Щастлива и благословена Нова година за ЮНЧЕТО ще има

• 28 032
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
Мда, ще им спирам цигарите на бебетата. Grinning

Ще сменя рязко темата, като питам дали някой вече е въвел зелена, червена чушка или домат?  Също, кога се въвеждат подправки като сол и черен пипер? Вчера им приготвях спанак и по инерция го подправих,  после го измих,  но не знам дали не остана малко...
Въведох зелена чушка,но има много газове от нея.

# 256
Мда, ще им спирам цигарите на бебетата. Grinning

Ще сменя рязко темата, като питам дали някой вече е въвел зелена, червена чушка или домат?  Също, кога се въвеждат подправки като сол и черен пипер? Вчера им приготвях спанак и по инерция го подправих,  после го измих,  но не знам дали не остана малко...

Аз съм въвела домат и зелена чушка. Няма газове или реакции. Доматът беше обелен, без семки, сварен на пара. Чушката само без семки и сварена. Доматът се хареса много, чушката - определено не, според мен от миризмата.

# 257
  • София
О, Кити, специално за черен пипер и други пикантни подправки не бих те посъветвала толкова скоро  Rolling Eyes
Дори и за деца на по 5-6-7 години, че и по-натам не се препоръчва. Толкова са им нежни стомахчетата, че не е препоръчително.
За солта не знам кога се въвежда. Мисля, че и тя е по-натам...

По въпроса за или против ТВ/таблет/телефон мисля, че така както внимаваме каква по качество храна даваме на децата си, така също трябва внимателно да си преценяваме и каква храна за мозъчетата им даваме  Peace

# 258
Happy, да, трябва да внимаваме, но не мисля, че Маша и мечокът може да им увредят мозъчетата. Още имам прекрасни спомени от Сънчо и от Ну Погоди - едни от най-живите ми,  цветни мигове. Иначе какво ни остава освен да почнем да им четем Война и мир на глас и да им пускаме Вивалди за да станат гении...

# 259
  • София
Съгласна съм  Peace  Аз съм също "за" технологиите и "за" нещата, които са неизменна част от нашия живот и ежедневие.  Да не говорим, че и аз самата не мога да си представя живота без телефон, интернет и лаптоп ...  Crazy
Просто всяко нещо трябва да е с мяра , това ми беше идеята  Hug

# 260
За Вивалди не е доказано,че развива гении,но пък виж за Моцарт и Бах е 100% Simple Smile

# 261
Значи да очаквам, че моето дете ще бъде гений.  Sunglasses Laughing
От когато родих гледам телевизия 34547 пъти повече.  ooooh! Трябва да се поправя.

Снощи една бургаска юнска мама каза, че е пробвала бебока на гърне и е имала успех. Реших и аз да пробвам моята. След като хапна на обяд я сложих за 6-7 минути. Нищо не свърши, но ѝ беше много забавно на "трона".  Laughing
Мисля да я слагам вече за по 5 минутки да свиква малко по малко, така или иначе седи стабилно...

# 262
Значи да очаквам, че моето дете ще бъде гений.  Sunglasses Laughing
От когато родих гледам телевизия 34547 пъти повече.  ooooh! Трябва да се поправя.

Снощи една бургаска юнска мама каза, че е пробвала бебока на гърне и е имала успех. Реших и аз да пробвам моята. След като хапна на обяд я сложих за 6-7 минути. Нищо не свърши, но ѝ беше много забавно на "трона".  Laughing
Мисля да я слагам вече за по 5 минутки да свиква малко по малко, така или иначе седи стабилно...
Аз го слагам и го поддържам с ръце,но като усетя,че почва процеса. Така по-лесно се изхожда

# 263
  • България
За бънджито -по колко време ги държите?

# 264
Тъкмо днес взехме бънджи - държа ги колкото им се иска. Младежът даже заспа в него. Grinning

# 265
Мами само моя юнак ли седи по цял ден прав? Вече незнам как да го забавлявам, той държи да е прав през времето в което е буден, вече и има смелост да се пуска но си пада на дупето и се почва наново упражнението Mr. Green .Доро в стола за хранене се изправи днес и от утре ще закопчавам и коланите..
От както почна да се изправя се научи и да седи . И най интересното нещо на света е крема за подсичане и детското от Ютуб с Дейв и Ава...Пълен е с енергия, а се чудех  не е ли рано за това стоене правичък , все пак е крехък още ..явно наистина рано ще се прохожда..
И моя човек се научи се изправя, но за сега успява и седнал да се залисва. Днес му направих клип, как се държи с една ръка за кошарата, и си гледа, после се пусна и стоя 1-2 сек и туп Grinning

Аз отдавна спрях да му пускам клипчета, защото забелязах, че след тях става раздразнителен и сякаш иска да ги гледа още и още. Ще видя колко ще устискам така, дано да е за по-дълго.
И друго, което ме подтикна към това решение беше гледката на съвсем малки дечица, ровещи в телефони и таблети, докато вечерят в ресторанта на хотела.
Вероятно и от това няма да избягам, но дано е на много късен етап.
И аз така. Гледаме ТВ пред него, но чак да му пускам умишлено и да го нагласям да гледа - не. Вече го слагам с гръб към ТВ-то във всеки удобен момент.

# 266
Момичета хемоглобин 129 при бебе нормален ли е? Пише, че реф.граници са 120-180. При вас какви бяха резултатите? mCV е съвсем леко под нормата. Имаме и левкоцити в урината но в лабораторията казаха, че било от недобро измиване преди взимане на урината. Иначе няма изолирани бактерии.
Много е добре даже. Това, което четеш са референтни стойности при възрастните. Ето ги за децата:
https://babaznae.wordpress.com/2008/09/02/референтни-стойности-на-изследвания/

# 267
Момичета, как започнахте да въвеждате глутена? С готова каша ли?  Thinking
И също така, тези, който предлагате закуска... каква е закуската ви?
Благодаря!  Simple Smile

Най-изчерпателен отговор за глутена, може да получиш тук Simple Smile

https://zahranvane.wordpress.com/2010/03/29/gluten/

# 268
Мислите ли да изкарвате бебчовците навън след като от днес нататък дълго време няма да е над 0 градуса? Sad
Ние излизаме всеки ден  Peace

# 269

И също така, тези, който предлагате закуска... каква е закуската ви?

Попарка от сухарчета, малко масло и захар, изцедено сирене и чай. Всичко това пасирам и му давам  Peace

[/quote]
Добавянето на захар, ще ти изиграе лоша шега в един, момент, но ти си знаеш  Peace

Общи условия

Активация на акаунт