Бял списък на продуктите

• 312 172
  • 1 500
  •   1
Отговори
# 1 065
Ох, ами защото като чета етикета на кое да е филе , има какви ли не добавки и Е-та. Все имам надеждата, че етикетит са истински, тоест каквото има вътре го пише на етикета.

Имам предвид да си вземеш сурово месо, да си го изпечеш на грил тигана и да го нарежеш. Ако щеш и пиле на грил си вземи и го обезкости, накъсай парчета месо и си направи вкусна пица, пък ще ти остане и за друга гозба.

# 1 066
  • София
Ох, ами защото като чета етикета на кое да е филе , има какви ли не добавки и Е-та. Все имам надеждата, че етикетит са истински, тоест каквото има вътре го пише на етикета.

Имам предвид да си вземеш сурово месо, да си го изпечеш на грил тигана и да го нарежеш. Ако щеш и пиле на грил си вземи и го обезкости, накъсай парчета месо и си направи вкусна пица, пък ще ти остане и за друга гозба.
Blush За това не се бях сещала никога, благодаря!

# 1 067

Ако едно масло е твърдо ,когато го вземеш от хладилната витрина,това означава ,че в него има повечко вода.Тя замръзва и дава тая твърдост на маслото.
Или повечко растителна мазнина,тя също се втвърдява .
Чистото масло не се втвърдява,като го натиснеш с пръст,трябва леееко да поддава.
Аз по това най-често се водя при избора,освен по съдържанието и маслеността.

Аз пък все си спомням едно време маслото как не може да се реже ако не го оставиш да се стопли. Ножа просто не влиза в него и това си е. Ама сигурно е съдържало много вода... знае ли човек Wink

Гледам някой беше задал въпроса как сме разбирали кое било хубаво и кое не .
Вярно е че никой няма у тях лаборатория за изследване на продуктите.Вярно е че дори да обявят по медиите че някой продукт е изследван в лаборатория, малцина ще повярват на резултатите защото те винаги могат да предоставят неверни данни.

Аз за себе си съм решил проблема- сравнявам с това което беше едно време. Помня вкусове ,консистенции и аромати.Мога много детайлно да опиша кое съвпада и кое се различава при продуктите.
За съжаление децата които са родени в близките години нямат база на която да се опират. Истински ги съжалявам.Обречени са да ядат боклуци.Няма как да знаят кой продукт какъв трябва да бъде.
Може да ядат нещо което да има три пъти по-слаб аромат от реалния който би трябвало да има и няма как да се усетят.

Общо взето , след десетина години няма да остане човек който да си спомня на какво трябва да имат вкус нещата и всеки ще има собствено мнение , понеже отделните марки продукти ще имат различни характеристики.

И като си говорим за критерии за оценки ще кажа един факт.
   Гледам че някои хора оценяват киселото мляко по това за колко време се разваля.
Така е - едно време хубавото кисело мляко му трябваха три дни в хладилник и надуваше капачката. Без хладилник беше немислимо да се съхрани повече от ден при топло време.
Когато се вкисне, започваше да мирише много зле - не само на кисело. Имаше доста по-богата миризма.

Сега оставям кисело мляко в хладилника и там стои две седмици - ОТВОРЕНО. Отначало става безвкусно, а след това придобива един гаден вкус на нещо пластмасово. Общо взето никаква прилика с вкиселяването каквото беше преди.

И сега внимавайте: преди време си правих кисело мляко като взимах прясно от село- директно от крава. Варя го, заквасвам го и го разпределям в буркани. След като стане  го пренасям в хладилник. Млякото е толкова гъсто че обърнато наопаки не се разлива въобще.
Млякото стоя две седмици (понеже не можах да изям всички буркани за това време) и вкусът му беше същия както и първия ден.
Сега ще кажете че е било менте нали ? Simple Smile
Да поясня - беше доста мазно.
Наскоро отново си купих биволско кисело мляко от човек от село който има биволи и заквасва сам .Отново стоя дълго време понеже купувам няколко килограма , а не го ям по цял ден само него. След повече от седмица нищо му нямаше.

Всеки да си прави извода.

# 1 068
Не обичам колбаси, но ако някога ми се дояде купувам ловджийски деликатес на Ава. Според мен са доста сполучливи тези пръчици. Любимото ни сирене е на Маджаров, а вчера в Карфур правеха промоция на лютеница Фамила  Flutter За първи път купувам и останах приятно изненадана.

# 1 069
Масло , само от немските , опитвали сме и почти всички български, с масленост 80-82%, но нещо не ми допадат. Не седят така твърди и малко ме съмняват.
Ако едно масло е твърдо ,когато го вземеш от хладилната витрина,това означава ,че в него има повечко вода.Тя замръзва и дава тая твърдост на маслото.
Или повечко растителна мазнина,тя също се втвърдява .
Чистото масло не се втвърдява,като го натиснеш с пръст,трябва леееко да поддава.
Аз по това най-често се водя при избора,освен по съдържанието и маслеността.

Всъщност водата в маслото няма да замръзне при температурата в хладилата витрина. Колкото е по-високо масленото съдържание толкова е по-твърдо маслото. Смесите с маргарин също са по-меки. Сравнете немското масло с други като твърдост. Така се познава кое е истинско.
Кравето сирене търся леко да жълтее. Някога така ги различавах овчето от кравето (имаше само 2 вида). Сега кравето сирене е ослепитално бяло, което е доста подозрително. Аз избирам най-жълтеещото, ама и това не е гаранция.

# 1 070
Напоследък взимаме маслото на Минчеви, както и техния кашкавал. Маслото на Бор Чвор много промени вкуса си.

# 1 071
Аз имам един въпрос и ще съм благодарна за мнения и съвети.
 Какъв колбас да ползвам за направата на пица вкъщи и въобще кой колбас е с най-малко подобрители, овкусители и подобни? Ясно ми е , че в едно изречение да сложа колбас и здравословен си е направо невъзможно, но все пак! Години наред не бях купувала салами и подобни, сега имам някаква надежда, че Стара планина все пак е стандарт за качество....ама дали?!

В повечето колбаси се съдържа Е250,  което ще рече  "натриев нитрит". Заради него се образуват нитрозамини. Нитрозамините са химични съединения, които се получават при взаимодействието на нитрити с вторични амини. Образуването на нитрозамините става при определени условия – висока киселинност на средата (като тази в стомаха), високи температури (като при пържене) и др. Нитрозамините са силно канцерогени. Е250 е забранена съставка  в някои от по развитите страни. Можеш да провериш тази информация  Simple Smile

# 1 072
  • Пловдив
А в кои няма?

# 1 073
http://mirogled.com/?p=20622
Салами не съм взимала. Ще ходя другата седмица и ако не забравя, ще докладвам. Сиренето и млякото тяхно производство са много добри.

# 1 074
  • Viena
Пробвахме млякото от новият им магазин,много сме доволни,направо е супер.  bouquet http://www.dobrev-cheese.com/about.php

# 1 075
  • Пловдив
някой знае ли къде в Пловдив мога да намеря техни продукти?

# 1 076
  • София
Пробвахме млякото от новият им магазин,много сме доволни,направо е супер.  bouquet http://www.dobrev-cheese.com/about.php
Къде имат фирмен магазин?

# 1 077
  • Viena
ул. Фритьоф Нансен №31
ъгъла с ул. Петър Берон,води се млекарница  chef

# 1 078
  • Пловдив
Предполагам, че в Билла.

# 1 079
  • Пловдив
Предполагам, че в Билла.

мерси, ще проверя   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт