Щастлива и благословена Нова година за ЮНЧЕТО ще има

  • 28 034
  • 748
  •   1
Отговори
# 420
  • Мнения: 1 976
Че е най-лесно да го приготвиш в къщи е така.
Аз на моето му давам готови пюрета, не защото няма да намеря време да му сготвя у нас, а защото нямам сигурен източник от който да си доставям качествени продукти. По тази причина предпочетох докато не му е развита добре имунната система и стомахчето да му давам Хип, за които съм сигурна, че са много повече контролирани от всеки бг био производител.
А това с четенето на етикетите наистина е много времеемко. Основно взимам пюрета веднъж месечно от Била и уж отивам подготвена и знам какво искам, а като застана пред щанда и забравям да си тръгна. Ама съм спец вече, де. Все по-добре се справям.  Grinning
Ох,Мохини,хич не съм убедена колко био са био пюретата. Иначе и на баткото и сега давам на ХИП пюрета от нещо,с които не разполагам в момента. Но точно на ХИП съдържанието трябва много подробно да се чете. В пюрето от зелена тиквичка с картоф има и ориз,например. В пюрето от круша има и сок от круша, да не говорим за другите плодови,в които има захар. Рапично олио имат почти всичките,а напоследък излизат "интересни" факти против него. Изобщо е пълна лудница с тез храни. Кисна зиленчуците ужким да разкарам нитратите,но във водата си отиват и водноразтворимите.полезни неща. Варя на пара,но в крайна сметка какво варя и аз не знам вече Simple Smile

# 421
  • Мнения: 3 213
Всичко купувам от кварталния плод зеленчук и го приготвям на пара. Обелвам кората, където мога. Само в началото пазарувах от фермерския пазар. За пюретата на ХИП веднъж писах какво се случи с морковеното - оцвети всичко, като с блажна боя, а уж няма оцветители. Морковът оцветява, ама чак пък толкова....  #Crazy От тогава се съмнявам.
Купувам ги чат-пат като закъсам или като няма съответния плод/зеленчук на пазара.

# 422
  • България
  • Мнения: 3 632
Благодаря,хипо  bouquet
Малките готови пюрета още не са яли.На кака им също много рядко съм давала.И то ако сме били някъде навън или на почивка и не е имало как да приготвя.Иначе ми е много приятно да си им ги правя Simple Smile

Последна редакция: нд, 15 яну 2017, 02:14 от ирен22

# 423
  • Мнения: 10 556
Aз най-мразя готвенето, но също ми е много приятно да се изявявам като МамаMasterChef.  cook
За чията не се бях сетила, сега ще потърся инфо.

Да се похваля какви "бисквитки" измайсторих вчера. Банан+жълтък+лимец(въвеждам глутена). Изпекох ги във фурната и станаха учудващо вкусни. Заради банана стояха меки и бебка успя да ги ползва като чесалки за венци. Следобяд ги пасирах с АМ и стана някаква много вкусна "манджичка".  feeding

# 424
  • България
  • Мнения: 3 632
Куин пак интересна идея  Peace Ще направя,но с какво мога да заменя лимеца,щото нямам.Д Али мога с кашата 7зърна на милупа newsm78
Аз забравих да се похваля,че сътвориха две чудовища ала Пърпъл  Mr. Green,но не се радват на особен интерес.
И друго да питам.Вчера купих сушени сливи и кайсии.След като ги накисна трябва ли да минат термична обработка или и така мога да ги пасирам и смеся с нещо?

# 425
  • Мнения: 10 556
Куин пак интересна идея  Peace Ще направя,но с какво мога да заменя лимеца,щото нямам.Д Али мога с кашата 7зърна на милупа newsm78
Мисля, че с всякакъв вид брашно ще стане (разбира се да е съобразено с това въведен ли е или не глутена).
Аз направих и за мен - банан, белтък и овесени ядки. Не бяха така вкусни като бебешките, но пък случайно си измайсторих протеинови бомби.  Laughing
От ляво са лимецовите. Нямат много вид - с лъжицата "прас", "прас" върху хартия за печене и готово.

# 426
  • България
  • Мнения: 3 632
Супер са  Peace

# 427
  • Мнения: 5 060
Екстра са си сладките, нямаше да се сетя да оползотворя белтъка.  Grinning
С лимеца ли въвеждаш глутена или си започнала с друго?

# 428
  • Мнения: 10 556
Почнах с каша овес на Хип. Няколко дни давах и реших нещо друго да пробвам. Малко да разнообразявам...

# 429
  • Мнения: 3 213
Може ли рецепти за каши, че като гледам съдържанието на купешките се хващам за главата.... Търся в интернет, но не намирам подходящи или нещо не мога да им схвана цаката. Вие сами ли си правите брашното за кашата и как точно ?

# 430
  • Мнения: 10 556
Аз давам готова, но виж този линк може да ти е в помощ:
https://vkuhniata.wordpress.com/2015/03/01/homemade-baby-porridge/

# 431
  • София
  • Мнения: 11 907
Почнах с каша овес на Хип. Няколко дни давах и реших нещо друго да пробвам. Малко да разнообразявам...

Кунче, на кое хранене даваш тази каша? За следобедна закуска ли?

# 432
  • Мнения: 10 556
Почнах с каша овес на Хип. Няколко дни давах и реших нещо друго да пробвам. Малко да разнообразявам...
Кунче, на кое хранене даваш тази каша? За следобедна закуска ли?

Не. Наредих ги така:
Сутрин: Каша + АМ (все още давам съвсем малко каша)
На обяд: Зеленчуци/Зеленчуци с жълтък/Зеленчуци с месо - редувам ги всеки ден
Следобяд: Плод + АМ
Вечер: АМ
(имаме 4 хранения)

Педиатърката каза, че добре съм го измислила, а след като въведа глутена, мога да почна да въвеждам обезсолено сирене и да правя сутрин и попара.

Бисквитите с лимец ги предложих следобяд, но то беше инцидентно, просто защото тогава ги направих. Занапред мисля да са за закуска.

Последна редакция: нд, 15 яну 2017, 13:02 от Ice Queen

# 433
  • София
  • Мнения: 11 907
Благодаря ти  Hug
Аз мисля да редувам овесена каша /днес ще купя/ с попарка за сутрешната му закуска  Peace
Иначе , общо взето, и ние сме на същата схема, с тази разлика, че и в 23,00ч си иска АМ и има 5 хранения. А и попара съм въвела на закуска.

# 434
  • Мнения: 5 060
Не съм въвела още жълтък и глутен. Като ви чета сте започнали с жълтъка, нали? Защото имам овесена каша, грешка ли е да започна с нея, докато ми донесат био яйца?

Общи условия

Активация на акаунт