Не ми е много предпразнично питането, но все пак - близка роднина има доста активен профил във Фейсбук (застрахователен агент е и се налага да включва в контакт листата, а и да позволява съобщения от непознати) и ми се оплака, че тези дни са я тормозили там, което много ме озадачи. Да си призная, не допусках, че има подобни зли и безпричинно злонамерени хора

Иначе не иска да си трие акаунта във Фейсбук, няма и как да си блокира това да получава съобщения от непознати заради работата й - ежедневно общува с хора и приема заявки за застраховки, включително и чрез социалните мрежи, така че това не е вариант. Аз наистина не знам какво да я посъветвам, опитах се поне психологическа помощ да й окажа, но съм без думи - видях "разговора" и бях потресена от злобата и злъчта в него, при това от един непознат. Тя само ми допълни, че първоначално е помислила този младеж за един неин познат, с който имат обтегнати емоционални отношения и за това се е отпуснала да говори с него, с онзи имат навика да си говорят директни неща от типа "Ти си луд" и т.н., но съвсем закачливо, без умисъл. И изведнъж се оказва, че срещу нея стои уж някакъв пъпчив юрист и почва с тормоза. Ще очаквам съветите Ви, възможно е те да са от полза и на други хора, защото със сигурност не само моята близка се е сблъсквала с "тъмната страна" на социалните мрежи.
Благодаря предварително на отзовалите се!