Щастлива и благословена Нова година за ЮНЧЕТО ще има

• 27 995
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
Просто някакво сравнение... Simple Smile
Ами да се замислим тогава защо захранваме поетапно, месеци наред.
И как влияе на мозъка на детето едно филмче, което дори не разбира. Всички звуци, светлини, вълни и т.н.
Ама всеки си преценява за себе си. За мен е важно моето дете по-късно да попадне в електронния свят.  Simple Smile
Ама те някои не захранват постепенно, така че още едно неуместно сравнение  Peace Grinning

Ами ти си преценяваш как да го правиш и дали ще се водиш по тези "някои".
Аз с моя неуместен коментар визирам и здравните норми и препоръки на СЗО, и добрите практики.
Спирам да коментирам иначе тази тема, защото ще започна с наистина неуместни коментари, които засега си ги тая за себе си, не за друго, а защото в тази тема момичетата са достатъчно възпитани, за да не си позволяват да дават оценка на коментарите на останалите, както и да не пишат по 16 поста един след друг.

# 286
Извинявайте, че се намесвам така извън коментираната тема но моля някой да ми каже от кога мога да въведа 2 хранения дневно при захранване на 6 месеца? За сега се храним само веднъж с пюре или каша.

# 287
Да ви се пооплача малко. В петък вечер, докато приспивах беба, супер неочаквано посегна към окото ми и бръкна вътре с пръстчета. Заболя ме гадничко, промих го с мицеларен разтвор и се надявах да мине, но през нощта клепачът се наду много, сълзенето се засили и в събота, ща не ща, ходихме по спешност в очна клиника.
Ако зависеше от мен, щях да изчакам още ден, ама ММ не беше склонен да ме чака да се помотквам, а и клиниката не работеше в неделя - ако, не дай боже, нещо се беше влошило, трябваше да ходим в спешното с всички болни и пострадали. Та вчера си откарахме 2-3 часа в клиниката в чакане. Оказа се, че ми е издрала роговицата във формата на дъга над долния клепач, та ме направиха пират Laughing Окото трябвало да стои затворено и да не мига, за да не разнася регенериращите се клетки. Заради кърменето, се оказа, че разните мехлеми не са подходящи, затова ми изписаха капки, които би трябвало да предпазят окото от гъбички и инфекция и ще ги слагам няколко дни.
Мисълта ми е, пазете се, оказа се, че беба не само се опитва да ме оплешиви, но и окьорови Laughing Ноктите бяха рязани преди 2-3 дни.

И след като се наоплаквах, да се похваля плахо - май сме на път да махнем биберона окончателно. Проблемът беше, че тя свикна да спи с биберона и се събуждаше до 20 пъти на нощ да го търси, ако е паднал от устата й. Преди няколко вечери ме побърка, идваше ми да си прережа вените надлъжно Crazy И решихме да го махнем отведнъж. Тя в будно състояние никога не го търси, но при заспиване се успокоява с него. Та дневните дрямки и вече 2 нощи сме без биберон. Първата нощ се събуди в 2:30 и заспа в 3:30 - плака, хленчи, гушнахме я при нас в леглото, защото не съм привърженик на оставяне на бебето да се нареве. Тази нощ не се събуди от 11 до 9 сутринта нито веднъж! Shocked Кърмих я в 7 в просъница, след това помърмори 3 минути и заспа. За сметка на това мен окото ме боля и не спах цяла нощ, но важното е, че детето спа Grinning  Стиснете палци да успеем в начинанието и най-вече да не заменя биберона с пръстче. Ако успешно се справим с биберона, следваща стъпка е да махнем и повиването (пъхам й ръчичките в чувалчето, иначе си търкаше лицето, събаряше биберона и почваше да плаче).

Извинявайте, че се намесвам така извън коментираната тема но моля някой да ми каже от кога мога да въведа 2 хранения дневно при захранване на 6 месеца? За сега се храним само веднъж с пюре или каша.
Аз четох, че храните се приемат по-лесно, ако се дават 2 пъти на ден, затова едно малко пюре от 125 мл го разделям на 2 хранения - преди обяд към 11 и вечер към 7, като след това докърмвам и има общо 5 хранения на ден - 3 кърмения и 2 пюре + кърмене. Захранвам от около 10тина дни, започнах на навършени 6м. Ще разпитам и пеедиатърката ми, като се видим тая седмица на консултацията дали е ок така.

# 288
Бебетата са буквално опасни.  Twisted Evil  Laughing

Stitch, извинявай, сигурно те боли.  Hug  Милите ни бебета!
Моята пък се опитва да ми отскубне носа и устните. Забива нокти и дърпа.  Crazy

# 289
  • София
Ох, Стич, много неприятно!  Tired
Аз посвикнах да се пазя от ръчичките, а обикновено съм с очила, та и тях пазя  Laughing
Моят син обича да награбва и да дърпа я синжир, я обеци, я гривна ... Като стисне и дръпне обецата яко, в чудо се виждам. Наистина са опасни!!!
Да не говоря какви шутове в корема отнасям докато се мъча да му сменям памперсите. То, предполагам, всички сме така  Laughing

Днес му направих попарката без захар и без чай, с кипната водичка само. Хапна си я със същия кеф  Simple Smile

# 290
Дано скоро мине, Stich . Flutter
Това с очите майка ми ми го сподели, че и се е случвало с мен или сестра ми. И аз все пак се опитвам да си ги пазя  , но с тези миниатюрни пръстчета успява да ме уцели в понякога..надявам се да не се стига до това.
Моят син пък както спеше с 1 събуждане допреди 2 седмици, сега се буди по 3 пъти на вечер и трудно заспива после.. Аз пак го отдавам на зъбите ама пък все те да са 'виновни'..
Също и има страшно много енергия, което малко ме притесни преди време , но явно е по активно дете, така каза педи.
Мами давате ли някакъв чай? Сега заради студа искам да давам чайчета , но нямам и идея какви. Като се роди съм давала от тези за колики само. И също чух наскоро едни майки да говорят за някакъв чай за спокоен сън. Ако някоя мама знае моля да ми каже кой е.

# 291
  • София
И също чух наскоро едни майки да говорят за някакъв чай за спокоен сън. Ако някоя мама знае моля да ми каже кой е.

Блевит Суеньо може би ... https://koalabebe.com/product/1265/blevit-san-blevit-sue-o-chay- … -nosht-150gr.html

Не съм давала от него, но съм чувала добри отзиви

# 292
Аз посвикнах да се пазя от ръчичките, а обикновено съм с очила, та и тях пазя  Laughing
Моят син обича да награбва и да дърпа я синжир, я обеци, я гривна ... Като стисне и дръпне обецата яко, в чудо се виждам. Наистина са опасни!!!
Да не говоря какви шутове в корема отнасям докато се мъча да му сменям памперсите. То, предполагам, всички сме така  Laughing

Днес му направих попарката без захар и без чай, с кипната водичка само. Хапна си я със същия кеф  Simple Smile

Аз именно защото нося очила, явно съм загубила инстинкта да си пазя очите, а за беля точно в този момент ги бях махнала очилата и лежах до нея. А бижута не съм слагала скоро, но шутове в корема и гърдите отнасям редовно, даже някой път така ме заболява, че я оставям баща й да я дооблече.

И на мен ми се прияде попара, аз най я обичам със сухари, вода, захар, сирене и масло, ама заради кърменето нали не ям краве, а то не е същото без масло. Не бях яла от дете, но в родилното ни дадоха за закуска и се зарибих Grinning Четох някъде, че майките овкусяват със сушен плод вместо захар, по-нататък, като въведа попара или реша да правя бисквитки, ще пробвам с фурми вместо захар.

# 293
  • Русе
Йоана все още пие само кърма и две три глътки вода след каша. Кашата я давам за вечеря към 19,00. На обед яде 80 гр пюре и после суче. Забраниха на шест месеца, ще опитвам да заменя следобедната закуска. Въведох глутен с бисквитена каша, засега е ок. За окото - до два, три дни трябва да мине. Голямата ме беше подредила точно така! Боли, пари, сълзи постоянно! Сега уж много се пазя, че беше кошмарно! Бързо да минава.

# 294
  • гр.София
Мисля, че може да се дават неподсладени чайчета от шипка, лайка или липа.
Аз обаче още не съм предлагала. Моят син много обича да пие вода. Simple Smile

# 295
И също чух наскоро едни майки да говорят за някакъв чай за спокоен сън. Ако някоя мама знае моля да ми каже кой е.

Блевит Суеньо може би ... https://koalabebe.com/product/1265/blevit-san-blevit-sue-o-chay- … -nosht-150gr.html

Не съм давала от него, но съм чувала добри отзиви
Благодаря!! bouquet
Ще взема и после ще кажа дали има ефект.

# 296
Stitch, члагодаря ти мила. На мен ми се иска по-скоро да направя някаква комбинация на обяд пюре, а вечер каша - безглутенова.
Съжалявам за това, което ти се е случило, наистина е кофти. Дано бързо да се възстанови окото. Аз съм си пръскала с горещо олио в окото и доста се бях шашнала, но за щастие нищо сериозно нямаше. Но с тези неща трябва да се внимава определено с бебе вкъщи. Без да искат могат да ни навредят малките съкровища.
За биберона аз си мечтая моето бебе да се буди и да иска биберон, а не цица. Тя вечер се буди по 3-4 пъти и реве докато не получи цица. Освен и аз да я гушкам в леглото. Само че не мога да различа дали не е от глад.

Последна редакция: нд, 08 яну 2017, 16:19 от SAB-f

# 297
  • България
Моите също се будят по 2-3пъти, опредено гладни и докато не им дам АМ не мирясват.Те дори понякога и не се будят,а плачат и като хапнат продължават да спят.Каката сучеше до 1г.и 4м и дотогава си ядеше през нощта.
Stitch,д а се оправя бързо  Peace

# 298
Стич, много неприятно. Бързо оздравяване на окото ! И аз отнасям доста шутове в корема.  ooooh!

Кажете моля ви, от какво я правите тази попара, за да опитам и аз ? Глутен ли трябва да е въведен за целта ?

# 299
Лелеее, бебетата са опасни! хаха...шегата настрани, дано се оправи бързо окото!
И моят бебок напоследък докато яде обожава да протяга ръчичка към лицето ми и само ме дере и щипе и хваща за устата, бърка ми в носа... но понеже и аз съм с очила, все си дърпам главата нагоре да не може да достигне по-нагоре от носа, за да не ми свали и очилата... хахах

Аз му давам чай от този тип "Лека нощ", на Ганчев, съшия е по състав като на Блевит(маточина, лайка, липа), но му давам само вечер преди лягане и после на първото сутрешно хранене, което го броя за нощно и го оставям да спи...та да му действа успокояващо уж. Давам му да си пийне вместо вода след храненето , тъкмо да си изплакне устата, но като цяло не изпива повече от 10-20 мл. ... Не знам има ли ефект, но бебчо си спи добре през нощта Simple Smile

Относно захранването - желателно е след като сте започнали с пюре на обяд, около 3-4 седмици след това да започнете захранването и с каша, и така леко полеко да въведете и 2-те заместени хранения. За кашата не е задължително да е поетапно, може направо цяла порция.

Общи условия

Активация на акаунт