Щастлива и благословена Нова година за ЮНЧЕТО ще има

• 28 010
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
Сега пускам заявление за ясла . Но не мога да разбера това накрая с месеците. За кой месец трябва да кандидатствам? Мисля на 1год и 4,5месеца да го пускам . Но за този месец в който е на толкова ло трябва да кандидатствам newsm78 . Извинявам се, че така странно съм го написала но това е нещо ново за мен .

Как успявате да кандидатствате ?? На сайта на ИСОДЗ не дава никакви възможности за кандидатсване на набор 2016. Звънях на директорката на яслата, в която искам да ги запиша и тя ми каза, че през януари ще отворят прием, но засега само рефрешвам всеки ден и нищо...
https://public-one.is-vn.bg:1443/babyvn/index.php
Ето в този сайт, но той е за Варна. Не пише никъде за коя година пише, накрая на заявлението ти сама избираш месеца и годината за която кандидатстваш. Аз пуснах за март тази година, но както посах искам да е поне на 1год и 4 5 месеца. Майка ми утре ще проверява на място защото яслата е до тях. (Аз съм била като малка там)
Разгледах и частните, но са си доста скъпи , годишно най евтиния вариант е 4,800лв. Вярно, че са за предпочитане заради отношвнието и 'екстрите' които предлагат, но е краен вариант ако не се класираме  в държавна, което ме съмнява.

# 226
Мами само моя юнак ли седи по цял ден прав? Вече незнам как да го забавлявам, той държи да е прав през времето в което е буден, вече и има смелост да се пуска но си пада на дупето и се почва наново упражнението Mr. Green .Доро в стола за хранене се изправи днес и от утре ще закопчавам и коланите..
От както почна да се изправя се научи и да седи . И най интересното нещо на света е крема за подсичане и детското от Ютуб с Дейв и Ава...Пълен е с енергия, а се чудех  не е ли рано за това стоене правичък , все пак е крехък още ..явно наистина рано ще се прохожда..

# 227
Аз смятам да си ползвам и двете години майчинство и отпуска след това. Не смятам да го пускам на ясли или градина преди 3-4 годишна възраст поради лични съображения. Все пак се чудя дали ако го запиша за 2018ста например и тогава не искам да посещава, си губи мястото и няма да мога 2019ста да го пусна така ли? newsm78
Можеш да кандидатстваш направо за годината, в която искаш да тръгне от септември. Ако кандидатстваш, приемат го и не отидеш да го запишеш, има санкции, но трябва да се прочете какви са - мисля, че отнемат точки за следващата година, т.е. на практика те лишават от шанс. Ако го запишеш и после го спреш, пак има регламент. Абе трябва да се изчете ръководството и/или да се пита чрез формата за контакт на сайта на ИСОДЗ.

Как успявате да кандидатствате ?? На сайта на ИСОДЗ не дава никакви възможности за кандидатсване на набор 2016. Звънях на директорката на яслата, в която искам да ги запиша и тя ми каза, че през януари ще отворят прием, но засега само рефрешвам всеки ден и нищо...
Кити, за София ли питаш? Нашите деца ще могат чак за голямото класиране през май да кандидатстват, местата за набор 2016 ще бъдат обявени на 20ти февруари и тогава ще можем да кандидатстваме. Пише си го в сайта на ИСОЗД, в календара, датите пише, имам предвид.

# 228
Magi, не знам какво да те посъветвам за стоенето прав,  защото при нас такива мераци няма, но за Дейв и Ава те разбирам прекрасно. Нон стоп се върти у нас филмчето и само него си искат. Даже мисля да пиша на създателите,  че са нацелили невероятен подход към бебетата. Да не говорим,  че дори визуално приличат на моите мушмороци. Младежът ни е зеленоок,  а момата синеока. Grinning
Stitch,  да, за София имам предвид. И аз знам, че още не може, но се притесних, че нещо не съм разбрала правилно, като прочетох,  че другите вече се записват.

# 229
Полезна информация относно яслите! Благодаря!
И ние ще се мъчим да намерим някъде местенце в София... въпреки че си знам, че е почти невъзможно.
В нашия квартал до миналата година изобщо нямаше държавна детска градина дори (кв. Витоша). Сега откриха една, която предполагам, че се пука по шевовете... хаха.... Ще взема да прочета внимателно всичко,да направим все пак тази регистрация и да сме готови за кандидатстване.

Благодаря за информацията, Stitch  bouquet
Deni, и ние сме в квартал Витоша, та коя е тази ясла? Аз си мислех, че всичко е частно  Thinking
С това кандидатстване всичко е въпрос на късмет май, май...
Иначе и ние си нямаме зъби, аз не виждам и скоро да има, но по-добре, че с това кърмене.

Детска градина „Слънчеви лъчи” № 175 - общинско детско заведение за отглеждане и възпитание на деца от яслена възраст до постъпване в първи клас. Детското заведение е ново, изключително красиво и нестандартно по своята архитектурна визия. Намира се на територията на район „Лозенец”, кв. „Витоша ВЕЦ Симеоново”, ул. „Тодор Ф. Чипев” № 1, Столична община.

http://www.dg175.eu/bg/

Simple Smile
Хубава изглежда, жалко само че около нея са само багери, строежи и кал...особено около градинката отзад.

# 230
Аз отдавна спрях да му пускам клипчета, защото забелязах, че след тях става раздразнителен и сякаш иска да ги гледа още и още. Ще видя колко ще устискам така, дано да е за по-дълго.
И друго, което ме подтикна към това решение беше гледката на съвсем малки дечица, ровещи в телефони и таблети, докато вечерят в ресторанта на хотела.
Вероятно и от това няма да избягам, но дано е на много късен етап.

# 231
Мислите ли да изкарвате бебчовците навън след като от днес нататък дълго време няма да е над 0 градуса? Sad

# 232
  • гр.София
Аз мисля, ако спре да духа по обяд да го изведа за малко около блока.

# 233
Aз със сигурност ще я изкарам в следващите няколко дни поне до близката Билла. Трябва да се храним все пак, а не сме се запасили.  Laughing Минусовите температури не ме плашат.  Peace

И друго, което ме подтикна към това решение беше гледката на съвсем малки дечица, ровещи в телефони и таблети, докато вечерят в ресторанта на хотела.

На Нова Година в ресторанта имаше около 40 деца (уточнявам, че ресторанта има и огромен детски кът) и ми направи впечатление, че всички момчета се забавляваха, тичаха, викаха, запознаха се едно с друго, играеха си в детския кът, но момиченцата...  Tired нито едно не се държеше като дете. Всички бяха забили носове в таблети, от 20:00 до 02:00 само цъкаха и се държаха като кифли, гледайки пренебрежително наоколо!  Tired  

# 234
Аз отдавна спрях да му пускам клипчета, защото забелязах, че след тях става раздразнителен и сякаш иска да ги гледа още и още. Ще видя колко ще устискам така, дано да е за по-дълго.
Вероятно и от това няма да избягам, но дано е на много късен етап.

Аз съм се отказала да се убеждавам, че мога да превъзпитам 7 месечни бебета, само защото все още не могат сами да си пускат таблета. Затова считам, че е безсмислено да ги лишавам от и без това малкото забавления, които имат в момента. 

# 235
Е какви забавления да имат 7-месечни бебета?  Shocked Това им е забавлението и основна задача - да опознават света, но не чрез зомбиране пред таблета.  Мое мнение, както и на повечето специалисти по детско развитие.

# 236
Момичета хемоглобин 129 при бебе нормален ли е? Пише, че реф.граници са 120-180. При вас какви бяха резултатите? mCV е съвсем леко под нормата. Имаме и левкоцити в урината но в лабораторията казаха, че било от недобро измиване преди взимане на урината. Иначе няма изолирани бактерии.

# 237
Ухххх, не знам кой е ентусиаст да излиза и то с бебетата, ама аз направоооо замръзнах!
Реших все пак да облеча хубаво бебчо и да погледаме от терасата поне 10 минути снежната картина и да подишаме чист въздух... НО правилно пише в прогнозата - температурата е -7, УСЕЩА СЕ като -16 !!! Духа такъв леден вятър, че не е за хора навън, камо ли за бебета.
И аз бях от привържениците да не се пропуска ден без излизане навън,и досега го спазвахме вече 6-7 месеца.. НО навън е СТРАШНО! И лошото е че май ще става още по-страшно следващите 2-3 дни.   
Вкъщи , на топло, проветряване, занимания , игри и така... И може би ей така за по 5 минутки на терасата или пред блока... Искаше ми се даже да го изведа с шейната, която съм приготвила, поне покрай блока, но много бързо се отказах...

# 238
И аз бях ентусиастка за навън, но постоях малко на терасата и ми мина меракът да изкарвам детето.

# 239
Момичета, как започнахте да въвеждате глутена? С готова каша ли?  Thinking
И също така, тези, който предлагате закуска... каква е закуската ви?
Благодаря!  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт