Щастлива и благословена Нова година за ЮНЧЕТО ще има

• 28 041
  • 748
  •   1
Отговори
# 405
  • България
Днес бяхме на пазар и от прочетеното тук реших да взема Пуфис , още не съм ги пробвала.Ние сме на 4+ Simple Smile

# 406
Доволна ще истанеш според мен!! Мноо ми харесва че са и шарени и всеки път сменям картинките. Mr. Green

# 407
  • София
Мохини, а как мислиш да обработиш чията? Сурова и само ще я смелиш ли или ще я вариш и пасираш?
Ние консумираме доста чия, но на бебо сякаш бих се въздържала за сега....

# 408
Здравейте.
Аз пък нещо съм се притеснила напоследък с това повръщане...от както стана на около 4 месеца започна постоянно да връща по малко, при оригване, понякога само леко му се върне в устата и пак си го преглътне, но по-често си повръща по 1-2 лъжички , колкото да се омаже. Това става 1-2-3 часа след ядене, почти винаги като е по-корем или седнал (съответно пак си притиска коремчето). Уж го захраних по-рано с по-твърди храни за да спре повръщането , а напротив - повръща постоянно - всеки ден вече поне по 5-6 пъти... Sad Някой с подобни проблеми и евентуално идеи за разрешаване на ситуацията? Наддава си, яде си нормално средно по 180-200 , 5 пъти на ден. Днес даже за първи път му давах попара сутринта. Има си апетит, изхожда се редовно всеки ден, всичко иначе си изглежда нормално..и даже ако си играе по корем, не му е дискомфортно, не го боли нищо, просто си повръща и продължава да си гризе играчаката върху която е повърнал , ако случайно не съм го забелязала в първата секунда...хаха... Или дори на бънджито като го сложа докато подскача започна да повръща...абе ужасс... 
Ще питам обезателно и педиатърката ни, но тя все ни реже заради епидемията и каза чак другата седмица да й звъня за час за консултация. Ама аз нейното мнение още като беше на 4-5 месеца го знам - каза ми дори да не захранвам докато не го надживее този рефлукс, е аз ако чаках, той щеше да си е още само на мляко и така не знам до кога....

# 409
Мохини, а как мислиш да обработиш чията? Сурова и само ще я смелиш ли или ще я вариш и пасираш?
Ние консумираме доста чия, но на бебо сякаш бих се въздържала за сега....
Само накисната в млякото, после пасирам с тиквата, но чията не се пасира така или иначе.

# 410
Мохини, не съм много сигурна, но мисля, че бях чела някъде за чията, че с нея е добре да се изчака. Но не помня къде. И аз много я обичам, но бих се въздържала за сега. Обаче май си падаш кулинар, я виж какви интересни идеи ти хрумват    👍  аз освен еднообразни бебешки пюрета, друго не знам какво да давам, дори още с мазнината сме скарани.
По тоя повод, имам едно готово пюре на Хип от спанак, не съм видяла, че е със сметана обаче, май не е добра идея да й го давам?! Сметана  newsm78
Дени, ние сме така, все си повръща и аз не знам какво да я правя. Като беше малка й дадоха сироп за рефлукс, на който  прекратих приема, тъй като, се влоши според мен. После друг специалист ни каза, че нищо й няма, след захранването ще спре, че се израства това връщане/повръщане. И аз не знам...

# 411
Магинка, крада хрумките от нета.  Wink
Иначе много обичам да готвя, но както и в приказката за обущаря, така и в моята приказка, бебето се храни само с готови пюрета.
Идеята ми е да въведа всички продукти с пюрета, след това да започна да му приготвям в къщи. Даже започнах да си събирам бебешки рецепти.
А тиквения пудинг, който ти звучи сложен е изключително лесен и бърз.
Ето рецептата, аз го приготвям с краве мляко обаче:

http://www.jenskisvqt.com/tikven-puding-s-chia/

Дени, мойто хлапе като повръщаше доки каза, че ще е така най-много до годинката и ще му мине. Слава Богу, сега почти не повръща, ама мине се не мине и пак  ме изненадва. Заради това му смених и АМ Хип с Фризовом. Та от няколко месеца сме с него.

# 412
Мохини, и аз съм така. Бебка не хареса готварските ми умения, но и аз като теб мисля да започна да й правя. И определено ще пробвам това тиквено изкушение  Simple Smile
В този ред на мисли, какво гхи ползвате? Някакви пробиотици давате ли? Обмислям да давам масло от черен дроб на треска. Чудя се и с какво месо да започна. Едни казват риба, други заешко, трети пуешко  newsm78

# 413
  • България
Я дайте идеи как да приготвя просо.

# 414
  • София
Аз още не съм си го въвела  Joy
Така де, не помня някога да съм яла просо  Laughing

Магинка, аз започнах с пуешко месо. Риба още не съм му давала Simple Smile

# 415
Днес почнах да въвеждам. Нищо сложно. Накисваш 6 часа и вариш 1:3. Представи си,че това е просто поредната каша или ориз и прави с него каквото искаш Simple Smile Добавяш към зеленчуците вместо ориз и картоф, с плодове за СЗ,после със сирене за сетрешна закуска... Нищо сложно.

# 416
Днес бяхме на пазар и от прочетеното тук реших да взема Пуфис , още не съм ги пробвала.Ние сме на 4+ Simple Smile

И ние сме на 4+. Засега ги ползвам само през нощта,че през деня притиквам на Памперс 4-ката Simple Smile

# 417
Хипо, пасираш ли просото?

# 418
Обичам да готвя,но нямам време вече да се разфихрям. Обаче нищо по-просто от това да свариш няколко зеленчука на пара няма. Триста пъти по-сложно ми е да разчета малките буквички на съдържаншето на готовите пюрета,за да реша какво да дам и какво не Grinning .  Тепърва се започва "готвенето". Сега е лесно. Аз си записвам разни рецепти от нета и групата във фб

# 419
Че е най-лесно да го приготвиш в къщи е така.
Аз на моето му давам готови пюрета, не защото няма да намеря време да му сготвя у нас, а защото нямам сигурен източник от който да си доставям качествени продукти. По тази причина предпочетох докато не му е развита добре имунната система и стомахчето да му давам Хип, за които съм сигурна, че са много повече контролирани от всеки бг био производител.
А това с четенето на етикетите наистина е много времеемко. Основно взимам пюрета веднъж месечно от Била и уж отивам подготвена и знам какво искам, а като застана пред щанда и забравям да си тръгна. Ама съм спец вече, де. Все по-добре се справям.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт