Щастлива и благословена Нова година за ЮНЧЕТО ще има

• 27 991
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
  • София
И също така, тези, който предлагате закуска... каква е закуската ви?

Попарка от сухарчета, малко масло и захар, изцедено сирене и чай. Всичко това пасирам и му давам  Peace

Момичета хемоглобин 129 при бебе нормален ли е? Пише, че реф.граници са 120-180.

Според теб дали е нормален? Wink

И ние днес не сме излизали. Цял ден мрънка и се разнасяме  Tired
Забавлява се с кучето на ФП и с един уокър, пак музикален. Тези два подаръка ще се окажат много полезни  Mr. Green
Искам да й видя края на тази зима!

Последна редакция: пт, 06 яну 2017, 15:42 от Happy Mijjj ツ

# 241
Гадничко си е навън - преди малко излизах. Иначе е много красиво заради снега, но вятърът жули неприятно. Това за София - на другите места не знам как е.

Момето За какво "зомбиране" става дума, когато се касае за 7-месечно бебе? Айде стига изтрещява и ти.  

# 242
Във Варна е УЖАСНО!
Абсурдно е да изкарам Митко дори на терасата,било то и за 2 минути..
Аз пускам детското ,когато нищо друго вече не го забавлява. Не мисля,че на 7 месеца ще се "пристрасти" , гледа по 20 30 мин и то не наведнъж! Прлсто той не желае играчки и пр. Седи прав и зяпа, и така.
Искам да идва пролетта ,мразя дебели дрехи а зимата ми е най депресиращото време в годината..

# 243
В Търново е немисимо да се излезе на разходка, днес ходихме до Поликлиниката, че малката снощи се изкашля едно гадно, като стар пушач, но педиатърката я преслуша и каза, че дробчетата са чисти, най- вероятно от слюнките се е получило така. Аз съм свикнала вече да си стоим вкъщи, не съм от майките, които постоянно са в паника, но наистина не ми се излиза когато времето е гадно, на пролет ще обикаляме площадките, но сега ще дадем почивка.
Не й пускам детски, но тя така или иначе все се обръща към телевизора и гледа, мъча се да я разсейвам, но я влече, но сега бънджито направо ми спаси живота, скача си и си играе на него и много се радва, даже откакто стои на него доста е заякнала в краката и вече почти пълзи, като се надига вече и дупето.

# 244
  • София
А нашият си има любими говорителки - Невена Василева , която води обедните новини по Нова и синоптичката Гергана Малкоданска  Mr. Green
Толкова е сладък! Щом се появят на екран , той моментално разцъфва в усмивка и ги гледа в захлас  Laughing
Към други говорители/ки не съм забелязала подобно отношение, само към тези двете  Laughing

# 245
А нашият си има любими говорителки - Невена Василева , която води обедните новини по Нова и синоптичката Гергана Малкоданска  Mr. Green
Толкова е сладък! Като се появят на екран и той разцъфва в усмивка и ги гледа в захлас  Laughing
Към други говорители/ки не съм забелязала подобно отношение, само към тези двете  Laughing

Хахаха, ние пък си имаме любими песни, понеже по цял ден слушаме City TV, като чуе Тита и Криско и изпада във възторг Joy даже си припява хахах
Но има риск първо да проговори на английски, понеже постоянно пея с телевизора хахахах

# 246
Гадничко си е навън - преди малко излизах. Иначе е много красиво заради снега, но вятърът жули неприятно. Това за София - на другите места не знам как е.

Момето За какво "зомбиране" става дума, когато се касае за 7-месечно бебе? Айде стига изтрещява и ти.  
За зомбирането няма как в момента да си дадеш сметка. Само да уточня,че изобщо не упреквам никоя майка за такова нещо. Единствено мога да предупредя да се внимава,защото неусетно екранът с движещи се картинки се превръща в наркомания,призната от психолози и психиатри. При това,наркомания,която се лекува по-трудно от хероиновата зависимост,защото изолирането е направо невъзможно. Всякакви екрани около нас колкото си щещ. Споделям го,защото аз вече имам много сериозен проблем. Няма лошо да се пускат филмчета,подходящи за възрастта,но не трябва да се прекрава тънката граница медиите да се превръщат в детегледачки. Просто съвет. Ако на детето му е скучно в ресторанта,прибирайте се вкъщи Simple Smile не му давайте телефона си Simple Smile

# 247
Нямам време да убеждавам в азбучни истини, достатъчно материали има публикувани - за който му се чете Simple Smile

# 248
Благодаря за информацията, Дени! Целия ни квартал заприлича на строителна площадка  #2gunfire
Вашите деца викат ли? Малката от 3 дни много пищи, все едно се изнервя на нещо. Освен това вече, проявява характер, или по-скоро инат. Като направя нещо, което не й се нрави, пищи, опъва се като струна и чак почервенява Joy

# 249
Да, разбира се. Като спестим анимацията на 7 месечно бебе,  ще го предпазим от зомбиране в по-напреднала възраст?  Ами направо да му сложим една превръзка на очите, за да не вижда телефоните, таблетите и телевизорите,  с които са се обградили иначе НЕзомбираните му родители... Всеки да си гледа децата, както намери за добре, но за мен изолирането на децата от естествената цивилизована среда е грешно. Не можеш да му програмираш сетивата. На детето трябва да се обясни защо не е хубаво да се "зомбира", както и родителите да му дават съответния пример. Но това няма как да стане на 7месечна възраст. През този етап бебето не прави разлика между таблет и светеща/пееща играчка на Фишър Прайс. То се впечатлява еднакво от двете.

# 250
Да, разбира се. Като спестим анимацията на 7 месечно бебе,  ще го предпазим от зомбиране в по-напреднала възраст?  Ами направо да му сложим една превръзка на очите, за да не вижда телефоните, таблетите и телевизорите,  с които са се обградили иначе НЕзомбираните му родители... Всеки да си гледа децата, както намери за добре, но за мен изолирането на децата от естествената цивилизована среда е грешно. Не можеш да му програмираш сетивата. На детето трябва да се обясни защо не е хубаво да се "зомбира", както и родителите да му дават съответния пример. Но това няма как да стане на 7месечна възраст. През този етап бебето не прави разлика между таблет и светеща/пееща играчка на Фишър Прайс. То се впечатлява еднакво от двете.
Точно си го написала Кити. Peace Живеем в такова време , че няма как да избягаме от телевизори, телефони т.н.
А като чуя някой да каже/напише "Ние вкъщи не гледаме телевизия" ме избива на смях!

# 251
Ние в къщи не гледаме телевизия в присъствието на детето.  bowuu

Между другото, може би част от децата ни ще пропушат и цигари след време, но не смятаме, че така и така ще го правят,  да им ги дадем от сега.

# 252
Е Мохини това с цигарите е коренно различно. Аз пуша , но никога пред детето, както и всички около мен се съобразяват с това, и така ще бъде и занапред. Това е крайно сравнение.

# 253
Просто някакво сравнение... Simple Smile
Ами да се замислим тогава защо захранваме поетапно, месеци наред.
И как влияе на мозъка на детето едно филмче, което дори не разбира. Всички звуци, светлини, вълни и т.н.
Ама всеки си преценява за себе си. За мен е важно моето дете по-късно да попадне в електронния свят.  Simple Smile

# 254
Мда, ще им спирам цигарите на бебетата. Grinning

Ще сменя рязко темата, като питам дали някой вече е въвел зелена, червена чушка или домат?  Също, кога се въвеждат подправки като сол и черен пипер? Вчера им приготвях спанак и по инерция го подправих,  после го измих,  но не знам дали не остана малко...

Общи условия

Активация на акаунт