Щастлива и благословена Нова година за ЮНЧЕТО ще има

• 27 970
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Да, Мохини, аз отдавна го въведох жълтъка. Първо трохичка буквално. Изчаках три-четири дни и пак трохичка-две. После давах доста време четвърт. И вече сме на половин жълтък през ден.

Взех му на Хипп овесена каша и каша "Пет зърна и синя слива" Simple Smile Да видим дали ще му харесат , че оризовата на Милупа не пожъна успех при нас, а по принцип доста обича да си похапва моят син Simple Smile

# 436
А кашите с повече зърна могат ли да се дават преди да съм въвела всяко от тях или трябва да ги въведа поетапно?

# 437
Аз давам готова, но виж този линк може да ти е в помощ:
https://vkuhniata.wordpress.com/2015/03/01/homemade-baby-porridge/

Благодаря за линка. Ще разгледам. Днес купих био-елда, овесени трици и брашно от лимец за моите бъдещи експерименти. Аз също обожавам да готвя.

Днес най-после излязохме на разходка с раниците. Много е заледено, но имаме подходящи обувки. Децата откачиха от кеф.  Laughing

# 438
  • София
А кашите с повече зърна могат ли да се дават преди да съм въвела всяко от тях или трябва да ги въведа поетапно?

Сигурно не е правилно, но аз мисля да я дам без да съм въвела зърно по зърно  Laughing

# 439
Аз давам готова, но виж този линк може да ти е в помощ:
https://vkuhniata.wordpress.com/2015/03/01/homemade-baby-porridge/

Благодаря за линка. Ще разгледам. Днес купих био-елда, овесени трици и брашно от лимец за моите бъдещи експерименти. Аз също обожавам да готвя.

Днес най-после излязохме на разходка с раниците. Много е заледено, но имаме подходящи обувки. Децата откачиха от кеф.  Laughing
Супер лесно се правят домашните каши. В твоя случай,докато смениш двата памперса и е готова. Simple Smile Аз обаче предпочитам да ползвам зърна,не брашно,за да не съм вързана на котлона да бъркам. После,ако се налага,пасирам.
Има печена елда,така че можеш да си спестиш този труд.

# 440
Хипо, аз я сложих да се накисва (елдата е на зърна). Пишеше на опаковката, че след 12 часа накисване във вода, е готова за консумация. Сега ме замисли... Thinking Трябва ли задължително да я варя/пека ?

# 441
Хипо, аз я сложих да се накисва (елдата е на зърна). Пишеше на опаковката, че след 12 часа накисване във вода, е готова за консумация. Сега ме замисли... Thinking Трябва ли задължително да я варя/пека ?
Варенето е задължително! Печенето ти го писах,заради инфото в линка за приготвянето на кашите. Готова е за консемация за възрастни хора,практищеващи суровоядство! Много е порезна серова,но не и за бебета!

# 442
Мами някой поръчвал ли е количка от Mothercare ? newsm78

# 443
Мами някой поръчвал ли е количка от Mothercare ? newsm78

столчетата ни за кола поръчах от там, защо?

Хипо, днес я опитах тая елда - такава гадост до сега не съм яла. Надявам се да е по-вкусна варена. Ти как точно приготвяш кашата с елда ? Извинявай, ако вече си писала.

# 444
  • България
Аз на каката съм давала често, но май като по-голяма.Давала съм просто варена на зрънца -със сирене, с плодове.Тя си хапваше всичко.Сега нищо не ще да яде.Вчера обаче хареса просото на бебетата и изяде една купичка Simple Smile

# 445
Аз се чудя овесени трици мога ли да им давам...

# 446
  • България
А пък аз намерих че имам царевично брашно и се чудя дали мога да го приложа и как Simple Smile
Иначе давах овесени ядки с масло и сиренце като попара.

# 447
  • София

Аз не бих. Знам, че са драстични спрямо перисталтиката на червата. Действат като "метла" и са средство срещу запек.
Специално за триците (пшенични или овесени) се допитай до лекар, ако толкова държиш да ги даваш...

# 448
Не, на бебета абурд, без консултация с лекар. То на възрастни не се препоръчват повече от 3 лъжици на ден и то сутрин. Защо ти е да ги даваш при такова разнообразие от храна? Имат ли проблем с изхождането малките?

# 449
Не, нямат проблеми. Просто се чудя от какво да им правя каши.

Общи условия

Активация на акаунт