Щастлива и благословена Нова година за ЮНЧЕТО ще има

• 27 865
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Честита Нова Година, момичета! Купихме оризова каша на холе и там пише че трябва да се сложи олио, та имам един бърз вэхрос вие как я правите? Ако не сложа олио нали пак ще се разтвори добре, че нещо не ми се иска да слагам?

Никога не съм попадала на такава каша, в която да трябва да се слага олио...
Повечето се правят само или с вода, или с мляко / АМ .
Но като цяло е добре да се спазват предписанията за приготвяне както са го описали. 

# 106
Сина ми проходи малко преди да навърши 8 месеца. Проговори на 2 години. Към днешна дата ходи на психиатър и психолог. Водят го с диагноза хиперактивност и дефицит на вниманието. От известно време е по-добре, но все пак е на 13 и е по-отговорен и се владее. Когато започнахме да ходим на психолог и после на психиатър ми обясниха, че толкова ранно прохождане е трябвало да ми светне, че нещо не е ок. Така че ранното прохождане не е ок. Това е нещо което не съм споделяла с никого. Сега вече и вие го знаете.
Много съжалявам за състоянието на сина ти. Работила съм с такива деца и знам колко е трудно. ММ също е проходил на 8м. но няма нито хиперактивност, нито дефицит на вниманието. Съгласна съм, че по-два примера не може да се съди и за това не е редно да си вадим изводи, защото няма гаранция, че едно дете проходило на 1 година, няма да е хиперактивно или обратното. За мен нещата не са свързани  Peace

# 107
Кити и при нас няма седеж въпреки че има желание. Ехографът ни е планиран на 5 януари. Радвам се, че при вас всичко е наред.
Въвеждам оризовата каша 15 дни след захранването, педиатърката препоръча после да въведа и безглутеновите каши но не уточни кога. Вие кога гии въведохте тях  и какво включихте - елда, царевица или друго?
Аз започнах захранването на 5м с оризова каша. За два месеца съм въвела овес (глутен) Елда и пшеница  Peace

# 108
Благодаря за новата тема Simple Smile
То вече не знаеш да се радваш или да се притесняваш , когато бебчо прави нещо за първи път  newsm78
Вашите бебоци връщат ли храна? Моята бебонка след като хапне пюре започва една около двучасова гимнастика и всичко омазва. От два дни започна да яде и вече почти половината неща са й ликьосани  Shocked
От както е захранен не връща храна. Само веднъж ми е връщал пюре.  Peace

# 109
Мами на колко дни въвеждате нов вкус?
3, но вече на по-рядко, защото съм въвела повечето неща, които си бях наумила, че искам да въведа до 1г. Остават ми около 10-12 неща и спирам с въвеждането на нови, докато не навърши 1 год Simple Smile

# 110
Моля някой, който замръзява пюрета да се включи - когато замръзявам във форми за лед те трябва да са BPA free нали?
Моите са най-обикновени  Thinking

# 111
Ако го сложа седнал се изсулва надолу.
Ясно. Нашето столче е с 3-точков колан и не може да се смъкне, като я закопчая и пристегна, но я подпирам и от двете страни, че е широчко столчето и се накланя.

Момичетата, които кърмят - смятате ли да замествате хранения напълно? Аз си мисля до годината кърмата да е основна храна, ама като гледам как лапа пащърнака и си навира муцунката в купичката... От 5 дни се захранваме, само него съм въвела.

# 112
  • Русе
Аз от кърмещите. Мисля да направя както с голямата, не знам дали е точно заместени хранене. Давам пюре, после да си суче. Това на обяд де. В момента яде 80 гр пюре и суче колкото иска. Към 19,00  вечер има заместено хранене с каша.  После суче към 21,00 или малко след това преди сън. Нощем яде един, два пъти като едното е около пет сутрин и после за закуска в девет. Като въведа глутена ще заместят закуската с попара. Искам до годината да остане ако може само вечерното и сутрешно кърмене, защото планирам както каката да я отбия  преди 1,6 г. По мои наблюдения мине ли този период детето ще суче докато само не се откаже, а това отива две, три и нагоре години. А аз вече три години съм или бременна или кърмя и взе да ме изтощава.

# 113
Здравейте, мами  Simple Smile не ми остава време да ви чета. Имам проблем и се надявам някой от вас да помогне. След 7 месеца кърмене без проблем от вчера вечерта усетих болка в едната гърда. Днес цялата е подута, твърда и боли зверски. Бях в спешното, там ме стискаха, не съм лигла, но от болка ми се доповръща. Предписаха ми антибиотик и казаха да се изцвждам. Проблема обаче е, че гърдата ми остава все така твърда, нито стискането, нито цокането на бебка ми помогна. Притеснена съм, а и болката вече не се търпи   Sad Sad Cry Cry

# 114
Maksimka Нашия стол е с 3 положения на гръбчето и стола за кола също (0-18кг)
Стола за хранене е на Чико модел Поли 2в1.
А този за кола на марката Мони. Като взехме и 2та той още неможеше да седи стабилно и беше полулегнал.
От седмица някъде седи стабилно седнал. Сам се научи. С възглавниците зад гърба му беше много неудобно и мрънкаше.
Аз също на 8м съм проходила а на 9 бягала. Има ме и на снимки така че вярвам в това.
Бебо вече върви на дивана или кошарата хванат . Придвижва се полека лека, пак без аз да го насилвам или държа.
Венците белеят на няколко места, на няколко са и подути, и педи каза , че може и наведнъж да излязат долните и кучешките, но не ми се вярва да е скоро.
Имаме вече и първа думичка (ако не си втълпявам де)  Grinning.
Баба.  Mr. Green. Не са го учили бабите на това но явно е най -лесно за произнасяне. Много е сладко като почне Баба бабабаббаба и изкарва езичето през това време. Като гледам снимки от първия му месец и сега и виждам колко е голяма промяната му.
Ех, порастват дечицата и все по скоро ми се вижда юни месец. А и нямам търпение живот и здраве да дойде рождения му ден. Ама и аз съм си такава де...все нямам търпение .. Blush Mr. Green Stop

# 115
И нашият бебок много повръща, всеки път като го сложа по корем, въпреки че гледам да е минал поне 1 час от последното ядене. Даже сме и с Аптамил АР, и сме със заместени 2 хранения  - на обяд пюре и привечер каша, но пак си повръща, даже напоследък повече, защото повече се движи и върти и си натиска коремчето.

# 116
И моите бебоци не могат да седят самостоятелно, но ги храня на столче - много им е удобно и нямам проблеми. Седящата поза вече не ги уморява - смятам, че е нормално за тяхната възраст.

Кашите много се тачат у нас, затова разнообразявам с различни, като им добавям домашно приготвено пюре от ябълки или купешки пюрета от други плодове. Имаше една каша, на която пишеше да добавям прясно мляко, но ми се стори неудачно, затова добавям само вода или АМ. Купих бисквитена каша на Слънчо, с която възнамерявам да въведа глутена. Днес ги запознах със спанака и ако нямаме реакция, мисля да им го давам по-честичко. Обмислям въвеждането на чушки.

Днес установих, че вече си имат сигнал, с който ми оповестяват, че са гладни - произнасят едно сподавено ам-ам-ам-ам, докато произвеждат балончета.  Laughing Крясъците ги прави момата, младежът не се занимава с такива лигавщини.  Mr. Green

Ние с ММ пак сме болни. Вече ми писна да ходим с маски. Не мога нито да гушна или да целуна децата. Много я мразя тази зима. Искам да свършва по-бързо и да се затопли, за да можем да излизаме навън. Tired

ПП: Забравих да питам - вие сменихте ли вече кошниците за кола със столчета за деца над 9 кг ? Ние купихме вече другите, защото копниците ми се струват умалели. Килограмите са ни едва над 7, но ги изпълват изцяло.

# 117
 Някое бебче да е скъсило времето на дрямките през деня и като цяло да спи по неспокойно.? Допреди 2 седмици спеше 3 пъти на ден , като последната дрямка преди нощното спане беше поне 3 часа, а сега са по половин един час ..Както и сутрин от 9 часа събуждането се премести в 6-7. newsm78

# 118
Не помня скоро да са имали толкова дълги дрямки от по 3 часа. Спят по два-три пъти на ден средно по около час. Понякога правят само 30 минутни дрямки, а друг път по час и половина - много рядко по 2 часа. Много зависи и кога им е часът на хранене, според който се будят.

# 119
  • Стара Загора
Аз съм от кърмещите като вечер давахме добавка от ам.Откакто заместиха е обедното хранене започнах да се цедя и изцеденото количество му го даваме вечер вместо ам.Сега съм започнала да давам каши и пюрета следобед,но за момента е само за опитваме.Не бързам да замествам.
ММ взе столче за хранене с две степени и направо съжалявам,че не сме взели по-рано.
Maginka, цеди се,слагай бебо по-често на гърдата,горещи компреси,зелеви листа.На мен това ми е помагало на няколко пъти.

Общи условия

Активация на акаунт