Щастлива и благословена Нова година за ЮНЧЕТО ще има

• 27 959
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
Митко се буди по 1-2пъти.Всяка нощ различно, но си ставаме в 7:30-8 всяка сутрин, след час заспива пак за малко.
Иначе има 2 заместени хранения едно с пюре и др с каша.Давам и плодово пюре или кремче следобед +мляко. Вчера за първи път дадох пюре с риба -сьомга. Много му хареса. Даже не му падаше от устата както обикновенно  Mr. Green .
Иначе никога несъм слушала съвети и тн. Даже тук ми се скарахте за захранването с двукомпонентно пюре, но аз така бях преценила и на детето също му хареса и нищо не му стана. Същото и за проходилката. Кефи се като е вътре , ходи си , натиска си копченцата и се смее. По 15 20мин на ден нищо няма да му стане. А и не го слагам всеки ден. Разгънала съм в хола сгъваема кошара и играе там.  
За глутена - въведох го с бисквитена каша.Сега вече яде глутенови бебешки бисквитки, попара, кус кус, и кремче. Но не в един ден Joy хаха..
Ще пускам заявление за ясла утре но съм раздвоена в момента. Защото се чудим с ММ дали да не го запишем в частна. Там не спират майчинските , но за сметка на това почти цялото мяйчинство отива за таксата. Това не е проблем , а и може би отношението ще е по добро. А иначе в държавна като е, се взимали по 120лв майчински ако не се лъжа. Но това е ако майката не работи, а аз смятам да се връщам на работа няколко месеца след като тръгне и свикне в яслата.
Знаете ли за други условия освен прохождането? Защото сега това било УЖ единственото условие за приемане.

# 361
И ние пропускаме консултация заради грипната епидемия. Можело и до края на януари да не ходим каза педиатърката пак заради грипната епидемия. Малкото ми съкровище от 1 месец насам  се буди по 4 пъти на вечер, вече гледам като пребита с огромни сенки под очите. Заспива в 23-24 ч. и става по 4 пъти. Днес вече искам не искам, ще й дам огромно шише с АМ преди заспиване та дано да става само 1 или 2 пъти. Надявам се да е от глад. Признавам си, че имаме огромен проблем със съня. Мина ми през мислите че може да е от венци, ама не виждам по тях никакви начен ки на зъби. Не ми се иска да давам още от сега чайове за успокоение, пък и все се надявам, че просто е от глад ама никога не съм й отказала шише когато е нямало мляко в гърдата.  Давам й винаги за презастраховка когато се съмнявам, че е гладна и понякога само се лигави на шишето с АМ. Но не мога също така да си обясня как може да е гладна толкова през нощта като ядем вече и твърда храна по два пъти на ден?

Относно захранването ви моля за някои съвети, сега като няма да се виждаме с педиатърката не знам как да продължа със захранването точно. Въвела съм картофи, тиква, пъщърнак, моркови, карфиол, броколи. Сега ще въвеждам тиквички. Чудя се какъв друг зеленчук да въведа на 7-месечно бебе?
От кашите въведох оризова каша, а днес и елда. Иска ми се да продължа с просо... някой може ли да ми даде идея за фирма, която предлага каша от просо на пазара?
Не знам от тук нататък какво да правя, кога се въвеждат плодовете, желтъка, месото?

# 362
Аз въведоха плодовете на 5 месеца , на 5 и половина  въведох месото (пилешко) ! Но тя вече имаше 3 заместени хранения сутрин с каша , на обяд зеленчуково пюре ,за десерт плодово пюре , но ние вече от 2 дни хапване жълтък, рибата я въведохме на около 6 месеца и 3-4 дни , а на последната консултация ни казаха че можем да въведем и кисело мляко към десерта . По принцип до сега тя трябваше да има 4 заместени хранения 2 с каша , 1-но от който трябва да е с течна каша ( Но тя не я харесва ), едно на обяд и едно за следобедна закуска ! Така стоят нещата при нас , но тук методите се различават малко от българските . Можеш също да въведем чушка .

# 363
Аз съм за ранното слагане на гърне,т.е. когато детето седне стабилно само. Опитът ми с баткото и децата на приягели ме кара да взема това решение. Аз вече ползвам гърне,но го придържам и то в случаите,в които има проблем с изхождането. Гърнето ни е съвсем обикновено,само дето отпред има едно пате или заек (не знам Simple Smile ) с дръжки и топка в средата,която се върти. Сега не го слагам,но после е удобно за човечето,докато още има нужда някъде да се хваща. Против пеещите гърнета съм,защото след това преходът към голямата тоалетна,според мен,ще е по-труден. Тя все пак не пее Simple Smile Още повече,че докато започнат да осъзнават,че им се пишка и вече ще са достатъно големи за голямата тоалетна с допълнителна дъска за тях. Акането много по-бързо започват да го осъзнават и да си казват.
Аз не замествам хранения. Засега давам пюре на обед като започнах преди самото пюре да му давам с моите пръсти мънички парченца от зеленчука,който е в пюрето.Като го дам с пръсти и започва да дъвче,иначе от неговата ръка го всмуква направо и се задавя. Не му е особено приятно засега да дъвче. Гони храната в устичката и се чуди какво да я прави. Аз мляскам насреща му и изобщо сме картинка. Повече слуша някоя играчка като му "каже" да дъвче, отколкото мен Simple Smile По принцип малките деца са по-склонни да си споделят с играчките,независимо,че знаят,че възрастния приказва от тяхно име.
Плодове въведох заради запека. Давам предиобед слива или круша. От няколко дена давам елда за СЗ,без мляко и плодове. Не знам от СЗ или просто съвпадение,но започна да не иска да яде през нощта до 1 часа,както си беше преди. Преди това беше започнал да иска да суче още в 23. Сега се буди по това време,но бързо заспива. После си се буди и в 4 и 7 окончателно,но това ядене в 4 не го броя за глад,а успокояване. Ако не ми се спеше толкова,мисля,че ако го взема за малко на ръце и ще мине без кърмене.
Като почна да давам просо тези дни,елдата ще я добавям в зеленчуковите ввесто ориз (заради запека). Принзипно елдата е по-вкусна със солени неща.
Ние също не ходихме на консултация и ще изчакаме,заради грипната епидемия. Скоро ще въведа месо. Реших първо да е месото и после жълтъка.
Аз не съм противник на бънджито,но всичко трябва да е с мярка. Те имат нужда да скачат,а ръцете ми така или инаме веме никакви ги няма. В бъндгито лошото е седенето,инаме като скачат с помощта на възрастен опората е под мишниците,не на таза. Така че го слагам,но за кратко и то при спешна нужда да свърша нещо (от рода на тоалетна Simple Smile ) Въргаляме се на спалнята,оставям го в кошарата,но там муписва бързо и цънджито все пак е спасение в някои моменти

Последна редакция: ср, 11 яну 2017, 20:40 от Hipo

# 364
Мами , имам питанка - след като вече сте заместили едно хранене, как въвеждате нов вкус?

# 365
По малко от новия, повече от стария. На третия ден вече се получава цяла порция от около 180 гр. В началото  го разтеглях във времето, но сега го правя за три дни.

# 366
Отдавна не съм писала ноо с тези венци е ужас по цял ден мрънкане и търкане давам дентокинд и се надявам скоро да поробие първото зъбче.

Нов вкус въвеждам като добавя няколко лъжички към вече познат и така всеки ден увеличавам количеството на новия  Simple Smile

# 367
Нов вкус въвеждам с 2-3 лъжички преди да дам познат вече вкус. Не ги смесвам, за да направи разлика между вкусовете и да разбера какво й допада. Обаче днес се опитах да й дам чиста оризова каша - догади й се и се разплака на втората лъжица, но като я овкусих с круша, се прие добре.

# 368
Благодаря ви момичета  bouquet
В такъв случай, ако ползвам от готовите пюрета не мога да оползотворя изцяло новия вкус, но това не е важно  Peace

# 369
Момчета да се похваля и на вас мойта Емануела , вече сяда сама ! bouquet Flutter

# 370
Митко спря да яде каша. Не му харесват нещо вече. А ги сменях - един ден прасковена, на другия бисквитена , след това бананова.  Tired Ще направя пауза от няколко дни и ще го пробвам пак.
Иначе снощи спа цяла нощ!!  Praynig Направих му 240мл мляко но не му стигна и добавих още 30мл и така в 9:30 заспа и чак в 6:30се събуди, хапна пак и айде до 8:30 Flutter. Един от изключително редките пъти в които и аз се наспах Mr. Green .
Тихичко се надявам от сега нататък да е така, ама ще видим. Grinning

# 371
Обаче днес се опитах да й дам чиста оризова каша - догади й се и се разплака на втората лъжица, но като я овкусих с круша, се прие добре.
То на мен ми става лошо от чиста оризова каша, много е блудкава и аз я смесвам с плодово пюренце и така я прекарва за пълнеж.
Мамите, които заместват хранене, по колко гр. давате горе-долу, знам че е индивидуално зя всяко бебче, но ориентировъчно.

# 372
Мамите, които заместват хранене, по колко гр. давате горе-долу, знам че е индивидуално зя всяко бебче, но ориентировъчно.
По принцип изяжда м/у 150-190 грама пюре, но понякога си търси и да суче след това, всеки ден различно.

# 373
Аз още му давам готови пюрета, те са по 190 гр. А кашите ги правя около 160-180 гр.

# 374
Добавям нов вкус с 2-3 лъжички към нещо познато, което харесват. Така се приема по-добре. Количеството, което давам е 2/3 пълна чинийка купена от Икеа. Според мен това е около 180 гр, но аз правя домашни пюрета - те са по-гъсти и момата не винаги си изяжда всичко. Много рядко вече искат добавка след пюре или каша, да не кажа почти никога... Кашите винаги ги смесвам с пасиран плод - много се харесват и давам даже допълнително. Плодовете също сама си пасирам с предварителна термична обработка.

Седенето и при нас вече е факт, макар че нямат желание да го правят. Но нямат проблем да стоят седнали сами. Предпочитат да се разхождат по корем върху килимчето. Вече правят първи опити за пълзене, като се изтласкват с ръце напред.  newsm03

Общи условия

Активация на акаунт