболях, сняг и така. Уикенда ще излезем, тогава няма коли по малките пресечки около нас и мога там да бутам количката.
Филип мина на 4ри хранения дневно. Много - малко, това е положението.
Мен само гостуванията на определена роднина въщи ми лазят по нервите, но за сега стискам зъби. Иначе не чистя особено. храна често поръчваме, за пазар много ползвам ебаг, а и други сайтове с доставки до дома.

# 178
Мартинела, и моя така ме прекара - на майна си Райна . Инсче мн помага къщи и с детето , и не мрънка... просто защото не говори ! Ама и бойлера и фикуса в ще му ги дам - в главата! Липсва ми времето заедно !Липсва ми вниманието му .и факта, че на него не му липсва ( според мен) ме влудява . Абе влязла съм в някаква фаза на ретроградната НЗ кво и няма излизанееееее.  #Crazy ебаси егоиста съм явно .....

# 179
  • София
ММ, вчера се намуси, че трябва да готви след като се прибере от работа. Напълно го разбирам, че иска да си почине, но малкия ми е само в ръцете. Иска само да е гушнат, не спи хубаво и е кисел. Няма как да го зарежа да реве, а аз да готвя.  Tired Почвам да си мисля, че зъбите ще са по-тежки от коликите ...

Гиги,  Hug не се поддавай на умората и се опитай по-малко да се ядосваш. Наистина си герой с три деца в къщи, две от които не са твои (дано те слушат и се разбирате). Ходиш на работа, а Ади от толкова мъничък на ясла. Справяш се страхотно!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт