Бял списък на продуктите

• 311 733
  • 1 500
  •   1
Отговори
# 1 425
  • София
Хем да се включа, хем да повдигна темата, че много ме касае:
Какво купува моето семейство:

Краве сирене на СД Костови-ЕМК - оригиналът от Съединение

Луканка за деца на Стария месар- чудесен вкус, има само 1 Е и то е селитра, която обаче не е добре упоментата - селитрата е калиев или натриев нитрат. Писах им, но все още нямам отговор.

Брашно на мелница Балван - без консерванти, подобрители и т.н. Чудесно е!

Био прясно мляко 1.5% от Лидл - може да ви се струва невероятно, но и там има тук-таме био. Май за сега само това съм мярнала като био. Иначе всичко друго е пълна химия!

Свинско, пилешко и говеждо от ферма Ливади - доставят в София по поръчка.

Кисело мляко Домлян 3,6% БДС - макар, че купувам и друго.

И нещо интересно - скоро бях купувала биволско кисело мляко от новата мандра в гр.Рилци. Тъй като в момента имахме и друго мляко, това го оставих в хладилника да го ядем като свърши по-старото. Да, ама не. След 3-4 дни биволското беше станало яко кисело и се наду. Е, това не беше ми се случвало от детството със соц храните. Дори БИО-то на Хармоника не вкисва, а си е годно няколко седмици, което за мен си е чиста загадка или пък намирисва на измама....

# 1 426
Тази ферма ливади има ли някакви сертификати, гарантирана ли е безопасността на месото?

# 1 427
  • София
Тази ферма ливади има ли някакви сертификати, гарантирана ли е безопасността на месото?

Не съм много сигурна, но камиончето, с което продават е хладилно и изглежда много истинско.

# 1 428
Кафе-Lavazza crema gusto
Зехтин- Minerva
Ориз- Basmati Krina
Оцет- ябълков Кулинар
Млечните - Елена
Месо - само домашно
Риба- пъстърва и сьомга от рибна борса,никога замразени

# 1 429
  • Перник
Подсетена от isla noele, добавям към списъка ориз Баланс на Крина - чист и много вкусен.

# 1 430
Такаааа, почвам с кафето - всеки си има индивидуален вкус и предпочитания. Лавацата, ако не е купена от БГ, и тя става, произведената за тук е "кръстена" с доста неща. Аз лично пия на джезве, турско. Зехтина- по мои наблюдения качеството на масовите марки не е добро, и тук е като с кафето, купувам си гръцки или италиански, но без нито една българска дума по етикетите - само стикер на вносител, или си взимам директно от Гърция. Хубавия зехтин (за мен) е около 16-18лв литъра. Сирене - Елената беше хубава, особено в ламаринените кутии по 1кг. но я развалиха. Сега вземам или на Сигмен или на Съединение, може и Фета от Гърция. Рибата -ах, рибата. Пъстървата вече няма нищо общо с това ,което трябва да е - само американка продават и ги хранят като прасета в развъдниците, балканка няма, сивен също, защото много трудно се помпат и гледат в развъдниците. Който е опитвал , знае за какво говоря. Сьомга, за съжаление можем да ядем само от развъдници - там горе - долу бива, а и това не е моята риба. Купувам само морска риба и дарове - Без лаврак и ципура, че там е като пъстървата работата. Фагри, бакалярос, сафрид, гавро,зарган и т.н - без замразените пангасиуси, хекове и тем подобни гадости. И накрая за оцета - за мое голямо съжаление пак не ми харесва българския, тук се иска късмет малко да си уцелиш подходящия за вкуса ти. Определено ми харесва хубав винен оцет, не балсамико. Поздрави.
P.S. Мнението си е лично мое, не искам да ангажирам или обиждам никого с него. Всеки си има вкус.

# 1 431
от къде купуваш гръцки 16-18лв е добре за зехтин, но цитирай марка или магазин от където купуваш

# 1 432
Хахах, isla noele, тъкмо щях да ти пиша, че ей сега ще ти препоръчат да си пазаруваш само от Гърция и хоп, те ме изпреварили, не можах да докажа, че съм познала.
Купувай си това, което ти допада и го препоръчвай. Тука извират само желаещи да дават неизпълними съвети и пазаруващи изцяло от чужбина. А пък откъде точно им е информацията, че това или онова не става, за мен е загадка.
Освен това, препоръчаното сирене Сигмен е напълно неоткриваемо в София. То се дистрибутира в Бургаско и евентуално съседни области, мандрата е там. Ето един напълно безполезен "съвет".
Препоръчаните гръцки риби също няма как тук да ги открием, ходя доста по рибни магазини и съм убедена. Имаше едно време гръцки магазин, поне тук, в Младост, но го закриха и не знам сега къде е. Там имаше голямо разнообразие на риби, но цените бяха.....
Та мисълта ми е, като си пазарувате само от чужбина, поне не раздавайте безумни акъли на тези, които по една или друга причина не го правят. А това, че в Гърция или Румъния всичко е едва ли не чисто като и качествено като планинска вода.....е не ме карайте да се смея. Промишлено обработените храни и химията са навсякъде, но вие си мислете, че купувате нещо по-добро, щом искате. Българинът от край време признава само чуждестранните неща.

Последна редакция: чт, 19 фев 2015, 09:27 от Анонимен

# 1 433
Хахах, isla noele, тъкмо щях да ти пиша, че ей сега ще ти препоръчат да си пазаруваш само от Гърция и хоп, те ме изпреварили, не можах да докажа, че съм познала.
Купувай си това, което ти допада и го препоръчвай. Тука извират само желаещи да дават неизпълними съвети и пазаруващи изцяло от чужбина. А пък откъде точно им е информацията, че това или онова не става, за мен е загадка.
От опит ми е информацията!!!Смея да твърдя, че готвя доста добре и използвам много нетрадиционни и традиционни продукти! Както съм написал това си е лично мое мнение! А за Гърция - явно не сте опитвали техните продукти, за да говорите с такава ирония. И кое на съветите ми е неизпълнимо? Не искам да правя реклама на магазини, затова не пиша от къде си взимам нещата. Който иска да му кажа - на лично може. От Пловдив съм.

# 1 434
И съм опитвала гръцките продукти, и готвя добре също.  Търся и се стремя да купя за нас и  децата най-качествените продукти. Защо си мислите, че само вие разбирате, знаете и търсите информация. От гръцките неща, само за зехтина съм склонна да се съглася, но тук има достатъчно качествени гръцки зехтини.
Не сме по темата и спирам. Нека всеки си избере кого да слуша и как да пазарува.

# 1 435
И съм опитвала гръцките продукти, и готвя добре също.  Търся и се стремя да купя за нас и  децата най-качествените продукти. Защо си мислите, че само вие разбирате, знаете и търсите информация. От гръцките неща, само за зехтина съм склонна да се съглася, но тук има достатъчно качествени гръцки зехтини.
Не сме по темата и спирам. Нека всеки си избере кого да слуша и как да пазарува.
P.S. Мнението си е лично мое, не искам да ангажирам или обиждам никого с него. Всеки си има вкус
Май не четете изцяло коментарите?

# 1 436
Аз пък искам да разбера къде е този Менделеев, в оцет "Кулинар"?

# 1 437
За мен не е чист този оцет - но щом на вас ви харесва, си го използвайте.

# 1 438
Хем да се включа, хем да повдигна темата, че много ме касае:
Какво купува моето семейство:

Краве сирене на СД Костови-ЕМК - оригиналът от Съединение

Луканка за деца на Стария месар- чудесен вкус, има само 1 Е и то е селитра, която обаче не е добре упоментата - селитрата е калиев или натриев нитрат. Писах им, но все още нямам отговор.

Брашно на мелница Балван - без консерванти, подобрители и т.н. Чудесно е!

Био прясно мляко 1.5% от Лидл - може да ви се струва невероятно, но и там има тук-таме био. Май за сега само това съм мярнала като био. Иначе всичко друго е пълна химия!

Свинско, пилешко и говеждо от ферма Ливади - доставят в София по поръчка.

Кисело мляко Домлян 3,6% БДС - макар, че купувам и друго.
Това мнение ми беше полезно, благодаря. Сиренето на Костови, гр. Съединение е чудесно. Купувам редовно вече. Луканката на Стария месар също. При нея проблемът е, че само в Халите я има, поне за мен другаде не ми е удобно, а дори и там ми е трудно да ходя.
Другите продукти още не съм тествала, но ще го направя.

И да похваля продуктите на мандра Алфатар. Прекрасно кисело мляко с дебел сметанов слой отгоре. Децата вкъщи вече друго не признават.
Кашкавал, сирене и извара Лесидрен - също прекрасни.

# 1 439
За мен не е чист този оцет - но щом на вас ви харесва, си го използвайте.
Когато написахте Менделеев, веднага проверих по етикета на бутилката в къщи какво има в този оцет и не видях нищо напомнящо ми за химична таблица  Thinking Обосновете си твърдението моля, слагам в храната на децата си от този оцет. Имате някаква вътрешна информация, че лъжат с написаното на етикета или прости го карате по усет?

Общи условия

Активация на акаунт