Бял списък на продуктите

• 312 462
  • 1 500
  •   1
Отговори
# 735

Сиренето е краве вакуум - опаковки от 0.600 - бяло-зелени на цвят -и си се казва "Зоров" . по БДС пише на опаковката - и е така доста преди медийната кампания за продукти по БДС  .

Огледох го днес в "Билла". Нещо не ми вдъхна доверие, обаче...
Първо, беше прекалено твърдо. Истинското саламурено сирене не трябва да е много твърдо, а меко (е, не прекалено меко, де). И второ, от надписа не ставаше ясно дали сиренето е по БДС или млякото, от което е произведено. Недомислица на производителя или е умишлено, за да не могат да ги настъпят по този показател? Не знам.

Някой има ли представа защо в сирената се слага калциев хлорид?

За втвърдяване. Така имитират узряло сирене. Всички го правят, едва ли има производител, който да не го добавя. Въпросът е в количеството - някои прекаляват.

# 736
Искам да споделя един материал с вас, който четох много отдавна и се сетих за него сега, докато четях тук. http://forum.bonapeti.bg/viewtopic.php?f=24&t=1440 Дано нещата са се променили. Крайно време е в България да има по-строг контрол на храните и хигиенните условия при производството им, защото колкото и да се опитваме - от производствените продукти няма как да избягаме съвсем. Възмущението на автора на този материал, разбира се, има и друга причина, но снимковият материал и това, което описва като обстановка окло цеха - не са за пренебрегване.

Последна редакция: пт, 27 авг 2010, 19:34 от mapua

# 737
калция е най малкия проблем в сиренето. по скоро различните пълнители, фосфати, растителни мазнини и разни други са това което трябва да се гледа. но тях рядко ги обявяват на етикета

# 738
Млечните продукти на ЕлБи Булгарикум, млякото им е превъзходно, въпреки, че от месеци не съм пила мляко и не консумирам много млечни.
Месо от Еко-Мес.
Лютеница Марко, едросмляна, да отбележа, че това е най-добрата лютеница която съм яла, преди обожавах на Олинеза, едросмляната, сега даже не я й поглеждам  Grinning
Масло Deutsche Markenbutter.

# 739
Цитат
Масло Deutsche Markenbutter.

Потвърждавам - маслото е страхотно и цената му е повече от добра Peace Аз го купувам от Кауфланд Simple Smile

# 740
От досто време купувам кашкавал на Родопея-отличен вкус!А от Кауфланд -съм доволна от сирене Клас и киселото мляко,което се продава на първа линия,мисля,че се произвежда от Мегле,но има друго име,децата го харесват много. Peace

# 741
Доволна съм от кашкавала Манчо и Румка/от Пени/,идеален за сандичи ,точи се като дъвка Grinning
Кисело мляко-Лаура
Италианските торти -Шоколадова и Тирамису/пак от Пени/

# 742
Аз не живея в България, както се вижда под аватара ми, но държа да споделя нещо с вас.
Днес реших, ей така, от любопитство, да си купя био яйца и  био прясно мляко. Честно казано не вярвах, че наистина са екологично чисти, но когато си опържих едно яйце и го пробвах, останах много приятно изненадана!  Вкусът е наистина като домашните яйца, жълтъкът е тъмно жълт, чак оранжев. Млякото също беше много вкусно, а разликата в цената не е кой знае каква. Направо съм във възторг, вече само такива яйца ще купувам, а ще пробвам и други био продукти задължително!

# 743
  • под тепетата
Да де, но по днешна сводка от Била - биокраставица - 1лв/1бр., обикновени краставици - 1,39лв/кг.Относно качествата и колко е био - без коментар...

# 744
Да де, но по днешна сводка от Била - биокраставица - 1лв/1бр., обикновени краставици - 1,39лв/кг.Относно качествата и колко е био - без коментар...

Предполагам са на тази фирма, ето ти да прочетеш "колко е био", та да не оставяш писаното без коментар. http://www.gimel.bg/new/index.php?act=content&rec=122

# 745
Аз като дете расло на село, веднага бих познала по вкуса дали е био даден продукт. Затова споделих с вас, защото наистина не вярвах, но се оказа, че съм грешала.
А за България не знам дали няма спекулации с био продуктите, но като знам какъв ни е контролът върху всичко, не бих се изненадала и да послъгват.

# 746
  • Има много детски смях.
Да похваля заквасената сметана на Мегле. Няколко поредни пъти взимам от нея- страхотна е.

# 747
  • под тепетата
Люлин ,благодаря! Остава да се надявам и да е така наистина, а не само реклама.

# 748
Като чета последните две страници си мисля, че пишете за продукти които отговарят на вкуса ви, а не за качествени, безвредни и сравнително чисти и екологични продукти!  newsm78

# 749
  • Има много детски смях.
Като чета последните две страници си мисля, че пишете за продукти които отговарят на вкуса ви, а не за качествени, безвредни и сравнително чисти и екологични продукти!  newsm78

Нормално.  Laughing
"...качествени, безвредни и сравнително чисти и екологични продукти" почти невъзможно да влязат в бял списък на продукти, продавани в магазини, т.к. такива в Бг са единствено "home made" неща.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт