Училище за 1-ви клас - 45, 43 или 35?

• 1 256
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, в чуденка съм по въпроса за избор на училище за 1-ви клас. В момента живеем в Света Троица, най-близките ни училища са 45-то и 43-то. Имаме възможност да се преместим в Лозенец, където ще сме в района на 35-то. Чуденката ми е дали си заслужава цялата емоция по преместването заради това училище? (в Лозенец с всичките му неудобства като цена на живеене, липса на тротоари и малко места за игра, апартаментът също ще е по-малък от този, в който живеем в момента; Света Троица не е лош квартал, сравнително спокоен е и има инфраструктура, но не е толкова "престижен")  Разбира се, ако е за доброто на детето, и ако си заслужава, със сигурност бих направила всичко възможно, въпросът е дали това е случая?
Аз самата съм учила в 35-то до 7-ми клас, тогава беше много добро и доста стегнато училище, но сега чета доста противоречиви отзиви.

От друга страна се чудя дали да не пробваме в кварталното (45-то?) училище и като имаме представа да решим дали да не се местим? Тук също чуденката е дали 45-то или 43-то - на мен 45-то ми е по-близо и ме привлича това, че има басейн, имат доста извънкласни занимания, а също участват и в олимпиади и всякакви учебни занимания; за 43-то нямам много еднозначни отзиви, освен това ме притеснява тази разпадаща се грозотия в двора, те пък поне са си направили труда да поддържат сайт и да се опитват да правят някякви извънкласни занимания.

Моля за Вашите отзиви и впечатления.  newsm78

# 1
Какво не му е престижно? Света Троица е на 10 мин от центъра на София, има всякакви видове превоз, магазини, детски градини,училища и всичко, което е необходимо.....
Учила съм в 43то, първо тази сграда някога е била военно окръжие, преди 1 или 2 години директора на училището господин Богачев взе тази сграда и до колкото знам там ще е втора сграда на училището и ще преместят началния курс. За това училище има доста голям наплив от деца и не всички ги приемат. Тук също има различни извън класни дейности. И нещо, което според мен е добре, е че децата са от 1 до 7 клас, а в 45 има деца от 1 до 12 клас и друго училище само за горен курс 8-12 клас /33 езикова гимназия/

# 2
  • София
Какво не му е престижно? Света Троица е на 10 мин от центъра на София, има всякакви видове превоз, магазини, детски градини,училища и всичко, което е необходимо.....
Учила съм в 43то, първо тази сграда някога е била военно окръжие, преди 1 или 2 години директора на училището господин Богачев взе тази сграда и до колкото знам там ще е втора сграда на училището и ще преместят началния курс. За това училище има доста голям наплив от деца и не всички ги приемат. Тук също има различни извън класни дейности. И нещо, което според мен е добре, е че децата са от 1 до 7 клас, а в 45 има деца от 1 до 12 клас и друго училище само за горен курс 8-12 клас /33 езикова гимназия/

В 45-то ОУ учениците са от 1 -7 клас, затова е основно у-ще.  Wink 33-то СОУ са 8-12 клас.
Моят син е втори клас в 45-то и сме доволни - има добра организация, басейн, извънкласни занимания, има огромен двор, игрище. Провеждат се много състезания и определено децата се стимулират да учат, ако имат желание, разбира се. Столът е добър, контрол има.
Малките ученици нямат досег с големите, не съм чувала за проблем с тях.
Вече зависи и кои учители ще поемат децата в двете училища.
По отзиви от познати от 43-то до началото на учебната година не дават инфо. В 45-то се прави през май среща с родителите и се запознават с учителите, които ще поемат първи клас.

# 3
Голямото ми дете учи вече четвърта година в 43 ОУ и съм доволна. За мен критерий при избор на едно училище не може да бъде някаква си грозна сграда в двора. Сградата на училището е поддържана и със сменена дограма. Също така е от огромно значение какви педагози работят там - та от първи до четвърти клас са само с един учител по всичко, това не е ли по-важно!?
Когато кандидатствахме в първи клас единственото, което проучих е кандидат-класната.
За занималнята нямам впечатления, защото ходим в частна такава.

# 4
Благодаря за мненията. Разбира се, че най-важното за малките ученици е съответния учител, който ще ги поеме и ще им създаде навици за учене за в бъдеще; аз за това питам за мнения и за двете квартални училища.
За разпадащата се грозотия - за мен не е критерий само по себе си, а това, че ще стане сграда на училището в някакъв бъдещ момент го чувам вече доста време. За мен притеснителното е не толкова естетиката, колкото това, че щом толкова време не е решен въпроса с тази сграда, дали със същите темпове се решават и останалите въпроси в училището.
За мен критериите за избор на училище са учителите, които ще поемат съответния випуск, дисциплината в училището и безопасността - достъп на външни например, сблъсък с големите. Извънкласните занимания са важни дотолкова, доколкото създават някакъв дух на училището и желание за занимаване от страна на учителите.

Общи условия

Активация на акаунт